Widok

Kominowy "Strażak"

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witam Państwa

W wietrzne dni, kiedy palę w kominku, dym z kominka zamiast wylatywać kominem, wtłaczany jest do salonu.

Pani inspektorka, najpierw mówiła że oni w razie czego to zamontują tzw. "strażaka", a teraz wypiera się takiej rozmowy.

Widzę, że na Osiedlu Rodzinnym, część z Państwa ma takie strażaki zamontowane. Czy mogą Państwo mi napisać, czy montowali to Państwo we własnym zakresie, czy robiło to 7 Niebio?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie polecam. Zamówione tam towary przyszły uszkodzone i powyginane. Do tego o wymiarach niezgodnych ze specyfikacją.
Badziew i tyle.
A reklamacji i zwrotu nie chcieli uznać - nie oddali kasy za przesyłkę.
nie polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam stronę https://wentylacja-andrex.pl/ na której oferuje wkłady kominowe oraz rozcieranie kominów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
no taka siła ciągu przepotworna ,że tutka walnęła w brzozę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hurican jest do wentylacji a nie do komina :)
Gratuluje odkopania wątku, myślisz że po 3ch latach autor dalej nie założył nic na komin??
Nasad kominowych jest wiele rodzai. Jeżeli strażak się zacina to może warto kupić nasadę obrotową typu hurican tutaj zajrzyj jak one wyglądają http://einstel.pl/nasady-kominowe . Obie nasady spełniają to samo zadanie - poprawiają siłę ciągu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję wszystkim sąsiadom za otwartość i pomoc w sprawie komina. Swój wniosek i stanowisko wysłałem mailem do Pani Magdy. Odpowiedź wystosuje już prawnik 7 Nieba w przeciągu 2 tygodni... Po raz kolejny widać, że do każdy umie brać wypłatę, ale odpowiedzialności za błędy nie chce wziąć nikt.

poczekamy - zobaczymy

Platon mawiał "Jak chcesz pokoju, to szykuj się na wojnę".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"a jak sie pisało ,że buduja byle jak, że partactwo, szybko i dużo to się nowi mieszkańcy oburzali i pisali ,że zawistnicy oceniaja.
Macie teraz swoje bloki doskonałe, współczuję swoja drogą bo kasa wydana."

post nie trzyma poziomu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie znasz się to są nowoczesne technologie budowanie domu w 3 miesiące :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
bo wypowiedzi nie merytoryczne się ignoruje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jak sie pisało ,że buduja byle jak, że partactwo, szybko i dużo to się nowi mieszkańcy oburzali i pisali ,że zawistnicy oceniaja.
Macie teraz swoje bloki doskonałe, współczuję swoja drogą bo kasa wydana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja akurat jestem marynarzem, więc wszystko załatwiam poniekąd online i tylko dlatego, że mam dostęp do internetu i telefonu, to mogę załatwiać z kominiarzami co mogę. Kominiarz nie przyszedł, zadzwonił, że nie da rady. Będzie albo w poniedziałek, albo we wtorek. Bardzo proszę o podanie waszych numerów domów i Państwa Nazwisk. Obiecuję, że każdemu, komu 7 Niebo na zlecenie wykonało i sfinansowało montaż "strażaka", to wyśle swoją petycję, jaką chcę wysłać do biura. Brakuje mi tylko potwierdzenia (dowodu) że Pani Magda kłamie nam wszystkim w oczy. To o czym Państwo tu piszą w tym poście też, jest zawarte w mojej petycji, co już jest w zasadzie petycją grupową. Podaję maila:
andrzejdrywa@gmail.com

Z góry dziękuję za pomoc
dla mnie ok. mam nadzieję, że inni Sąsiedzi z forum też dołączą ...
niedziela, godzina 13 przed wejściem do centrum fitness?
Jestem za spotkaniem. Przynajmniej się poznamy osobiście i zadecydujemy, co robimy dalej.
może umówmy się wszyscy w jednym miejscu i pogadamy? mi pasuje w niedzielę. wszyscy by przyszli co mają problemy z wentylacją.
Witam,
czy dzisiejsza wizyta kominiarza coś wyjaśniła? Ja jestem umówiona na ekspertyzę kominiarską na wtorek.
złóżcie ten idiotyczny formularz usterki... idiotyczny bo i tak nie ma żadnej reakcji po jego wysłaniu, ale macie to na papierze i zgodnie z Kodeksem Cywilnym, usterki powinny być usunięte NATYCHMIAST!
Magda jest cieniutka jak jak barszcz chiński. nie jest "inspektorem" tylko projektantem...

złóżcie te formularze poprawek a potem złożymy zbiorowy pozew w sądzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziś zadzwonię i spytam się, czy u innych mieszkańców też wwiewa powietrze do środka. ciekawe co odpowie :-)
Mam wrażenie, że ze strony dewelopera to już tylko działanie na zwłokę, a co za tym idzie uciekający nam czas gwarancji i możliwości domagania się usunięcia wad.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

do góry