Widok

Koleżanki

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Koleżanki.
Nie ma dla kobiety większego nieszczęścia niż zostać żoną nudnego mężczyzny, a do tego mało utalentowanego pisarza. Takie wnioski można wysnuć oglądając spektakl Pierre Chesnot „Koleżanki” w reżyserii Grzegorza Chrapkiewicza. Główna bohaterka Ewelina (Dorota Kolak) to pełna temperamentu kobieta, która najwyraźniej nudzi się u boku swojego męża Filipa (Jarosław Tyrański), bowiem ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koleżanki

Nie ma dla kobiety większego nieszczęścia niż zostać żoną nudnego mężczyzny, a do tego mało utalentowanego pisarza. Takie wnioski można wysnuć oglądając spektakl Pierre Chesnot "Koleżanki" w reżyserii Grzegorza Chrapkiewicza. Główna bohaterka Ewelina (Dorota Kolak) to pełna temperamentu kobieta, która najwyraźniej nudzi się u boku swojego męża Filipa (Jarosław Tyrański), bowiem wszelką ...
Przejdź do spektaklu.

A koszty ?

A ile kosztuje wstęp ??? bo nie moge znalesc cenY?

Tyranski jest wspanialy:)

ten aktor dzwiga na swymch barkach cały spektakl. świetnie zagrał. ogólnie bardzo dobra zabawa. tylko Dorota Kolak po raz kolejny tak samo co juz mnie osobiście nudzi mimo dobrego grania. czy ktoś wie jaki jest tytuł tej piosenki franc która leciała najcześciej?????

Szuka nie zachwyciła mnie. Owszem służy "ku przestrodze" dla kobiet jak należy kształtować relacje z mężem i koleżankami, ale nic ponadto. Niemniej można miło spędzić czas oglądając ją.

Byłem z moją ukochaną i było super. Polecam ten spektakl jak i "Run for your wife" Teatr jest super. Śmiechu napewno nie zabraknie. Jeżeli się wachacie to nie potrzebnie. IDZCIE i milej zabawy:)

Byłam, świetnie się bawiłam, polecam.

SUPER!!

Rewelacja!! SUPER!! Goraco polecam.. naprawde swietna sztuka :)

Brawo

Poszłam i nie rozczarowałam się.. Wspaniała gra wszystkich aktorów a nasz Pan Tyrański i Pani Kolak wspaniała... Oczywiście wszyscy byli super.. Buziaczki Kochani!! |Więcej takich wspaniałych przedstawień. Tylko nasz sopocki teatr wymaga natychmiastowego remontu! Okropne wnętrze, siedzenia..Mam nadzieję, że remont niedługo..

Całkiem Si

Naprawdę bardzo duzo śmiechu. Miły wieczór zagwarantowany. W tle wspaniałe francuskie piosenki z Edit Piaf na czele. Radzę ubrać się jak na lato.... Polecam.

!!!!!!!!

Polecam!!!! O tym, że jest naprawdę fantastycznym przedstawieniem i niezłym ubawem świadczy to, że wybieram sie na to drugi raz ;-))))

Super

Już nie pamiętam kiedy ostatnio tak się uśmiałam, polecam wszystkim, naprawdę warto!!!!

Polecam

Już dawno tak się nie śmiałam jak na tym spektaklu. Czas mija nie wiadomo kiedy, wspaniała gra aktorów. Pani Dorota Kolak jak zwykle świetna.

Świetne

Pan Tyrański zagrał świetnie. Polecam.

Dzień Dobry a Wieczór jeszcze lepsz

Nic to, że czułem się troszkę jak na targu - same przekupki, wszędzie dookoła same Kobietki=Koleżanki.A Facetów oprócz aktorów /nota bene świetnych/ jak na lekarstwo, chyba się za bardzo przestraszyli, bo Ci byli siedzieli jak na szpilkach - ja również.Ale tylko do pierwszego słowa Pana Tyrańskiego!!!
Dziękuję Wam - Ewelino, Beatrycze, Michalino, Paulino,Lucyllo, Borysie, Bernardzie i Filipie - za wieczór i nie tylko!!!

REWELACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!

