Widok

Korek na Kwiatkowskiego

Kierowcy na Kwiatkowskiego Stoją, tymczasem autobus śmiga buspasem. No, ale jak ktoś lubi to niech stoi.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tyle, że autobusem wszędzie nie dojedziesz

Tyle, że autobusem wszędzie nie dojedziesz
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ludzie lubią normalność

Nie biedę zbiorkomu
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 26

I tyle

Głupia jest twoja argumentacja. Jak ktoś nie ma innego dojazdu do pracy lub domu to nie lubi stać w korkach tylko jest zmuszony przez nadmiar świateł, wzmożony ruch samochodowy w godzinach szczytu i słabą organizację remontów dróg w Gdyni.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

No a za 150 metrów bus pas się kończy i stoi jak wszyscy inni. A w aucie to i ebooka można posłuchać i nie śmierdzi potem o czekaniu na przystanku na spóźniony autobus nie wspomnę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

w teorii prawda

dojedziesz tylko wszędzie w trójmieście, pogórzu, suchym dworze, kosakowie, rumi, redzie, wejcherowie, chwaszczynie... racja, jak dojeżdzasz do pracy z władysławowa to autobusem ciężko!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

skąd oni dojeżdżają że nie mają innego dojazdu?

z helu?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

no, czyli dobrze mówię

kierowcy lubią tak stać, takie hobby, to niech stoją, kto im broni?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli mówisz że fajnie się tak stoi? To stój dalej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

i właśnie to jest w was najgorsze

bo widzisz - prowokujesz. Dodając takie posty, obśmiewając innych pokazujesz tylko poziom osób, których racje reprezentujesz. Cieszy Cię, że ktoś nagle ma gorzej bo stoi w korku? Jesteś po prostu smutny, ale życie bywa mściwe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

o co chodzi?

Ja tylko mówię że takie mają hobby. Opinia zaraz powyżej twojej, kierowca pisze, im się wygodnie stoi. Dziwna pasja, ale nie osądzam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

TAK

tylko, że autem i tak najczęściej jest szybciej mimo korków, bo musisz robić 20 przesiadek...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Kierowcy nie dość że robią innym gorzej to jeszcze sobie, z uporu.

Wyobraź sobie że jest grupa ludzi która uporczywie wchodzi w g**no na trawnikach bo chcą coś udowodnić, i potem narzekają że śmierdzi. Nie śmiał byś się z nich?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdynia jest tak zaprojektowana, że do każdego przystanku dojedziesz z każdego innego z tylko jedną przesiadką.

A jak jechałem do Redy to musiałem się łącznie przesiadać tylko 4 razy. Na 2 skraj Wejherowa pewnie wyszło by z 6. Ze skrajnego końca Gdańska do Wejherowa *może* wyszło by 10, jakbyś chciał zahaczyć jakieś muzea po drodze, ale każdy myślący by z Gdańska jechał SKM.

Także wyzwanie dla ciebie, pokaż mi jakiekolwiek 2 punkty w trójmieście i okolicach, gdzie jest wymagane 20 przesiadek, albo chociaż ilość która zaokrągla się do 20. Będę czekał.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

No ja się nie śmieje z pasażerów autobusu że lubią stać w ścisku i smrodzie. Kilku fetyszystów to pewnie lubi ale wiekszc nie ma innego wyboru.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tym staniem w smrodzie to mówisz z doświadczenia.

Na zdjęciu widać kto stoi w smrodzie a kto wraca szybko do domu bo omija korki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko że to zwykle Ci, których

Nie stać na mieszkanie w centrum generują korki. Gdzieś na obrzeżach kupili kiedys za 1/3 ceny z centrum i teraz nie ma jak dojechać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z doświadczenia, też jeździłem autobusem na studiach. Na szczęście kupiłem samochód.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brednie

Swego czasu jezdzilem autem z Jasienia do portu kontenerowego w Gdyni, autem 25 min, komunikacja prawie 2h - szkoda zycia, wole auto, nie ma 2 punktow w Trojmiescie gdzie dojade szybciej komunikacja niz autem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry