Zakup samochodu w tym salonie Marynarki Polskiej okazał się dla mnie bardzo rozczarowującym doświadczeniem. Nie chodzi tylko o sam pojazd, ale przede wszystkim o sposób, w jaki zostałem potraktowany jako klient.

Samochód był ogłaszany jako bezwypadkowy, tymczasem po sprawdzeniu okazało się, że wcześniej uczestniczył w kolizji, a koszt naprawy wynosił kilka tysięcy złotych. Mimo to zdecydowałem się na zakup, licząc na uczciwość i profesjonalne podejście.

Niestety już przy pierwszym tankowaniu auto nie chciało odpalić. Pomoc z salonu była potrzebna, żeby w ogóle ruszyć w drogę, a po powrocie do domu sytuacja się powtórzyła. Okazało się, że akumulator był niesprawny już przy odbiorze.

Dodatkowo komunikacja z salonem była bardzo chaotyczna musiałem sam dzwonić i wyjaśniać sytuację, a w serwisie nikt nie wiedział o mojej wizycie, mimo że zapewniano mnie o wcześniejszym kontakcie z ich strony.

Cała sytuacja pozostawiła bardzo negatywne wrażenie. Oczekiwałem rzetelnej obsługi i uczciwej informacji, a zamiast tego spotkałem się z brakiem profesjonalizmu i odpowiedzialności.
Z przykrością stwierdzam, że nie polecam tego salonu i na pewno nie zdecyduję się na ponowny zakup w tej firmie