Widok
Kongres Świadków Jehowy 2013
Opinie do imprezy: Kongres Świadków Jehowy 2013 , 26 lipca 2013 - 28 lipca 2013 godz. 9:20 - 16:50
Dobre książki o tzw. Swiadkach Jehowy
Są bardzo dobre książki na temat Świadków Jehowy, których autorem jest znawca tej sekty, Elizeusz Bagiński, karmelita:
"Co katolik powinien wiedzieć o Świadkach Jehowy?" (wyd. 2, 2011) i "Siewcy kąkolu" (wyd. 3, 2012).
A dla bardziej zainteresowanych, jeszcze te 4 pozostałe książki tego znawcy sekty:
"Świadkowie Jehowy. Pochodzenie, historia, wierzenia", wyd. 2 (2004 rok),
"Królestwo Boże w nauczaniu Świadków Jehowy" (1998 rok),
"Świadkowie Jehowy od wewnątrz" (1999 rok),
"Wiara Świadków Jehowy nie prowadzi do zbawienia" (2001 rok).
"Co katolik powinien wiedzieć o Świadkach Jehowy?" (wyd. 2, 2011) i "Siewcy kąkolu" (wyd. 3, 2012).
A dla bardziej zainteresowanych, jeszcze te 4 pozostałe książki tego znawcy sekty:
"Świadkowie Jehowy. Pochodzenie, historia, wierzenia", wyd. 2 (2004 rok),
"Królestwo Boże w nauczaniu Świadków Jehowy" (1998 rok),
"Świadkowie Jehowy od wewnątrz" (1999 rok),
"Wiara Świadków Jehowy nie prowadzi do zbawienia" (2001 rok).
Byłem świadkiem Jehowy
Byłem świadkiem Jehowy przez 25 lat swojego dorosłego życia. W 2010r. razem z całą rodzina odeszliśmy od tej "ORGANIZACJI". Chcę przestrzec wszystkich, że przystąpienie do tej społeczności jest łatwe, jednak odejście utrudnia stosowany shunning i dyskryminacja. Opisałem to w temacie "Niech ci będzie jak poganin i celnik" na swoim blogu:
Książki o świadkach Jehowy, ktore warto przeczytać!
Książki o Świadkach Jehowy, które naprawdę warto przeczytać (ich autorem jest Elizeusz Bagiński, karmelita, znawca sekty): Co katolik powinien wiedzieć o Świadkach Jehowy? (chyba najlepsza!, wydanie 2 z 2011 r.), Siewcy kąkolu (wydanie 3 z 2012 r.). Ale trzeba wymienić jeszcze 4 pozostałe tego autora: Świadkowie Jehowy. Pochodzenie, historia, wierzenia (to już klasyka!, wydanie 2 z 2004 r.), Królestwo Boże w nauczaniu Świadków Jehowy (1998 r.), Świadkowie Jehowy od wewnątrz (b. ciekawa, oparta na licznych świadectwach!, z 1999 r.) i ostatnia: Wiara Świadków Jehowy nie prowadzi do zbawienia (również gorąco polecam!, z 2001 rok).