Widok

Kolejny wypadek ekipy nieudaczników

Hydepark Ambasador Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
No i mamy ranna Panią Premier w kolejnym spektakularnym wypadku samochodowym. Nie jest przypadkiem że dzieją się takie rzeczy dzień po dniu. To jest efekt dobrej zmiany na Misiewiczow. Amatorka i kolesiostwo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pomińmy to, czy mieli włączone wszyscy i wszystkie potrzebne sygnalizacje pojazdu uprzywilejowanego. Załóżmy że jechali te 50 km na godzinę. Ale nie zwalnia to tych borowców od zachowania szczególnej ostrożności w trakcie takiej jazdy. Omijając czy wyprzedzając inne pojazdy na skrzyżowaniu na jezdni oznakowanej ciągłą linią, najzwyczajniej w świecie należało zwolnić maksymalnie . Na tym polega zasada ograniczonego zaufania. Tak robią kierowcy karetek pogotowia. To są prawie zwyczajni kierowcy, którzy liczą się z tym, co może wydarzyć się na skrzyżowaniu czy przejściu dla pieszych. Jeżdżą szybko, ale ostrożnie a ich misją nie jest wożenie czyjejś du.y do domu na kogutach ,tylko ratowanie życia.
Dlatego uważam że przejazd Szydło do domu przeprowadzili nie doświadczeni albo pozbawieni wyobraźni BORowcy. Co z tego że mieli pierwszeństwo, skoro wyszło jak jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak podaje MSWiA, kierowca, który wiózł Szydło, pracuje w BOR od 15 lat i jeździł wcześniej m.in. w kolumnie Komorowskiego.
Zatem twoja teza, którą wciskasz od początku, jakoby wypadek był skutkiem wymiany kadr przez PiS, zupełnie nie odnajduje odzwierciedlenia w faktach.
Piszesz propagandowe bzdety, które może trafią do przygłupów, ale nie do ludzi samodzielnie myślących.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

> Załoga nie reagowała na te komunikaty bo się ich spodziewała.

Bzdura. Każdy pilot jest szkolony tak, ze słysząc ten komunikat ODRUCHOWO podnosi maszynę w górę. Nie ma innego prawidłowego odruchu. Jeżeli w samolocie leci najważniejsza osoba w Państwie to nie jest pora na eksperymentowanie z systemem TAWS.

> Jego działanie było profesjonalne i ODRUCHOWE, czyli musiało się opierać (w przeciwieństwie do doniesień niektórych "mediów") na jego dużym doświadczeniu.

Bzdura. Kierowca BOR jest tak szkolony tak by ODRUCHOWO nie doprowadzić do uziemienia samochodu z osobą ochranianą. Po to jadą w kolumnie inne samochody by brać na siebie możliwe zagrożenia.
Jeżeli doszło do uziemienia samochodu z Premierem, czy wcześniej z Prezydentem to oznacza kompletny brak kompetencji i wyszkolenia oraz ignorancję partyjnych notabli. W normalnym kraju Minister odpowiedzialny za taki stan rzeczy dawno by poleciał, albo sam złożył dymisję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i komisarz badyl rozwiązał sprawę ;)
BORowik woził mr. Komorowskiego a teraz wozi mrs. Szydło :)
Znowu "polytyka" Panie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Badyl, udawało się boś walczył o siebie. Ja jestem "mamuśką" i walczę o swoją krew z krwi i kość z kości...
Przerabiałam już różne warianty swoim "odrzutowcem".

Ps
W czasie ostatniej akcji, dziękowałam Bogu, że i ja jeszcze oddycham.
Nie chciałabym, żeby oględziny mojego trupa przeprowadzano tak, jak oględziny zderzaka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na bęcwała rady nie ma.

> Każdy pilot jest szkolony tak, ze słysząc ten komunikat ODRUCHOWO podnosi maszynę w górę

Zatem lądowanie na lotnisku nie ujętym w pamięci TAWS byłoby fizycznie niemożliwe. Co pilot by się zniżył, TAWS by zaskrzeczał.. a pilot "odruchowo" do góry :)

> Kierowca BOR jest tak szkolony tak by ODRUCHOWO nie doprowadzić do uziemienia samochodu z osobą ochranianą

Czyli.. w tym przypadku... "odruchowo" powinien rozkwasić Fiata?
Na szczęście.. odruch kierowcy jest głębiej zakorzeniony niż odruch borowika.

> Jeżeli doszło do uziemienia samochodu z Premierem, czy wcześniej z Prezydentem to oznacza kompletny brak kompetencji

Jasne. Po to jadą inne samochody w kolumnie, aby wzięły na siebie np. pękniętą oponę auta p. Prezydenta ;]

Ochrona jest od minimalizacji ryzyka a nie jego wykluczenia, bo to jest niemożliwe, czego przykładem jest zdarzenie PM Szydło.
Jedyne, czego można się ewentualnie czepiać, to zbyt duża odległość między autami kolumny. Gdyby była mniejsza, to młody z Fiata nie zdążyłby zjechać na lewo i wypadku by nie było.
Ale przy mniejszej odległości wieszano by psy na kierowcach BOR-u za dzwony pomiędzy autami, jak to się zdarzyło u Maciarewicza :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle ? I nie muszę silić się na propagandę by twierdzić że jest do kitu.

