Widok

Kolejny wypadek ekipy nieudaczników

Hydepark Ambasador Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
No i mamy ranna Panią Premier w kolejnym spektakularnym wypadku samochodowym. Nie jest przypadkiem że dzieją się takie rzeczy dzień po dniu. To jest efekt dobrej zmiany na Misiewiczow. Amatorka i kolesiostwo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ano robi :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aradash, nie zabijaj moich wyobrażeń na temat wyposażenia pancernych aut BORu. pliska!!! :)
Pozwól mi marzyć, że autopilot nawalił albo, jak jankiescy driverzy na polskich drogach, kierowca superspec, nie sprostał terenowi ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kierowca winien przede wszystkim chronić VIP-a....w zaistniałej sytuacji powinien jechać prosto..nawet kosztem narażenia życia kierowcy z czerwonego pojazdu...przy tych prędkościiach jest mało prawdopodobnym by narożone byłoby jego życie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wypowiedział się ekspert od ochrony osobistej i wypadków komunikacyjnych w jednym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Narażone było tylko życie Szydlo, bo ktoś chciał unieruchomić jej limuzynę.
Prędkości nie były czynnikiem narażenia jakiekolwiek życia.
Jak zeznawali kierowcy BOR, co także potwierdził pan Prototyp, samochody kolumny poruszały się z prędkością 50-60 km/h.
Pan Prototyp wielokrotnie wykazał się rzetelnością i uczciwością (pamiętacie historie z odwodnieniem działki w Legionowie ?), wiec nie mamy powodu mu nie wierzyć.
Skoro kolumna wykonywała manewr wyprzedzania, to seicento podróżowało z prędkością mniejszą, pewnie ok. 20 km/h.

Przy tych prędkościach raczej nie ma szans na narażenie życia.
Raczej można tez skutecznie wyhamować.
Wyrwa w drzewie i stopień zniszczenia limuzyny zdają się wskazywać jednak na coś innego.
Podobno tuż po wypadku ktoś celowo siekierką uszkodził drzewo. Znaleźli się podobno świadkowie, którzy nieopodal zauważyli zaparkowany autobus z naklejką KOD-u.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

"stopień zniszczenia" ?! :D

Znaczy... zderzak i maska? (Bo bok jest tylko lekko otarty o seicento)

Jesteś ślepy czy tylko udajesz głupiego?

Wiesz że nowe samochody składają się jak domek z kart po to, żeby zamortyzować uderzenie?
Że "zniszczenia" w nowych autach są zbliżone przy 20, 50 i 72km/h? I nie sposób na oko poznać? :D (czy było to 50 czy 70 - jak twierdzą niektórzy idioci, bo to by znaczyło, że gość od skrzyżowania do drzewa jeszcze przyspieszał :D )

Poczytaj :D A potem dopiero ujadaj.

Ale skąd ktoś, kogo najlepszym używanym (bo o posiadanie cię nie posądzę...) kiedykolwiek autem był stalowy polonez którego konstrukcja nawet nie drgnęłaby przy czołowym zderzneniu mógłby o tym wiedzieć :DDD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

> zderzak i maska?

Jaka maska ? Przecież tylko zderzak był lekko zarysowany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Maska jest cała, co widać tu i tu (jest tylko wybrzuszona w górę i TROSZKĘ odkształcona z przodu co jest normalne)
A przód auta ~równy w poprzek.
http://image.prntscr.com/image/fd79f463fac74495ab872a383a62d64c.jpeg
http://image.prntscr.com/image/4f425c81b9124832bd205d70cece38a2.jpeg

Co do siły uderzenia natomiast....

Tak natomiast wygląda auto tej samej klasy, które FAKTYCZNIE UDERZYŁO w drzewo:
image
Kierowcy nic się nie stało.

Zresztą każdy może sobie wygooglać jak wyglądają auta po spotkaniu z drzewem.
"Uderzenie" w drzewo natomiast widać na zdjęciach z wypadku Szydło....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

>Maska jest cała, co widać tu i tu (jest tylko wybrzuszona w górę i TROSZKĘ odkształcona z przodu co jest normalne)

sie wyklepie i będzie można dalej wyprzedzać na podwójnej (oczywiście jadąc 50 km/h) albo walić w samochody czekające na zmianę świateł.

