Widok

Kolarstwo na UG

Witam
mam do wszystkich forumowiczow i zarazem studentow UG(pierwszoroczniakow rowniez:) pytanie, moze propozycje. W tym roku dostalem sie na zarzadzanie (na UG oczywiscie) i bardzo bym byl zainteresowany stowrzeniem sekcji kolarskiej(szosa). Z tego co mi mowil brat to takiej na razie nie ma i trudno ja stowrzyc bo kolarstwo szosowe nie jest wlaczone do klasyfikacji Akademickich MP. czy ktos z Was bylby zainteresowanuy stworzeniem takiej sekcji?
pzodrawiam
żeton
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!

(Dzieki za wpis do Ksiązki:-))

Jestem za tylko, że mam pewne wątpliwości czy to przejdzie :-/
1. Uniwerkowi zależy na punktach w rywalizacji międzyuczelnianej, więc nie dadzą kasy (moje przypuszczenia) na sekcje nie przynoszącą punktów.
2. Jeśli będzie sekcja, to przydałby się trener... a tu już zupełnie nie mam pomysłów.

Należe do AZS (sekcja tenisa stołowego)... i prosiłam, aby mi dali znać w razie gdyby szykowały się jakieś zawody MTB. MP były w Przesiece i nie dostałam informacji... Uniwerek nie wysłał ekipy, bo takiej nie było, czyli do tej pory było marne zainteresowanie tematem za równo ze strony naszego AZSu, jak i samych studentów.

Ale może jak wpłynie na UG świerza krew to coś się zmieni :-)
Jak tam będe (październik/listopad) to ich będę molestować o sekcje.
Zeton...ja jestem na III roku ekonomii i poza mna to nie znam nikogo kto jezdzi, a troche ludzi znam...sprobuj cos zorganizowac, ale prawde mowiac marnie to widze, poza tym nie ma to chyba wiekszego sensu, bo sekcje nie maja kasy i kompetentnych ludzi. Aczkolwiek sprobowac moze i warto. pozdr
ale super ze ktos sie znalazl...:)
tak wiec z tego co wiem to na zarzadzaniu bedzie jeszcze jedna osoba zainteresowana sekcja. natomiast moj brat, ktory jest czlonkiem zarzadu AZS mowi, ze niestety trudno bedzie to zorganizowac wlasnie z tego wzgledu, ze szosa nie jest wliczna do punktacji. jeszcze z nim porozmawiam (sprobuje wywrzec na nim presje:) i mam nadzieje ze cos sie uda.
pozdrawiam!
Pozdrawiam studentów zarządzania i ekonomii trenujacych kolarstwo :)

Jestem na 5 roku WZ, wiec czasu mam niewiele na dolaczenie sie do inincjatywy (zresztą znajac UG nie wierze ze ma szanse powodzenia) ale gdyby cos takiego powstawalo to bede Was wspierac (chocby duchowo:)
A znasz moze kogos kto moglby zostac trenerem takiej sekcji?
Żeton.....zapomnij o trenerze....nie ma szans zebys znalazl w naszym regionie kompetentna osobe w tej dziedzinie. a wogole po co Ci ta sekcja?
Krzyżak pytasz jeszcze po co??!!:) wiadomo po co... zeby sobie pojezdzic.
na Flote niestety nie mam czasu bo jak oni maja treningi to ja pracuje:/ , tak wiec myslalem ze pojezdze sobie na sekcji...
pojezdzic mozesz sobie bez sekcji... :)
trenig kolarza to jednak głównie indywidualna praca... sekcja faktycznie nie jest do niczego potrzbna - chyba ze dla celow towarzyskich - ale do tego na poczatek polecam "pirwszoroczniakom" z WZ i EKON Łajbę w okienach między zajęciami :)
pewnie ze skorzystam biker... szczegolnie ze na tych dwoch kierunkach mam 10 ludzi z klasy... :) ale szczerze to wolalbym sekcje niz Łajbe.... ale coz... jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma... nadal bede jezdzil sam... :)
dziekuje za wypowiedzi(poniewaz temat powoli uwazam za zamkniety... ale moze jeszcze powalcze o to:)
i serdecznie pozdrawiam
Żeton, jak mnie znajdziesz to moge Ci "sprzedac" kilka wskazowek a propos treningow :) ale w lajbie mnie nie znajdziesz...(syf na maxa) :))
ja bym chetnie dolaczyl. w pazdzierniku zawitam na WBGiO i moge jezdzic w mtb i na szosie (chociaz najpierw musze nabyc szosowke :/) mam nadzieje ze cos tam sie uda wykminic. pozdro

Inne tematy z forum Rowery

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...

do góry