Widok

Kongres Świadków Jehowy 2013

Kongres Świadków Jehowy 2013 Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Kongres Świadków Jehowy 2013 , 26 lipca 2013 - 28 lipca 2013 godz. 9:20 - 16:50
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uczestnik

BEDE!:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem

Fakt ten pozostanie mi w pamięci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

SJ to sekta!

Sekta, sekta, sekta...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre książki o tzw. Swiadkach Jehowy

Są bardzo dobre książki na temat Świadków Jehowy, których autorem jest znawca tej sekty, Elizeusz Bagiński, karmelita:
"Co katolik powinien wiedzieć o Świadkach Jehowy?" (wyd. 2, 2011) i "Siewcy kąkolu" (wyd. 3, 2012).
A dla bardziej zainteresowanych, jeszcze te 4 pozostałe książki tego znawcy sekty:
"Świadkowie Jehowy. Pochodzenie, historia, wierzenia", wyd. 2 (2004 rok),
"Królestwo Boże w nauczaniu Świadków Jehowy" (1998 rok),
"Świadkowie Jehowy od wewnątrz" (1999 rok),
"Wiara Świadków Jehowy nie prowadzi do zbawienia" (2001 rok).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nigdzie nie przeczytalam aby swiadek wypowiadal sie negatywnie ,lub obelzywie o jakiejkolwiek religii - Szanuja Boga i ludzi - A czy to , mozna powiedziec o panstwa wypowiedziach ? Prymitywizm myslenia ,nie przyswieca wnikliwosci !

Ku przestrodze

https://drive.google.com/folderview?id=0Bw7G9WFVTZ4kd1NuWWE5N1pyRjA&usp=sharing

Byłem świadkiem Jehowy

Byłem świadkiem Jehowy przez 25 lat swojego dorosłego życia. W 2010r. razem z całą rodzina odeszliśmy od tej "ORGANIZACJI". Chcę przestrzec wszystkich, że przystąpienie do tej społeczności jest łatwe, jednak odejście utrudnia stosowany shunning i dyskryminacja. Opisałem to w temacie "Niech ci będzie jak poganin i celnik" na swoim blogu:

Książki o świadkach Jehowy, ktore warto przeczytać!

Książki o Świadkach Jehowy, które naprawdę warto przeczytać (ich autorem jest Elizeusz Bagiński, karmelita, znawca sekty): Co katolik powinien wiedzieć o Świadkach Jehowy? (chyba najlepsza!, wydanie 2 z 2011 r.), Siewcy kąkolu (wydanie 3 z 2012 r.). Ale trzeba wymienić jeszcze 4 pozostałe tego autora: Świadkowie Jehowy. Pochodzenie, historia, wierzenia (to już klasyka!, wydanie 2 z 2004 r.), Królestwo Boże w nauczaniu Świadków Jehowy (1998 r.), Świadkowie Jehowy od wewnątrz (b. ciekawa, oparta na licznych świadectwach!, z 1999 r.) i ostatnia: Wiara Świadków Jehowy nie prowadzi do zbawienia (również gorąco polecam!, z 2001 rok).

Inne tematy z forum Rozrywka

Rozmowy na szczycie - Jak zapewnić bezpieczeństwo? Globalne zagrożenia i lokalne odpowiedzi (3 odpowiedzi)

Pracodawcy Pomorza zapraszają na wyjątkową debatę "Rozmowy na szczycie - Jak zapewnić...

Happysad - Inaczej 2025 (4 odpowiedzi)

Po 23 latach aktywnego grania, tysiącach koncertów i setkach tysięcy przejechanych kilometrów...

Markus Schulz (3 odpowiedzi)

Już 1 marca zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie muzyczne, którego gwiazdą będzie MARKUS SCHULZ -...

do góry