Widok

Komunia Św. w Baninie

Witam!
Może ktoś mógłby podzielić się informacjami nt. Komunii Św. w Baninie. Jak to organizacyjnie wygląda? Czy np. po południu drugi raz się idzie do kościoła jak w niektórych parafiach? Czy jest jeden fotograf czy samemu można robić zdjęcia? Czy wszystko się kupuje samemu czy jest jakaś zbiórka i wszystkie dzieci mają takie same różańce itp.

Co prawda w czwartek było spotkanie z księdzem, ale niewiele z niego udało się dowiedzieć. Ponoć o wszystkim informacja będzie dopiero w grudniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Da się to zrobić. Proszę o kontakt mailowy a wyjaśnię co i jak. Oczywiście zupełnie niezobowiązująco.
Pozdrawiam
Artur
http://www.e-artis.pl
a czy jest opcja wynajęcia własnego fotografa, który by robił zdjęcia w trakcie mszy? Potrzebne pozwolenia są do fotografowania uroczystości religijnych. Cy tylko ten jeden jest dopuszczony do fotografowania?
Ciekawe czy mamy jakiś wybór i czy możemy się nie zgodzić.
Niestety w trakcie mszy i podczas Komunii nie, a po Komunii nikt nie może zabronić. Ja niestety sama zdjęć w kościele nie robiłam, także byłam mocno wkurzona jak dostałam płytę ze zdjęciami. Naprawdę dawno takiego g.... nie widziałam, także proponuję - znajdźcie innego fotografa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A można robić samodzielnie?
Że zdjęciami się zgodzę gdybym sama zdjęć nie robiła to bym nie miała żadnej pamiątki a zdjęcia jakościowo beznadziejne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam takie doświadczenie z Gdańska. Niestety wtedy nie było łatwo o dyktafon.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wracając do wątku Komunii - nie dajcie sobie wcisnąć fotografa proponowanego przez kościół, bo inaczej nie będziecie mieli pamiątek w postaci zdjęć. Niestety ta firma - fotograf nie mają pojęcia o robieniu zdjęć. W zeszłym roku zapewniano nas o profesjonalnych zdjęciach, a jak je odebrałam, to mi kopara opadła - full zdjęć ołtarza, prześwietlone grupowe i ani jednego profesjonalnego:(
To, że tak było w Nowym Dworze Mazowieckim nie oznacza, że w Baninie jest tak samo. Nie można mierzyć wszystkich jedną miarą. Ja mam takie doświadczenie z tutejszą parafią jak pisałam wyżej i na razie nie mam podstaw żeby myśleć inaczej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super... cale zycie takie na odpier...ol
?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jasne. http://www.tvn24.pl/ksiadz-z-cennikiem-nagranie-rozmowy-z-ksiedzem,680893,s.html

Tak, wiem, tefałen, lewactwo, atak na kościół, plepleple.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
To jest cała hipokryzja kościoła. To jakbyś zawierał umowę kupna domu w obecności notariusza i tylko ty byś je podpisał, a deweloper tylko się temu przyglądał ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokładnie tak, jak Bart pisze. Żona chciała, to ma.
Bo żona wierząca ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niewierzacy a slub koscielny ma :/ po co?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jestem niewierzący i z reguły nastawiony przeciwko kościołowi, ale o proboszczu z Banina złego słowa nie powiem. Udzielał nam ślubu, powiedział że jak byśmy nie mieli pieniędzy to udzieli nam za DARMO! To jest ksiądz z powołania, a nie jak 3/4 w innych kościołach, wydoić z kasy do zera.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierwsze słyszę ja też tu 2 dzieci chrzciłam i było co łaska nie chce mi wierzyć co za głupoty piszecie córka miała chrzest kwiecień a następna w maju miała komunie to ksiądz powiedział nie daje nic pani teraz komunia dużo wydatków
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
~jou
Wiesz, chrzciłam już 2 dzieci w Baninie i jakoś jeszcze nie usłyszałam, że co łaska, ale nie mniej niż...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
I przygotuj kopertę z "co łaska, ale nie mniej, niż 500 zł"
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Różaniec dziecku samemu się kupuje i to ksiądz mówił na zebraniu.
do góry