Widok
No i tu widzisz nie trafiłeś. Mam trójkę dzieci najmłodsze ma 10 lat. Wszystkie dzieci udzielają się w wielu dyscyplinach sportowych i nie maja czasu na YouTube. Maja zezwolenie na godzinę dziennie internetu. Konsola jest tylko w weekendy i tylko jeśli nie mamy jakiejś imprezy sportowej. Każde czyta po 1 książce w tygodniu. Mój syn przeczytał „Harrego Pottera” w dwóch językach w wieku 7 lat. Wszystkie dzieci mówią płynnie po angielsku. Ale nie zapominajmy o tym, że nadal są dziećmi. I lubią się zamotać, zakombinować, nie są przecież bezbłędne.
No przepraszam twoje pewnie są. Jak jesteś taki mądry to może pochwalisz się uczciwie ile czasu spędzasz z dzieckiem na zwykłej rozmowie z dzieckiem dziennie. Nie mówię tu o odrabianiu lekcji czy rozmowy w samochodzie kiedy rzucasz mięsem przy dzieciach na korki. Nie musisz odpisywać mam pełną satysfakcję z tego, że to teraz czytasz i zastanawiasz się nad sobą, ile ja dziennie rozmawiam z mojim dzieckiem??? Nawet nie 20 minut- taka jest odpowiedz. Wiem, że tak jest!
A i jeszcze jedno może sposobem na nie parkowanie według ciebie było by mandat po 1000zł dla tych co się nie stosują i po każdemu po pysku. A małointeligetnych po prostu wybić? W ogóle na świecie powinno się zostawić tylko takich jak ty.
Może zaproponujesz jakieś rozwiązanie które nie jest KARĄ???
Bo to był cel tego posta a nie wychowanie moich dzieci.
Zajmij się swoimi.
Jestem zwykłym człowiekiem, który popełnia błędy i je naprawia. A jak to napisałeś „Poważny problem” to masz ty tylko może jesteś zbyt malutki żeby go zauważyć i nie wiesz jak go naprawić, bo przecież sam siebie nie ukarasz.
No przepraszam twoje pewnie są. Jak jesteś taki mądry to może pochwalisz się uczciwie ile czasu spędzasz z dzieckiem na zwykłej rozmowie z dzieckiem dziennie. Nie mówię tu o odrabianiu lekcji czy rozmowy w samochodzie kiedy rzucasz mięsem przy dzieciach na korki. Nie musisz odpisywać mam pełną satysfakcję z tego, że to teraz czytasz i zastanawiasz się nad sobą, ile ja dziennie rozmawiam z mojim dzieckiem??? Nawet nie 20 minut- taka jest odpowiedz. Wiem, że tak jest!
A i jeszcze jedno może sposobem na nie parkowanie według ciebie było by mandat po 1000zł dla tych co się nie stosują i po każdemu po pysku. A małointeligetnych po prostu wybić? W ogóle na świecie powinno się zostawić tylko takich jak ty.
Może zaproponujesz jakieś rozwiązanie które nie jest KARĄ???
Bo to był cel tego posta a nie wychowanie moich dzieci.
Zajmij się swoimi.
Jestem zwykłym człowiekiem, który popełnia błędy i je naprawia. A jak to napisałeś „Poważny problem” to masz ty tylko może jesteś zbyt malutki żeby go zauważyć i nie wiesz jak go naprawić, bo przecież sam siebie nie ukarasz.
A i jeszcze jedno. Sprawdźcie proszę na wszystkich postach powyżej łapki w górę za to żeby wszystkich karać.
Zastanówcie się nad sobą. Dzieci też bijecie jak czegoś nie ogarniają???
Kara to nie wyjście z sytuacji. A wy tylko czekacie żeby można było podpierdzielać sąsiada na Policję i to najlepiej żeby można było to robić przez forum anonimowo, wrzucić fotkę, filmik gdzieś na stronkę i haha kolejny sypniety przez sądiada konfiturę.
Zastanówcie się nad sobą. Dzieci też bijecie jak czegoś nie ogarniają???
Kara to nie wyjście z sytuacji. A wy tylko czekacie żeby można było podpierdzielać sąsiada na Policję i to najlepiej żeby można było to robić przez forum anonimowo, wrzucić fotkę, filmik gdzieś na stronkę i haha kolejny sypniety przez sądiada konfiturę.