Normalnie Naród jest pod wrażeniem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sarkazm ma sens wyłącznie wtedy jeśli masz rację ;]

W innym wypadku tylko wychodzisz na kolejnego cebulaka który nie ma nic do powiedzenia - jak zwykle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

>Maska jest cała, co widać tu i tu (jest tylko wybrzuszona w górę i TROSZKĘ odkształcona z przodu co jest normalne)

Przepraszam, sądziłem ze to jest sarkazm, a ta maska jest rzeczywiście tylko TROSZKĘ odkształcona,
Tym bardziej "sie wyklepie"

Tak, w porównaniu do innych zdarzeń drogowych z udziałem drzewa JEST to "tylko troszkę".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

jest tylko troszkę więcej od wypadku doooody i troszkę mniej od Macierewicza.

Przypomnijcie mi, czy auta po tamtych troszkę-wypadkach nadal jeżdżą czy zostały skasowane ?

Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem, czy myśleć?

Przecież napisałem, że auta nowe są budowane tak, żeby je połamało i zamortyzowało uderzenie - to oczywiste, że są do kasacji nawet po uderzeniu z 20km/h ;)

Zapomniałem już jak pasjonujące są "dyskusje" z ludźmi Twojego pokroju ;]

Panowie, chcecie iść w ślad za "ekspertami" Macierewicza ? Dajcie spokój ze spekulacjami . Wiemy za mało, a to co docierało z mediów co chwile było inne. Mnie osobiście żal poszkodowanych w tym wypadu. To , na co zwróciłem uwagę tym tematem, jest skala zjawiska spowodowanego czystkami w resortach i państwowych firmach. Ludzie doświadczeni zastępowani są miernotami.
jaq
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdjęcia są autentyczne ;)
Gdyby to ~2 tonowe Audi A8 jechało 70km/h to droga hamowania byłaby 2x dłuższa niż w przypadku 50km/h - to fizyka, nie spekulacje.

Gdyby wyprzedzali z ~70km/h to w idealnych warunkach hamowania na asfalcie po hamowaniu na odcinku 24 metrów prędkość wynosiłaby ~60km/h ;))))))
I to byłaby prędkość uderzenia w drzewo - przy czym jest spory margines na moją korzyść, wg. google maps od skrzyżowania do drzewa jest ~22.5 metra
image

gazeta krakowska pisze tak:
"To był to ten sam pojazd, w którym jechała Beata Szydło. Jest niemal doszczętnie zniszczony.
Premier Beata Szydło doznała lekkich potłuczeń"

"doszczętnie zniszczony" pojazd wygląda ich zdaniem tak:
image

:-DDDDDDDDDDDDD

Przy uderzeniu z 40 mph - czyli ~65km/h drzewo znalazłoby się między miejscem kierowcy a pasażera a szczątki silnika byłyby porozrzucane po całej okolicy :D (Niedowiarkom polecam crash testy na youtube)
A sam samochód wyglądałby mniej więcej tak:
image

Ale co ja tam wiem :D
Może szambonur ma jeszcze coś "mondrego" do napisania :DDD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A, jeszcze dla porównania:
Jadąc 50km/h droga hamowania 'do zera' to w idealnych warunkach ~25 metrów.
Tak! ~2x krócej niż przy 70 :-)

I to by się zgadzało patrząc na uszkodzenia tego auta (przy uderzeniu 10-15km/h max (jak chyba pisalem?).

Miejmy nadzieję, że maglowanie tematu nie jest odwracaczem uwagi od sprawy Patryka Jackowskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dla mnie mogą się pozabijać, byle tylko niewinni ludzie nie ucierpieli z powodu ich głupoty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No nie wierzę. Kolejna akcja Stonogi? Stare Kiejkuty są aż tak zdesperowane, że sięgają po krocionoga? Kto następny będzie autorytetem? Grzegorz Piotrowski? A co tam... Dawać Trynkiewicza od razu! Mają rozmach