Proszę sobie obejrzeć to co się wydarzyło w klubie nieudacznikow w trakcie spotkania z duchowym szefem nieudaczników Adamem Ga-, ga-, ga-zeta Michnikiem:

http://wpolityce.pl/polityka/327438-zomo-pacyfikuje-happenera-a-dzialaczki-kod-zagrzewaja-palowac-porzadnie-udana-akcja-mlodziezy-wszechpolskiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W probabilistyce jest pojęcie niezależnych zdarzeń losowych.
Jedynie w przypadku Maciarewicza można uznać współwinę VIP-a - za bardzo mu się spieszyło a kierowca(y) dostosowali się bardziej do oczekiwań pasażera niż warunków drogowych. Ale dotyczy to akurat Żandarmerii a nie BOR-u.
Wypadek Dudy to efekt zaniedbań logistycznych, które kumulowały się przez lata, niezależnie od ekipy rządzącej.
Wypadek Szydło najprawdopodobniej był czystym zdarzeniem losowym. Mógł się przytrafić każdemu.
Tych trzech zdarzeń nic nie łączy przyczynowo-skutkowego.
Chyba nie łączy... bo wypadek Maciarewicza MÓGŁ mieć wpływ na prawdopodobieństwo wypadku Szydło.
Kierowcy (sami z siebie, albo "pod prikazem") mogli utrzymywać większe odległości pomiędzy pojazdami (o czym pisałem powyżej).
Ale poza tym, zdarzenia te są niezależne i wg mnie jest idiotyzmem doszukiwanie się nich drugiego dna* czy "prawa serii".
---
(*) Czytałem opinię, że to celowe "przygotowywanie gruntu" pod poważniejszy zamach. Kiedy nastąpi, zabijając np. Kaczora, społeczeństwo uzna go za nieuniknioną konsekwencję ("tak się to musiało skończyć"). No cóż... wyobraźnia ludzka nie zna granic ;)
Choć Wasze (twoje i bęcwałka) wypociny sie w ten idiotyczny scenariusz świetnie wpisują ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Jaq
"Na tym polega zasada ograniczonego zaufania." - BUAAHAHAHAH!!!!!!!!

Nie, matołku, zasada ograniczonego zaufania JASNO I KLAROWNIE mówi o tym, że masz pełne prawo zakładać, że WSZYSCY kierujący jadą ZGODNIE Z ZASADAMI PORD!!!!!!!
Dopiero JEŚLI wyjątkowo trafi się ktoś, kto jedzie/idzie np. zygzakiem, tylko w takim przypadku - gdy są jakieś widoczne przesłanki, że ktoś np. jest nietrzeźwy - masz prawo podejrzewać, że nie zachowa się zgodnie z przepisami.

Powiedz nam:
JAKIE ZACHOWANIA wykazywał seichento, że borowiki mogli zakładać że zajedzie uprzywilejowanemu pojazdowi drogę? ;DDD

Nie ma to, jak wypowiadać się publicznie i jawnie (nie)świadomie zaprzeczać i podawać ODWROTNĄ wersję niż ta która jest zapisana w przepisach. :D

Mój Boże czytanie ze zrozumieniem poziom ZERO!!!!!!

Powinien być jakiś AI-skrypt co wyłapuje takie brednie i banuje automatycznie na cały portal.
Wszędzie.
W całym internecie.
Jak się czyta takie brednie to aż kiszki skręca...
Bynajmniej nie ze śmiechu...
I agresja i nerwy by zniknęły jak ręką odjął, jeśli durnie dostawaliby instant-bana a reszta pisała fakty a nie bzdury.

@Sadyl
"wszystko co pisałeś o poślizgu"
Boże, to jakimi Wy jeździcie samochodami?!
Ja wcale nie mam jakiegoś super a mogę do dechy wcisnąć hamulec na mokrej jezdni i ani trochę nie zmienię toru jazdy (testowane na dziurawym parkingu przy 50km/h).
Jestem pewien, że owa rozbita audica ma ZNACZNIE lepsze i czulsze systemy od mojego złomu :)
Chociaż z drugiej strony Szwedzi stawiają na bezpieczeństwo... Ale mój samochód jest (był... kiedyś...) 4x tańszy od tego Audi :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@ forumowy kretynek
> Co pilot by się zniżył, TAWS by zaskrzeczał.. a pilot "odruchowo" do góry :)

Brawo, w końcu. Dokładnie tak. A szczególnie powinien mieć ten odruch w takich warunkach jak te 10 kwietnia 2010 w Smolensku, tzn. nieznający topografii lotniska piloci i gęsta mgła uniemożliwiająca nawigację wzrokową. TAWS wynaleziono właśnie po to by ostrzec pilota wtedy gdy nawigacja wzrokowa to za mało.
Gdyby zadziałał ten odruch wszyscy by żyli.