Zatem, skoro mama tak ogarniętych dzieci sama przyznaje że mimo mądrości staje (lub stawała) na zakazie i w zatoczce to jakie działanie może nawrócić? kampania społeczna, piosenka puszcza na w radiu - czy seria reklam przez wiadomościami?
to przecież my (wy) bo moje dziecko nie chodzi to tej szkoły którzy narzekają stają tam - wiec wyjście jest proste - nie robić tak
to przecież my (wy) bo moje dziecko nie chodzi to tej szkoły którzy narzekają stają tam - wiec wyjście jest proste - nie robić tak
Z punktu widzenia bezpieczenstwa to wlasnie zatoczka jest najbezpieczniejszym miejscem by wysadzic dziecko. Dlaczego ma byc "wlasnoscia" firmy transportowej do uzytku 2x dziennie 2x po 1min, a dzieci podwozone indywidualnie juz nie musza byc bezpieczne musza wysiadac wsrod manewrujacych na parkingu.
Właśnie chodzi o ten autobus. Dlaczego nie parkujesz auta na przystanku autobusowym w mieście w takim razie? Bo tam częściej jeździ komunikacja zbiorowa? Bus nie stoi tam po jednej minucie. I no właśnie ale... zawsze jakieś ale...
Dzieci wysiadają/wsiadają do niego z ulicy chodząc między autami, które stoją właśnie na zatoczce. Nie wspominając o blokowaniu ulicy i omijających autobus pojazdach, które również stwarzają dodatkowe niebezpieczeństwo.
Jak to mówią. To była tylko chwila kiedy dziecko wybiegło mi pod maskę...
Dzieci wysiadają/wsiadają do niego z ulicy chodząc między autami, które stoją właśnie na zatoczce. Nie wspominając o blokowaniu ulicy i omijających autobus pojazdach, które również stwarzają dodatkowe niebezpieczeństwo.
Jak to mówią. To była tylko chwila kiedy dziecko wybiegło mi pod maskę...
serio? bo autobusem przywożone jest 40-50 dzieciaków?
czy mi sie tylko wydaje czy koło szkoły jest w ogóle uliczka kiss and go to school ;D ale to trzeba objechać dookoła.
Moze ciężko to zaakceptować ale te nasze i Wasze dzieci będą samodzielnie chodziły po ulicy i np przejście z parkingu do szkoły nie powinno ich przerastać nawet jak mają 7 lat. Do jakiego wieku należy pod same drzwi szkoły podrzucać szkraba bo mój ma tylko 25 lat biedaczek się może przeziębić, dobrze że wziął piwo na 2 śniadanie może w końcu zaliczy klasówkę z pszyry... okaleczamy dzieci i potem chcemy żeby były samodzielne
czy mi sie tylko wydaje czy koło szkoły jest w ogóle uliczka kiss and go to school ;D ale to trzeba objechać dookoła.
Moze ciężko to zaakceptować ale te nasze i Wasze dzieci będą samodzielnie chodziły po ulicy i np przejście z parkingu do szkoły nie powinno ich przerastać nawet jak mają 7 lat. Do jakiego wieku należy pod same drzwi szkoły podrzucać szkraba bo mój ma tylko 25 lat biedaczek się może przeziębić, dobrze że wziął piwo na 2 śniadanie może w końcu zaliczy klasówkę z pszyry... okaleczamy dzieci i potem chcemy żeby były samodzielne
Zatoczka autobusowa nie służy tylko firmie Albatros wożącej dzieci do szkoły jak to zostało wyliczone 2 x dziennie....błąd w liczeniu...kursów jest więcej. Zatoczka służy też autobusom wożącym dzieci na konkursy, zawody, wycieczki. Są też kursy busa i autobusu wożącego dzieci na basen 2 x dziennie w obie strony czyli mamy już 4 postoje...jakby nie spojrzeć transport uczniów korzysta kilka razy dziennie z zatoczki dlatego powinna ona być cały czas wolna. I to jest odpowiedzialność rodziców. Wypadki już były, nie tylko kraksy samochodowe ale byli też poszkodowani uczniowie. Mam wrażenie że w tej kwestii nie zmieni się nic póki nie stanie się coś poważnego...Niestety....Tak jest że chyba wolimy leczyć niż zapobiegać...
Zatoczka jest dla szkolnego transportu dzieci - czyli busy i autobusy - koniec tematu.
Sumienie każdego korzystającego z zatoczki lub z parkingu dla inwalidów.
Zatoczka jest dla szkolnego transportu dzieci - czyli busy i autobusy - koniec tematu.
Sumienie każdego korzystającego z zatoczki lub z parkingu dla inwalidów.