Widok

Korby typu " Compact " ...

Założyłem sobie taki wynalazek ( Shimano DA ), mam teraz z przodu koronki 50/36 zamiast 52/39 , z tyłu pozostało tak jak było czyli 12/25 . Jakie wrażenia ? No więc jeżdzi mi się WYGODNIEJ w tym sensie że łatwiej jest mi na naszym falistym terenie dobrać odpowiednią dla siebie kadencję , podjazdy są łatwiejsze bo mogę spokojnie jechać tym samym tempem co poprzednio ale z kadencją np. 100 a nie 70 . Czy jeżdżę wolniej ? Nie , czasy na odcinkach kontrolnych są te same - jak na razie . Obawiałem się że zmiany biegów z przodu będą gorszej jakości , ale jest nawet lepiej niż na koronkach Ultegry .

Pozdrawiam , Marek .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przecież w Shimano DA nie ma korb Compact? :>
w ultegrze są, ale lobo przydał sobie prestirzu he he :)
w ultegrze są, ale lobo przydał sobie prestirzu he he :)

He, he - dostatecznym powodem aby ubyło prestiŻu jest jazda na compactach ! Niestety , latka lecą ....

Pozdrawiam , Marek .
przecież w Shimano DA nie ma korb Compact? : >

Są dwa typy korb Compact : FC-R 600 które odpowiadają jakościowo i wagowo Ultegrze i FC- R 700 odpowiadające grupie DA . Mam te 700 - setki . Faktem jest że nie posiadają sygnatury DA .

Pozdrawiam , Marek .
zwracam honor ! twój prestisz wzrasta z 600 do 700 czyli o 150 punktów . he he :)
a kompakt to rzaden obciach . znam gościa , lat 45 , jeździ na rekordzie 54T , a drugi lat 50 na kompakcie 50T i tak samo dopierdzielają ! he he :)
życie zaczyna się na emeryturze ! he he :)
do góry