Widok
film genialny, Rush jak zwykle nie zawodzi...no i ten akcent...fantastyczne obrazy, piekna muzyka, ciekawa fabula...naprawde dobre kino
polecam gorąco!
Dwie godziny minęły szybko, mimo,że zdecydowanie nie jest to "kino akcji", choć niepodziewanie ma z tym gatunkiem trochę związków. Świetny ( znowu) Geoffrey Rush, klimat, muzyka Morricone, itd,itd. Fantastycznie spędzony czas. Jedyny minus dotyczy braku klimatyzacji w Heliosie ( awaria?- zawsze działała sprawnie!)
Piękny
Film mnie zachwycił atmosferą, zdjęciami, muzyką, grą Geoffreya Rusha.
Historia pięknie pokazana i zagrana. Film w subtelny i wyrafinowany sposób pokazuje jak wielką moc mają uczucia kiedy im się poddajemy i jak wielki ból pozostaje, gdy odkrywamy kłamstwa i intrygi. Dla mnie mistrzostwo kina (zdecydowanie dla wymagających).
Historia pięknie pokazana i zagrana. Film w subtelny i wyrafinowany sposób pokazuje jak wielką moc mają uczucia kiedy im się poddajemy i jak wielki ból pozostaje, gdy odkrywamy kłamstwa i intrygi. Dla mnie mistrzostwo kina (zdecydowanie dla wymagających).
Koneser
Film dla koneserów.Utkany jak kilim:fachowo,elegancko przez głównego bohatera,nitkami różnymi nawet złotymi: tęsknotą do milości do pięknych obrazów,antyków oraz zachwytem fachowości młodego człowieka i szczęścia.Nawet akcja zaczyna być już nudna i niespodziewanie wszystko zaczyna się układać.I kiedy bohater zaczyna być szczęśliwy/piękna młoda kobieta/ z innych powodów jak przez całe Jego życie to wszystko okazuje się fałszem.A na koniec jest piękna Praga z zegarem i restauracja "Dzień i noc".Polecam dobre kino w upalne dni.