Widok
Kontrola masek w ZKM
kontrola masek w trolejbusie linii 28 . Pragne serdecznie podziękować kierowcy tego pojazdu oraz dzielnemu straznikowi ktorzy przez cala droge stanowczo nakazywali niesfornym pasazerom zakryc nos i buzie. Dzieki Waszej bohaterskiej i obywatelskiej postawie nie dojdzie do kolejnych zakazeń smiercionośnym wirusem . Nie po to sie szczepiliśmy by teraz osoby bez masek nas zarażały i narażały na ...
więcej
więcej
Spadaj stąd ruski trollu.
To wy towarzyszu celowo skłóciliscie nasze społeczeństwo, namawiając do dyskryminacji połowy Polaków. To wy urabialiście opinię publiczną pod bezsensowne lockdowny wyniszczające budżet państwa i gospodarkę. To wy popieraliscie nonsensowne zamknięcie szpitali, by zmarło jak najwięcej Polaków. Covidowa sekta to ukryta opcja rosyjska. Powinniście być ścigani z urzędu za działalność przeciwko Polsce. Za sianie fermentu i niepokojów społecznych.
Argumentów na co? Na brednie?
Sekta podobnych Ci ludzi powielała głupoty z internetu, że szczepionki to eksperyment medyczny, że maseczki nie działają, że obostrzenia nie mają podstaw prawnych a teraz masz czelność zrzucać winę kogoś innego. Chociaż wykaż kręgosłup moralny i przyznaj się, że aktywnie przyczyniłeś się do przedłużania pandemi
Jak słuchałeś głupot nie to nie moja wina
Jak szczepionki działają wie każdy kto uważał na lekcjach biologii.
Fakty są takie, że obecną mutacja w dużym stopniu ucieka spod szczepionki ale na szczęście nie jest tak groźna dla zdrowia jak poprzednie wersje.
A co do argumentu, że jak jesteś zaszczeoiony to nic ci nie grozi, to jak uważać że masz zapięte pasy więc można jeździć lekkomyślnie
Fakty są takie, że obecną mutacja w dużym stopniu ucieka spod szczepionki ale na szczęście nie jest tak groźna dla zdrowia jak poprzednie wersje.
A co do argumentu, że jak jesteś zaszczeoiony to nic ci nie grozi, to jak uważać że masz zapięte pasy więc można jeździć lekkomyślnie
Nie... większość jest sceptyczna, po prostu osoby wierzące w ten cyrk bardziej rzucają się w oczy. Coś jak jazda pod prąd na autostradzie. Przy czym nie neguję istnienia wirusa, bo sama go przechorowałam infekcję, ale niczym nie różniło się to od grypy. Ludzie zawsze umierali i umierać będą, choćby moja 80 letnia babcia, która zmarła na zapalenie płuc (+ cukrzyca i problemy z sercem), dziś na bank wpisaliby jej covida i uziemili połowę rodziny absurdalną kwarantanną. Paraliżowanie świata w celu powstrzymania wirusa grypy to !D!0TYZM.
Może tak
Zdarzyło mi się założyć maseczkę kilka razy. Gdy byłem chory lub ktoś bardzo nalegał i nie miałem możliwości załatwienia sprawy w inny sposób. Z reguły jeżeli jestem chory siedzę w domu, nie zarażam. Komunikacją jeśli jeżdżę to zawsze jestem zdrowy tym samym nie zarażam. Skończcie już z tymi maseczkami bo niepotrzebnie się kłócicie. Jeżeli jesteś chory - siedź w domu. Jeżeli musisz wyjść w czasie choroby - załóż maseczkę w miejscach o ograniczonym dostępie do świeżego powietrza. Tylko tyle i aż tyle
Kierowca niech sobie uważa co robi, bo to zajeżdża zmuszaniem do określonego zachowania (191 kk). Już jeden z PKA (3173 bodajże) dostał niezłe baty za wykłócanie się ze mną, odnośnie tego, kogo nie obowiązuje noszenie maseczki.
Może nieźle na tym popłynąć jak trafi się zorientowana w swoich prawach osoba. Nie dalej jak dwa tygodnie temu rozmawiałam z bardzo dobrym prawnikiem, który mi powiedział, że ewentualne mandaty z art 116 kw 1a da się bardzo łatwo uwalić, a jeżeli ktoś jest trzykrotnie zaszczepiony to nie stanowi żadnego zagrożenia.
Może nieźle na tym popłynąć jak trafi się zorientowana w swoich prawach osoba. Nie dalej jak dwa tygodnie temu rozmawiałam z bardzo dobrym prawnikiem, który mi powiedział, że ewentualne mandaty z art 116 kw 1a da się bardzo łatwo uwalić, a jeżeli ktoś jest trzykrotnie zaszczepiony to nie stanowi żadnego zagrożenia.