Widok
Kontrola skm
Życzę powodzenia w dniu jutrzejszym Panu który nie uznał e-legitymacji mojej Córki i wymusił oplatę w wysokości 115,50 od osoby nieletniej. Pod groźba doprowadzenia jej na komisariat. Na pewno widzimy się jutro. Kiepsko trafiłeś, ja tego tak nie zostawię.
więcej
więcej
Art. 286 § 1 k.k
§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
To trochę ciekawe...
Bo już się pogubiłem... czego pani oczekuje? Anulowania mandatu? Może przeprosin? (Dla siebie? czy córki?). Czy może publicznego linczu na kontrolerze biletów?
Nie bronię żadnej ze stron, bo mnie tam nie było. Ale jak dla mnie coś tutaj jest naciągane... Komisariat albo blik? Przecież to brzmi jak wymuszenie... Z czymś takim idzie się na policję....
Nie bronię żadnej ze stron, bo mnie tam nie było. Ale jak dla mnie coś tutaj jest naciągane... Komisariat albo blik? Przecież to brzmi jak wymuszenie... Z czymś takim idzie się na policję....