Widok

Koncerty przy Galerii Przymorze

Od kilku dni ta galeria produkuje niesamowity hałas urządzając koncerty wątpliwej jakości zespołów muzycznych.
Mieszkam przy ul. Komorowskiego, w sumie kilkaset metrów od galerii i już nie wytrzymuję. W mieszkaniu aby porozmawiać z innymi domownikami trzeba się przekrzykiwać, telewizora nie słychać.
Dzieje się tak codziennie od godzin popołudniowych do g.22.
Co można w tej sytuacji zrobić aby organizatorzy tych hałasów przestali męczyć ludzi tymi potwornymi hałasami ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
przeprowadź się jak ci przeszkadza :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Głęboka myśl przez ciebie przemawia !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
my mieszkamy z drugiej strony galerii ;) i z okazji dnia dziecka mieliśmy 3 dni "muzyki" i zabaw z wrzaskami przez mikrofon ;) od ok 12 do ok 18 :] (przy Decathlonie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mieszkam kilkaset metrów od tej galerii i właśnie słyszę piekielne wrzaski. Też się zastanawiam, co można zrobić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mieszkamy w falowcu na Obrońców, hałas jest nie do zniesienia, rozumiem że Euro, że ludzie chcą się bawić, ale nie naszym kosztem do cholery !!!!!
A co można zrobić ? Chyba kilka koktajli Mołotowa i spalić w waginu tą scene.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
mieszkanie w falowcu to sexmalina.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
sexmalina by sie zdała
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
można sie im wpisać na Facebooku http://www.facebook.com/StrefaKulturyMiejskiej z prośba żeby ciszej rzępolili
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do nich nie dochodzi ze sa ucizazliwi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurcze, ludzie, ale marudzicie. A co mają powiedzieć mieszkańcy Starówki? Dzięki ich jękom mamy martwe Główne Miasto po 22.00.
Ale gdyby byli bardziej skuteczni, lub bardziej upierdliwi, Długa byłaby martwa non stop, nie byłoby Jarmarków, kibiców Euro itp.
Wytrzymajcie jeszcze trochę i nie róbcie z siebie ofiar, marudy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
A jak komuś hałasy miejskie przeszkadzają, to może powinien poszukać sobie domku w lesie, na KAszubach...?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
MALKONTENTOM MÓWIMY NIE!!!

To super, że funkcjonuje taka Strefa Kultury Miejskiej! :-) Alternatywa dla futbolu - promocja młodych artystów i nie tylko. To dobrze, że Miasto myśli o kulturze nawet w trakcie wielkiego piłkarskiego Święta. Narzekamy, że w Naszym Mieście mało się dzieje poza gdańską Starówką. Mamy zatem wybór. Jak dla mnie i mojej rodzinki - Świetnie! :-) :-) :-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
zawsze cos przeszkadza... a siedzieć w domach i ogladać tasiemce na słuchawkach
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Agnieszko ile razy bylas na tym czyms ??? i jak daleko od tego mieszkasz ?? jakby tak grali pod twoim blokiem to bys zmienila zdanie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
AS mamy martewe miasto nie tylko po 22 , jakies 20 lat temu na Głównym Miescie dalo sie normalnie zrobic zakupy , dalo sie zyc . dzis utworzona strefa ...........srizu sprzyja restauratorom i sprzedawcom pamiątek - to martwa strefa . Dluga i okolice to nie miejsce na całonocne harce . to prawda ze w Gdansku brak dzielnicy borowej gdzie na parterach i w piwnicach by byly disko burdele ale to nie oznacza ze tzreba tolerowac brutalne zaklucanie miru domowego w innych dzielnicach , w imie czego ??? co niemogli ustawic tej sceny kolo mola w brzeznie ? czy poprostu mieli ich tam dosc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jakie to typowe dla nas, Polaków...
Nic się nie dzieje - źle. Coś się dzieje - źle podwójnie!
A to, że głośno, że się nie podoba, że ktoś krzywo spojrzał, baba ma zły kolor majtek, a dziad się nie ogolił, dziecko się drze...
Nie dogodzisz...
Godnie podtrzymujemy "kulturę narzekania", o której pisał wielokrotnie prof. Wojciszke. Tak trzymać! Przynajmniej psychologowie mają co badać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
jakie marudzicie !!! rzem pola do pustych stolików !!!!
jakaś niewydarzona szansonistka - beztalencie nieumiejąca śpiewać zatruwa mi czas po pracy przez 2 godziny .
może ci którym to odpowiada mieszkają gdzieś dalej niż kolo LECLERKA i im po pracy to nie zakłóca spokoju , nie wszyscy przekładają papierki w ciszy i spokoju
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jadźka co ty opowiadasz

