Widok

Kolejny dzień korków

Dojazd z pracy, z OBC do Borkowa zajął dziś dokładnie 107 minut. Rano 70min. Nadchodzą wybory Prezydenckie, liczę że kandydat, który oferuje udrożnienie tras dojazdowych, które codziennie pokonuje wielu mieszkańców Gdańska będzie priorytetem przyszłych włodarzy.

Kierowcy dojeżdzający do pracy z przedmieść, to licząca się siła, musimy się zmobilizować.

Chętnie widziałbym postulaty likwidujące ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic takiego się nie stanie

Gdańszczanie to masochiści, wybiorą szefową bo ona jedyna może zastąpić śp. Adamowicza. Przynajmniej tak słyszałem
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 12

Zgadzam się w 100% ! Sam mieszkam w Gdańsku Borkowie i dojazdy z rana to masakra ... Prawda jest taka że mieszkańcy którzy mają niedaleko SKM czy tramwaj to powinni mieć zakaz dojeżdżania samochodem bo oni mają jakąś alternatywę a my z południowych dzielnic nie . Nie wiem czy któryś z kandydatów coś takiego zaproponował ale myślę że to mógłby być postulat dzięki któremu by ktoś mógł wygrać wybory . Jak to nic nie da to zawsze możemy jak rolnicy zacząć blokować ulice i może wtedy pani prezydent zauważy problem południowych dzielnic w Gdańsku !!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 28

Sam jesteś na Kołobrzeskiej.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pełna zgoda, jak ktoś mieszka na Dolnym Tarasie to powinien płacić dodatkowo za posiadanie samochodu.

Jak jadę z Borkowa i przejeżdzam przez Morenę, to masa ludzi tamtędy wyjeżdza z bocznych ulic i blokuje ruch, a przecież mają tramwaj i mogą nim sobie jechać. Albo PKM. Fakt, mają trochę dalej, ale ruch to zdrowie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Hahahahahahaha jakieś Borkowo będzie mnie pouczać czym mam jeździć
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

No to w Borkowie tak naprawdę pomóc może ci tylko jedno rozwiązanie:

Zablokowanie wjazdu do miasta od strony obwodnicy i Pruszcza. Nic innego nie pomoże skoro twoją dzielnicą jedzie codziennie ileśtam tysięcy aut z zupełnie innych miejscowości.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mieszkam w górnym Wrzeszczu

Codziennie ustawia mi się pod nosem kolejka ludzi którzy wyjeżdżają na Morenę, Jasień, albo po prostu na obwodnicę. Teraz jeszcze jakiś typ z Borkowa mi mówi jak mam żyć :D
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

...a co ma zwiększenie dopuszczalnej prędkości do korków?

Oczywiście poza zwiększeniem częstości i śmiertelności wypadków powodujących te korki. Przecież z definicji stojąc w korku nikt tej prędkości nie osiąga.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

a ja proponuje strefę 30

żeby mi żaden korposzczurek nie robił z mojego miasta toru wyścigowego
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Gdańsk-Borkowo?

gdzie to jest?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie pomoże xD

Przecież mało kto szanuje ograniczenia prędkości bo otrzymanie mandatu graniczy z cudem. I tak dobrze że większość kierowców przynajmniej stosuje się do świateł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro mieszkasz w Borkowie to nie jesteś mieszkańcem Gdańska, dobrze że nie będzie głosować w Gdańsku.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

z Mordoru na wiochę

tak się jeździ
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opinia

Jeżeli mieszkasz w Borkowie, to nie wybierasz prezytenta, tylko wójta. Ale załóżmy, że masz wpływ na wybór osoby, która może dużo zmienić. Przeanalizujmy co się może stać.
Można by wybudować nowa drogę by odciążyć obwodnicę. Można by pociągnąć do południowych dzielić kolejkę albo tramwaj, można by wybudować nową drogę do Gdańska.
Tylko, że to wszystko się właśnie dzieje. W kolejności: obwodnica metropolitalna, PKM do Kowal, Nowa Świętokrzyska. To wszystko jest zaplanowane już i nawet już powstaje. Oczywiście problemem jest tu kasa i czas.

Co do opini podniesienia prędkości maksymalnej i argumentacji o bezpieczeństwie się nawet nie odniosę, bo takich głupot szkoda komentować
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry