Widok

Korespondencyjne wybory prezydenckie

Opinie do artykułu: Korespondencyjne wybory prezydenckie.
Artykuł na temat: Koronawirus - działania państwa, samorządów i służb

Wybory prezydenckie odbędą się w maju i będą przeprowadzane wyłącznie w drodze głosowania korespondencyjnego. Taką decyzję, mimo wielu głosów sprzeciwu, podjął w poniedziałek, późnym wieczorem, Sejm. Rząd otworzył też furtkę do przesunięcia terminu wyborów o tydzień, czyli z 10 na 17 maja. Wcześniej do dymisji ze stanowiska wicepremiera i ministra nauki podał się Jarosław Gowin, bo odrzucono jego propozycję ws. przełożenia terminu wyborów o dwa lata.

Ustawa w sprawie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale po co

przecież wybory przeprowadzone w tej formie to komedia pis wyda nasze kolejne pieniądze a wyniki przecież już są
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

gdanszczanin to super ze im współczujesz, ale co to ma do rzeczy. Niech zgadnę, masz ok 60 lat, głosujesz na PO i wydaje ci się, że jesteś lepszy, taki niby wykształcony z wielkiej aglomeracji, elita według TVN. A tak w rzeczywistości masz kompleksy i chciałbyś gdzieś przynależeć, więc bełkoczesz coś w necie. Ciekawe jak te twoje języki obce hehe, pewnie tak samo, jak logiczne myślenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Schetyna, Komorowski, Miller, Wałęsa i Kwaśniewski, to są prawdziwi mężowie stanu, ludzie honoru, uczciwi do granic możliwości ludzkich.
Ave.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie przesadzaj "przeczkolaku". Można wyjść na zakupy, to można też wrzucić kopertę do skrzynki pocztowej. Powiem Tobie, kto jest pazerny na władzę.
Pazerna jest tzw opozycja. Kto dąży do władzy bez programu gospodarczego i odpowiednio przygotowanych kadr, jest pazerny na władzę. PiS będąc 8 lat w opozycji, przygotowal programy i kadry. Dlatego zaczął wygrywać wszystkie wybory.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

wyjdziemy na ulice zapewne

lewacka mafia by wprowadziła stan klęski żywiołowej a wtedy Polska zniknęła by z mapy.

byście się musieli nauczyć niemieckiego i to szybko.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale.. nie

I niby listonosz ma roznosić, a potem jak to zwracać, może też listonosz będzie czekał aż zaznaczymy. I rogiem przejrzy kto co zaznaczył i będzie zmieniać. Albo ustawić się w gigantycznych kolejkach do poczty żeby wysłać list zwrotny?

No i jak niby ma to dotrzeć do wszystkich, bo będą pewno wysyłać do miejsca zameldowania a nie do miejsca aktualnego zamieszkania. Poza tym z tego co się orientuję to wybory są anonimowe i tajne. A to coś do czego dążą nie będzie ani anonimowe ani tajne

No i jak niby ma to dotrzeć do wszystkich, bo będą pewno wysyłać do miejsca zameldowania a nie do miejsca aktualnego zamieszkania, a to jest różnica
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kaszub pół inteligetami,co ja mówię

Najbardziej ciemny,sprzedajny elektorat To suweren ,elektorat PIS u
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba kupić taczki na allegro i jechać na nowogrodzka ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

to tacy jak ty pieją z zachwytu nad takimi wyborami, dając za przykład jedyny kraj Szwajcarię

oczywiście nie wspominając że przygotowywali się do tego 2 lata, o tym że każdy obywatel dostał specjalną kopertę z kodem kreskowym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem zawiedziona opozycją tak na nich liczyłam a oni nie potrafią się postawić godnieI zawalczyć to też pokazuje że wszyscy dookoła są sławi oj Polsko co się zrobiło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ni kłam,Niemcy mają możliwość głosowania korespondencyjnego od 1957 r.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem do końca co z osobami które są zagranicą a chciałyby głosować tam też nie można wychodzić z domu. Ja wyjechałam na wieś i co dalej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Biedni ludzie!

Współczuję ludziom, którzy w myśleniu zatrzymali się na etapie małego człowieczka z Żoliborza nie znającego języków obcych, dla którego Internet jest enigmą! Biedni ludzie, wyrazy głębokiego współczucia!
do góry