byłaś chodz raz na tej imprezie , ja uczestniczę w tym maratonie codziennie , mimowolni , bo nikt nie chce zrozumieć ze można do pustych stolików nadawać ta muze o polowe ciszej.

dlaczego nie zdecydowali sie ustawić tej sceny w garażu leclerca ???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najlepiej w Twoim garażu - pytałeś/łaś sąsiadów co myśla o codzienny tłuczeniu w twoim telewizorze ogłupiających telenowel? Ciekawe.
podawajcie swoje ulice i numery budynkow , wowczas bedzie wiadomio czemu popieracie takie imprezy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dobrze, że się coś dzieje. Tak powinno byc przez cały czas wakacji aż do końca sierpnia. Dużo muzyki, teatry, wystepy. Jeżeli komuś się nie podoba niech wyjedzie na ten okres do sanatorium. Jestem przekonana, że hałas przeszkadza starym i kurom domowym co nie mogą obejrzeć powtórek seriali.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
a najlepsze jest to, że w "strefie" jest puuuustooo... Tacy jesteście za "kulturą", a sami w domach siedzicie zamiast zasilić puste szeregi pod sceną ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na waszym miejscu uderzalabym do sponsorów raczej z tymi protestami. I do mediów. A poza tym na policję. Zresztą zdaje się, że za tydzień ta całą strefa się zwija.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
też mieszkam na chłopskiej i problemu nie mam. Ale z takimi ludźmi jak Ty, to a i owszem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
hmmm ja mieszka na obrońców wybrzeża w klatce 4 i nie słyszę tych wrzasków :) moze dlatego, że od strony leclerca mam tylko kuchnię, ale okno mam otwarte :) Czasami jak jest głośniej, to zamykam okno i koniec wrzasków :) Może gorzej mają ci, co mieszkają w tym bloku zaraz za leclerkiem, ale mi to w ogóle nie przeszkadza. Nawet chciałam tam się przejść, bo jakoś mi to na imprezę nie wygląda, ale jakoś nie mam ochoty, wolę mecze oglądać :D
Przechodziłem kilka razy obok tej strefy w godzinach wieczornych i nie mogę powiedzieć aby było głośno. Faktycznie ludzi mało może ok 100 osób za każdym razem. Takie strefy sa potrzebne dla Przymorza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
100 osób? Chyba ci się w oczach mienilo ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak się składa, że mieszkam nieopodal i nie mam z tym żadnych problemów. Fajna inicjatywa, oby takich więcej.
Najlepiej pojęczęć, jaki to hałas, a jak źle, a jaki Kaczyński niedobry, a jakie emerytury małe, a to, a tamto. Weźcie się ogarnijcie. Chcecie dążyć do Europy, to zaakceptujcie trochę "hałasu". Albo może ruszcie tyłek na koncert "wątpliwej jakości" zespołów i zobaczcie, że to są wartościowi, młodzi ludzie, zamiast siedzieć z rodziną przez kolejnym M jak miłość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dobrze, grzesiu.
K8 - jak juz to pisales to od tygodnia SKM dzialal w formule "50%" ciszej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry