Widok
jakie godziny próbne??? po to idziesz na rozmowę by po niej szanowni w du...ę właściciele zdecydowali czy chcą cię przyjąć czy nie. a jeśli sami nie mogą się rozeznać - z różnych powodów o których tu nie napiszę - niech zatrudnią hr-owca. i niech się nie wypowiadają właściciele masarni po zawodówkach murarskich że trzeba z pracownikiem popracować i go potestować - to okres próbny 3 miesięcy ale nie 4 godzin do nędznej łysej pały. walić takich "pracodawców"
Przęrąbana robota tam. Byłem na dniu próbnym i więcej nie poszedłem. Tam jest tak gorąco przy tych maszynach że zwymiotować można. I cały czas trzeba zasuwać bez chwili wytchnienia bo nie dość że ciągle brygadzistka się kręci i poucza to jeszcze stoi jakaś kobieta z biura i ciągle patrzy ci na ręce. Ja w kilku fabrykach pracowałem ale w żadnej nie było takiego rygoru. I jedną pościel się wrzuca do koszy, inną wkłada do poszewek ale oczywiście nikt ci nie powie którą gdzie umieścić tylko opierdzielają że źle robisz. I osoby dłużej tam pracujące mówią że mało kto robi tam po 8 h, najczęściej każą robić po 12 h.
..Pracowałam tam około miesiąca ,nie polecam -brud ,hałas, krzyki i gorąco jak w saunie. Zarobek 6,42 zł na rękę.Trzeba pracowac bez przerwy tj wszystkie dni tygodnia ,poza wyjątkami(wolne czasami niedziele) Do tego tzw nocki po 12 godzin,tego samego dnia zchodzisz z nocki o 6.00 rano i wchodzisz tego samego dnia juz na 12.oo czy troszke pózniej.Pracuje tam pełno młodych Ukraińców.
bylam pare dni,troche posluchalam co gadaja tam.to prawda stawka 6, iles tam 3 zmiany ewenetualnie niedziele wolne ale juz tez krzywą patrzą ze chcesz wolne.Ale biorą kazdego o nic nie pytają,wiec jak ktos ma zaklad pod domem a wychodzi z zalozenia ze zawsze to te pare groszy wiecej to niech idzie ,ale wyplaty niby terminowe ,tylko co to za wyplaty?
pracuje sie normalnie, wypłata na czas, jestem po miesiecznym okresie probnym -normalnie platnym, nie bylem na "4h proby za free", pensja z tego co widzę poszła w górę bo nikt 6,40zl tam nie zarabia. Chodzą tylko dziwne plotki o byłym szefie, że ludzi traktował gorzej niz psy! On teraz na hutniczej ma pralnie w ogole tylko rodzina tam pracuje, a reszta fizycznych na śmieciówkach tam siedzi