Widok
Kolęda Pastora w Baninie
Jeśli potrzebujesz modlitwy, zachęty, pomocnej rady, a może masz pytania dotyczące wiary, życiowych wyzwań lub po prostu chciałbyś porozmawiać z pastorem? Daj proszę znać pisząc e-mail na adres: gdansk@reformacja.pl
Wizyta jest całkowicie bezpłatna i nie zobowiązująca do czegokolwiek, więc proszę nie przygotowuj koperty z pieniędzmi.
Bożych błogosławieństw w 2017 roku!
Wizyta jest całkowicie bezpłatna i nie zobowiązująca do czegokolwiek, więc proszę nie przygotowuj koperty z pieniędzmi.
Bożych błogosławieństw w 2017 roku!
Dyrr, dzięki za miłe słowo. Pastor w kościele protestanckim nie pełni roli pośrednika między Bogiem, a człowiekiem, na wzór rzymskokatolickiego kapłana. Jego rolą jest raczej (jak nazwa mówi) wsparcie i duszpasterska zachęta do życia blisko Boga i rozwiązywania codziennych problemów z biblijnej perspektywy. Jaka ona jest? Temu m.in. służy propozycja kolędy lub mówiąc inaczej: zwyczajnego spotkania przy herbacie. Pozdrawiam serdecznie.
Kurde ? Ja ,to bym se nawet zamówił tego Pastora,ale nie do modlitwy ,bo Ja się modlę każdego dnia np. o drogi dla Baniniaków. Tylko Ja się nie modlę byle jak!Modlę się kompleksowo! I o drogi i jeszcze o progi zwalniające!
Do zachęty to, też nie jest mi potrzebny, bo jak se chęć mam ,to mam,a jak mi się nie chcę,to nie i już :)
Do pomocnej rady,to też nie,bo ja se radę dam. No ja bym nie miał dać rady :) Ja jestem niczym Stefek Burczymucha!
Ja, to bym se poprostu chciał pogadać z Panem Pastorem,ale za mało informacji,żeś kurde podał o Pastorze.
Czy lubi napoje wyskokowe,czy lubi rock n'rolla,jakie filmy ogląda...itd. itp ...? Bo nie wiem,czy gadka będzie się nam kleiła?
P.s Habemus Pastor ;)
Pozdrawiam towarzyski Zdzisek
Do zachęty to, też nie jest mi potrzebny, bo jak se chęć mam ,to mam,a jak mi się nie chcę,to nie i już :)
Do pomocnej rady,to też nie,bo ja se radę dam. No ja bym nie miał dać rady :) Ja jestem niczym Stefek Burczymucha!
Ja, to bym se poprostu chciał pogadać z Panem Pastorem,ale za mało informacji,żeś kurde podał o Pastorze.
Czy lubi napoje wyskokowe,czy lubi rock n'rolla,jakie filmy ogląda...itd. itp ...? Bo nie wiem,czy gadka będzie się nam kleiła?
P.s Habemus Pastor ;)
Pozdrawiam towarzyski Zdzisek