Widok

Kościół W Bojanie obsmarowany

To już przeszło wszystkie możliwości. Dziś byłem w Bojanie moim ukochanym Bojanie i co widzę kościół cały obsmarowany, znalazł się jakiś idiota który wywnętrznił swoje problemy na elewacji kościoła. Ja wszystko rozumiem, Że wam się ksiadz nie podoba ale kościół tak ładny. Przecież jak chcecie coś pisać zróbcie na brystolu napisy i przymocujcie je na palikach terenu wokół kościoła jest dużo. Ale na kościele, Koszmar brak słów. Mam nadzieje że znajdzie sie ten człowiek, pokaże że jest człowiekiem i sie przyzna do tego. pozdrawiam. MArek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Łaaaaaa.... wyżyli się ;DD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a gdzie ta miejscowość jest???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kościół moim zdaniem dlatego został obsmarowany gdyż w ten sposób skrzywdzona młodzież przez księdza Mirosława B. okazała protest i przerwała zmowę milczenia.Młodzi nie mogli wcześniej jawnie wypowiadać się na temat krzywd jakie wyrządził im ksiądz z Bojana dlatego tez moim zdaniem przyjęła taką formę protestu.Przypomnijcie sobie jak zbeształy co niektóre osoby z sekty klechy rodzinę molestowanej dziewczynki a zrobili to dlatego gdyż nie chcieli zgodzić się na ukręcenie sprawy i zamiecieni jej pod dywan.Nad Kościołem w Bojanie latają czarownice na miotłach z fioletowymi noskami dlatego też trzeba ściągnąć egzorcystę aby odgonił wszystkie zła wyrządzone przez księdza nieletnim i innym osobom.Książulek nigdy nie był dobrym kapłanem lecz był tylko dobrym organizatorem i pomylił się z powołaniem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ewo świetny masz pomysł w takim razie w ramach rewanżu może wasze domy obsmarujemy, ja uważam że nie był to dobry pomył. Jak pisałem wcześniej mogliście napisy ustawić na pustym polu, a nie smarować, mam nadzieje że sprawa została skierowana do prokuratury za niszczenie dobra, jeśli nie to ja to zrobię pozdrawiam,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
klecha mógł sobie wziąsć kukły do molestowania bicia i wyzywania a nie niewinne dzieci to jest tak samo jak malowanie na papierze umocowanym do kijków przed kościołem i gdyby klecha miał kukły to na pewno nasza kochana młodzież namalowała by freski na papierze umocowanym do kijków przed kościołem a nie ścian kościoła.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
ciekawe czy w obronie napisów na kościele pisze skazany prawomocnie elektryk, czy może mamusia biednej "poszkodowanej", która to mamusia opuściła odjeżdżając ze swoim fagasem. zostawiając swoje dzieci pod opieką zdradzonego męża i ojca. Mój Boże, co to za rodzina, aż się nie chce wierzyć, że tacy ludzie mają czelność podważać autorytet osoby duchownej. Oby w Sądzie wszystkie szczegóły na temat wychowania w tym domu i grzeszki tej dziewczyny prawdopodobnie wzięte ze wzoru mamusi, wyszły na jaw.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
nie pochwalam niszczenia mienia,czy to kościelnego,czy jakiegokolwiek.Jednak czy prokuratura twoim zdaniem Darku skierowała akt oskarżenia przeciwko ,,grzesznej dziewczynie,, lub jej ,,rozwiązłej,, matce?To ,,osoba duchowna z autorytetem,, ma stanąć przed sądem.Prokurator nie stawia stawia zarzutu bez konkretnego powodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To, ze rodzina jest jaka jest i ze mamusia jest jaka jest oznacza, ze ksiadz moze molestowac pietnastolatke?
gratuluje moralnosci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na terenie gminy,w gdańsku w gdyni i chyba w redzie w tą samą noc posmarowali kościoły.
Więc to jakaś zorganizowana akcja.Troche debilna i dziecinna ale nic, są ludzie i taborety.

A Obgadywania na forum i uwłaczanie innym osobom pozostawie bez komentarza!!! Robiąc to sami zniżacie się do ich poziomu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat ... ludzie juz chyba naprawdę nie mają co robić.tylko siedza i wyzywaja sie nawzajem na forach. Wszystko interpretujecie tak tak chcecie .... Żal. Nasz kościół nie został pomalowany przez ta (niedorzeczna) sprawe z ksiedzem. w tę samą noc zostało zniszczonych pare innych kosciołów ... Co ogolnie jest szczytem glupoty... nie wiem kim trzeba byc żeby niszczyć coś co zbudowalismy wlasnymi rekami za wlasne pieniadze.
Kara wiezienia nie powstrzymuje przestępców (w tym przypadku pedofili) przed popełnianiem przestepstw a mialo by powstrzymac takie cos ... no to ogolnie gratulacje napewno pomoże;/ znalezli sie jeden z drugim, obroncy strapionych od 7 bolesci;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie rozumiem tego. Jak macie czelność pisać i bluzgać na te biedną dziewczyne i jej rodzine? Postawcie sie w jej sytuacjii, czy chcielibyście żeby wasze dziecko zostało z molestowane przez księdza?, wątpie. Nie macie pojęcia co ta dziewczyna przeżywa, rozumiem ludzie mają różne poglądy ale tutaj chyba sprawa jest jasna i oczywista, ale ksiądz przysięgał, po jaką cholere sie za kościół zabierał skoro ma taki apetyt na młode i nie tylko młode kobiety.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Nie rozumiem tego. Jak macie czelność pisać i bluzgać na te biedną.....". A ty masz prawo bluzgać na księdza, wstrzymaj się do końca procesu. Chyba, że byłaś materacem i wszystko słyszałaś
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
może i napisanie czegoś na kościele nie jest dobrym pomysłem, ale przynajmniej zwróciło UWAGĘ! Często wszelkie inne próby wołania o pomoc i zaalarmowania stanu rzeczy, tym bardziej w naszych czasach (kiedy wszyscy są zabiegani, zapracowani, a rodzice nie mają czasu dla dzieci) są po prostu nie zauważane, albo dzieci nie są nauczone jak mówić o sobie i swoich problemach.
Poza tym... tym CO napisali podkreślili brak szacunku do instytucji KOŚCIOŁA, czyt. wspólnoty, administracji. A Wy ubolewając nad 'pięknym kościołem' pokazujecie jakimi jesteście katolikami, czyli marnymi, bo rozpaczacie nad budynkiem, a nie nad treścią jaką ugodzono KOŚCIÓŁ. Jak zauważyliście nie było problemu z zamalowaniem napisu i nie będzie problemu z doprowadzeniem ściany do poprzedniego stanu.
Zastanówcie się najpierw nad 'oskarżeniami', bo jeżeli wasza wiara i "ukochany kościół" to tylko budynek i pokazanie się sąsiadom w kościele... to sobie darujcie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Bojano

Wybory na sołtysa (20 odpowiedzi)

Niedługo zebranie wiejskie na którym będziemy wybierać sołtysa. Czy są jacyś chętni oprócz...

Światłowód w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...

do góry