Widok

Komentarz do Polski

Muszę wyrazić swoje stanowisko w sprawie odwiedzin w Polsce. Każdy wracający z UK do Pl musi być w szoku. Problemy zaczynają się już po przekroczeniu granicy w Kołbaskowie, dopóki jedziesz ulicą z Polskimi Niemcami - jest ok, ale już zaczyna się przerzedzać, coraz więcej niekulturalnych typów i typiar na ulicy. W sklepach wredota wzajemna. Na ulicach ignorancja. Faceci na uśmiech nie odpowiadają, nie wiedzą co to jest uprzejmość, albo są bucami, karkami albo łysiorami w jakiś tandetnych wisiorkach na szyi - ten klimat ogólnej mentalnej zapaści udzielił mi się tylko przyjeżdżając do Polski na tydzień. Wszędzie jest po prostu fatalnie. Reklamy, ogłoszenia o pracę podawane bez zarobków! Nieoznakowane skrzyżowania ( bez nazw ulic przy Lotnisku Lecha Wałęsy ) Ja pierdołę, jestem w szoku, jak ludzie tu żyją i ile muszą ignorować. Prawie wszyscy noszą te same cichy, te same włosy, dziewczyny od 21-30 w ogóle nie różnią się wyglądem. Długie płaskie koce wiszące na wełnianych płaszczach nazywane włosami, na tych jakaś czapa na czubku głowy... Yyyy ? Wszyscy tacy sami, identyczni. Picusie w rurkach, wszyscy podobni do siebie...
Gdańsk to chyba miasto dzieci, bo jakoś dorosłych facetów koło 50 taki na ulicach uraczysz 20%, reszta kopia kopii picusia i picusiowej...
Nie wspomnę o kościołach... i tym całym szambie katolicko-pisowskim...
Ceny - katastrofa, zarobki - katastrofa, dziwi mnie , że nie zrobicie tu rewolucji... i jednak zostajecie
Straszny kraj nawet na tydzień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale że co? Wiesz ze ja nawet za darmo, gdybys mi kupil bilety na jakis super rajd i św.p. Sir Stirling Moss by mnie odbieral z lotniska, nie polece do UK? Wiesz czemu? Bo to łajzy zdradzieckie, jak mozna u nich mieszkac, placic podatki na tych starych rudych prykow na emeryturze? Do stanow jak latam, czy gdziekolwiek, nie mam przesiadek w Luton sruton nawet jak bilety tansze. Nie podobaja Ci sie polskie laski 21-30 ? Wsiadaj w swojego RR i wracaj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Inne

Mahjong, tradycyjna gra karciana (6 odpowiedzi)

Mahjong to jedna z najbardziej znanych gier pasjansowych, w którą codziennie grają miliony....

Hala Gdynia, pirackie kasety z lat 80 (13 odpowiedzi)

Poszukuję kaset -> pirackich składanek, które można było zakupić pod koniec lat 80 na gdyńskiej...

Własna działalność (5 odpowiedzi)

Czy prowadzenie własnej działalności jest trudne? Bo mam fajny pomysł na malutki biznesik, ale...

do góry