Widok

Korek na trakcie świętego wojciecha

W kierunku Gdańska od starego zrembu
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ze stanikiem jak idzie?

Spróbuj rowerem/hulajnogą.

Ja tam jakoś potrafię z południa dojeżdżać cały rok bez stanika w korkach, tylko trzeba chcieć. A za miastem(Pruszcz i okolice) też znajdzie się praca. Ale skoro ludzie wolą iść na łatwiznę paraliżując jednocześnie pół miasta to mogę życzyć jedynie miłego długiego stanie w tych korkach.

Gdańsk wypycha ludzi poza jego obrzeże...

... absurdalnymi cenami na m2 dostosowanymi do biznesów i wynajmu to zmusza rodziny i młodych do poszukiwania lokum poza granicami. Problem w tym, że tamte lokalizacje nie fundują pracy w pakiecie, więc trzeba dojechać do metropolii.
Transport publiczny to ściema, tak długiego przejazdu z tyloma przesiadkami nikt normalny nie weźmie pod rozwagę. Nawet stanie w tych korkach jest szybsze niż jazda środkami komunikacji miejskiej i podmiejskiej. No chyba że mieszkasz przy torach i zakładasz, że nie zmienisz pracy na inną lokalizacje niż 5min spacerem od SKM polregio. A powyższe to mrzonka na przestrzeni 30 lat mieszkania.
Pozostaje życie nomada, wynajmujesz tam gdzie bliżej do pracy i koło się zamyka, same słoiki i starzy ludzi zaprzyjaźnieni z szafeczkami na kod przy drzwiach airbnb
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie kłam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przejechałem bezproblemowo

Przed chwilą tam jechałem to co najwyżej na światłach przy wiadukcie przy urzędzie Marszałkowskim był Zator spowodowany światłami.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

wszyscy stoją i czekają na cud
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 19
do góry