Spektakl po prostu rewelacyjny -pełen dobrego humoru a i tak bardzo realistyczny !! Te babskie problemy - tak wielkie a przedstawione w tak zabawny sposób. Jednak "oko" męzczyzny na "te" sprawy jest inne ale prawdziwe. POLECAM POLECAM POLECAM - sama napewno wybiorę się raz jeszcze z wielką chęcią !!!!!!! NAPRAWDĘ WARTO.

poziom sitcomu

Pierwszy raz oglądając spektakl na Scenie Kameralnej poczułam zażenowanie. Sama sztuka naprawdę nie jest śmieszna, chyba że śmieszy kogos wymuszony chichot widowni w odpowiedzi na dziesiąty dzwonek do drzwi kolejnej koleżanki Eweliny. Rano kątem oka widziałam fragment serialu "Niania" - podobieństwo było przerażające. Kobiety przedstawione są wyłacznie jako głupie podstarzałe kumoszki, które żyją podnieceniem narastającym między jednym a drugim romansem. Cały ten kobiecy zgielk zagrany jest sztucznie i częściej denerwuje niż śmieszy. Pan Tyrański nie zaskakuje pozytywnym kontrastem, gra identycznie jak w każdej innej "Sztuce". Może to sposób pana Jarosława na Francuzów - czy to Serge czy Filip, nie da się panów rozróżnić. Proszę mi wierzyć - nie jestem gburem ani malkontentem, tym bardziej nie jest nim mój mąż, a oboje bylismy rozczarowani.

rewelacja?

zgadza sie. kolejna kolezanka na progu i zblazowane "a nie mowilem" jaroslawa tyranskiego... niestety, nie moje to poczucie humoru, kurka blaszka.

Pffffffffff

Moi rodzice na to idą i zajęli mi kompa i nie moglem sobie pogra!!! Nie piszecie tak duzo bo im tego wiecej tym wiecej czytania mieli moi rodziece!!

Niespecjalne

Po raz kolejny rozczarowała mnie sztuka wystawiana na deskach Teatru Wybrzeże (czy, jak kto woli: Kameralnego). Nie było to takie złe, ale... zaczynam odnosić wrażenie, że sztuki przygotowywane są w ekspresowym tempie: niedopracowane, żart coraz marniejszy, puenta tym bardziej. Szkoda... Szkoda między innymi dlatego, że teatr staje się miejscem dla coraz mniej rozgraniętej widowni - właśnie tej od sit comów, 12 ławek i innych. A gdzie miejsce dla tych, którzy oczekują czegoś głębszego...?
Żebym nie była źle zrozumiana: wiem, że scena w/w teatru to przede wszystkim gatunki "farsowe". Ale kiedyś potrafili... "Nie teraz Kochanie" - świetna sztuka, świetny żart, Świetnie przez wielkie Ś. Albo "Zwyczajne Szaleństwa" - świetna obsada, nieco nienajgorszego humoru i kilka - wbrew pozorom - głębokich wątków.
Pozostałe "arcydzieła"... Proszę, przestańcie działać tak komercyjnie, bo ludzie, chcący się naprawdę "odchamić" w teatrze - nie będą się mieli gdzie podziać...

nie jest chyba aż tak źle...

własnie-nie zapominajmy o tym-sopocka scena kameralna to scena, ktora ma również pomoc sie trochę posmiać i odprężyc.różne role ma teatr.Wybrzeze jest o tyle otwarte na swoją widownię, że proponuje naprawdę przeróżne sztuki - także i dla tych poszukujących "czegoś głebszego" się coś znajdzie.może wspomogę wskazówką: zanim się Drogi Widzu wybierzesz na spektakl - zastanów się, na co masz ochotę-cos poważniejszego i skłaniającego do reflekcji bądź chociaż zatrzymania, czy rozluźnienie i odpoczynek z usmiechem na twarzy.wierzę, ze każdy coś dla siebie znajdzie.powodzenia i..do zobaczenia w teatrze:)

Koleżanki

Nie ma dla kobiety większego nieszczęścia niż zostać żoną nudnego mężczyzny, a do tego mało utalentowanego pisarza. Takie wnioski można wysnuć oglądając spektakl Pierre Chesnot "Koleżanki" w reżyserii Grzegorza Chrapkiewicza. Główna bohaterka Ewelina (Dorota Kolak) to pełna temperamentu kobieta, która najwyraźniej nudzi się u boku swojego męża Filipa (Jarosław Tyrański), bowiem wszelką ...
Przejdź do spektaklu.
do góry