> Jasne. Po to jadą inne samochody w kolumnie, aby wzięły na siebie np. pękniętą oponę auta p. Prezydenta ;]

Nie, od pękniętej opony są systemy umożliwiające dalszą jazdę właśnie dlatego aby nie można było uziemić samochodu np workiem gwoździ. W aucie Dudy kierowca trzykrotnie zignorował ostrzeżenie o stanie opon. Nie jest to efekt bliżej nieokreślonych zaniedbań tylko brak umiejętności posługiwania się samochodem przez BOR pod kierownictwem Prototyp Błaszczaka.
Kontynuowanie jazdy w sytuacji zagrożenia to podstawa w zasadach ochrony. Do ochrony samochodu chronionego przed takimi zagrożeniami jak np. przerwanie kolumny służą pozostałe auta.
Gdyby w seicento nie znajdował się 21-letni wystraszony chłopak, tylko np. przypadkowi terrorysci zainspirowani finansowo przez Moskwę wprowadzeniem destabilizacji w Polsce, mieliby Premiera podanego przez BOR na widelcu.
Do uziemienia auta ochranianego doszło już dwukrotnie - w przypadku Prezydenta i Premiera.
Co jeszcze musi się wydarzyć, aby ten gość zrozumiał ze jest ignorantem i jako Minister stanowi poważne zagrożenie dla Panstwa..

To co? Po maluchu z okazji Walentynek :) a każda okazja jest okazją do okazji :)
Komu biała Frontera, komu czerwona? Komu woda źródlana, komu z kranu?...
Love, love, love... ~:)
Ps
Udanych Walentynek i szybkiego powrotu do zdrowia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba przedobrzyłeś, mieszając różne aspekty.
Po pierwsze, aspekt prawny - narzuca zasadę prawną, dość złożoną bo obejmującą cały kodeks drogowy. Po drugie, aspekt zdroworozsądkowy z obyczajową zasadą ograniczonego zaufania z uwagi na nienaturalność aktywności jaką jest jazda samochodem. Nic w tym nadzwyczajnego, bo wiadomo że życie spoleczne obejmuje trzy rodzaje zasad - moralność, obyczaj i prawo. Prawo nie jest w stanie przewidzieć i przełożyć mnogość potencjalnych sytuacji na formuły prawne, dlatego posługujemy się znacznie bogatszymi środkami oceny, wykraczającymi poza prawo - do głębszych pokladów rzeczywistości.

Ale zdaje mi się, że wszyscy tu wypowiadający się wkorczyli na nie swój teren. Dlatego nie zabieram głosu, bo to sprawa dla instytucji, a nie prywatnych mądrali.

Pew nie słyszałeś, że z BOR wylali 60 osób. Na ich miejsce przyjęto 150 nowych, z pewnością odpowiedzialnych, ludzi. Czas ich szkolenia do osiągnięcia sprawności operacyjnej -5 lat. Tamci znajdą pracę, w końcu to fachowcy, nowi, tak jak wszyscy awansowani przez PiS, tworzą jakość "dojna zmiana".

Dobrze by było gdybyś podparł swoją ocenę jakimiś osobistymi dokonaniami. Obaliłeś komunę, zredukowałeś dług Polski o kilkadziesiąt miliardów dolarów albo coś w tym stylu.No może rzucałeś w ZOMOwców kamieniami, też byłoby nieźle, więc jak?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A naczelnym fachowcem był kierowca Janicki, mianowany przez innego fachowca, Bronisława Komorowskiego, na stopień generalski po katastrofie i aferze smoleńskiej, żeby nie wystąpił jako świadek koronny ? A na kozła ofiarnego wzięto jego zastępcę, Bielawnego i go skazano. Postkomuna nie ma już żadnych sensownych argumentów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cicho.
To wariat.

Przy braku kompetencji do prowadzenia pojazdu g*wniarza w słuchawkach kierującego złomem - jak najbardziej tak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Z listu sprawcy wypadku :

Mam synów w podobnym do pana wieku. Wyobrażam sobie, co pan i pana bliscy teraz czujecie. Oczekuję, że ta sprawa będzie potraktowana, jak każde inne takie zdarzenie. Jako obywatele przed organami sprawiedliwości jesteśmy równi. Jestem przekonana, że postępowanie będzie transparentne i rzetelne. Cześć opozycji próbuje wykorzystać to zdarzenie do swoich celów. Działanie części opozycji jest dla mnie nieuczciwe i haniebne.

A gdzie : przepraszam ?

Naród jest pod wrażeniem szczytów hipokryzji.

Przeprasza "za co"? :D

chodzi Ci o list OD Szydło DO sprawcy wypadku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3