Widok

Korespondencyjne wybory prezydenckie

Opinie do artykułu: Korespondencyjne wybory prezydenckie.
Artykuł na temat: Koronawirus - działania państwa, samorządów i służb

Wybory prezydenckie odbędą się w maju i będą przeprowadzane wyłącznie w drodze głosowania korespondencyjnego. Taką decyzję, mimo wielu głosów sprzeciwu, podjął w poniedziałek, późnym wieczorem, Sejm. Rząd otworzył też furtkę do przesunięcia terminu wyborów o tydzień, czyli z 10 na 17 maja. Wcześniej do dymisji ze stanowiska wicepremiera i ministra nauki podał się Jarosław Gowin, bo odrzucono jego propozycję ws. przełożenia terminu wyborów o dwa lata.

Ustawa w sprawie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pytanie do Sasina. Czy w szpitalach i inny h obiektach zamkniętych będą instalowane indywidualne skrzynki na listy? Jeśli np. UCK nie będzie zamontowanych kilka tysięcy skrzynek to nie będzie głosowania korespondencyjnego! To jest jeden z niewielu i**otycznych pomysłów PiS.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wybory

Żadnych wybór w maju nie będzie. PiS planuje jakieś pseudo wybory by ich prezydent został dalej prezydentem. A tu idzie o wybór prezydenta Polaków a nie pisowskiego . Prezydent Polski zostanie wybrany w marcu 2021 roku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wojna? Mam nadzieje, ze ludzie sa na tyle madrzy, ze nie dadza sie juz podpuscic do strzelania do siebie jak to bywalo przed wojna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Listonosz na zabiance wrzuca mi do skrzynki listy i awiza nieadresowane do mnie, a kase ze zwrotu z PITa zostawil u sasiadki. I z jego posrednictwem mam brac udzial w wyborach?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

U Helmutów sie odbyly korespondencyjnie, a tak PO wpatrzona jest w Niemcow a teraz drą sie. W Szwajcari tez tak bedzie. I w czym

problem ? Totalna Kidawa i tak nie ma szans najmniejszych. PO juz nigdy nie wygra za to co zrobili z Polska przez 8 lat
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Podzielam opinie! Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno na PESEL mozna wziąć chwilówki

Jak zabezpieczą dane wrażliwe na kopertach? Przecież to farsa nie wybory. Nikt nie zagłosuje prócz samobójców.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

powinieneś miec nick Gamoń
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No a niby kto? TVP? Przecież tam jest zawsze sukces. A za oknem ludzie tracą pracę. I kto tu jest ciemniakiem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pieniądze

oddaj dziadu piniundze za las !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak głosować poza miejscem stałego zamieszkania? A jak ma głosować Polonia? A jak znajdą obywatela, skoro

Nie ma obowiązku meldunkowego? I tak dalej. Przecież to w ogóle nie można nazwać wyborami. A skoro tak, to ich wynik nie może być wiążący. Duda, nawet jak wygra nie będzie legalnie prezydentem. A co na to społeczność międzynarodowa? Wynik tego czegoś, co PiS zwie wyborami zawsze można będzie skutecznie obalić. I wtedy co? Dyktatura?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry