Widok

Koszmar

Kto będzie wisiał za ten komunikacyjny koszmar spowodowany czyjaś totalną niekompetencją przez wprowadzenie ruchu wahadlowego na ul. Jabłoniowej?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak jest takie małe badziewne pseudorondo to na pewno będzie robić zator. Widziałeś gdzieś jakieś normalnej wielkości rondo w Gdańsku które by generowało zatory?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tramwajowa w pewnym sensie... tak. Dlatego tramwaj z Ujeściska powinien jechać dalej - na Szadółki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

ZTM tego ronda nie buduje

Autobusy jeszcze nie latają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

jakie nakazy, zakazy

przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza. Po prostu ponosisz konsekwencje swojego wyboru (w tym przypadku - wyboru środka transportu) i stoisz w korku.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mam taki zawód, dostawca. Od rana do wieczora dowoże sklepom towary. Autobusem niestety nie dam rady tego zrobić. Nie stać mnie na mieszkanie w centrum miasta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

tylko ze ja ten środek transportu miałem wcześniej zanim pobudowali tam osiedla i nie zrobili dróg. To jak zmuszają mnie do zmiany środka transportu czy nie?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

Nie musicie. Ale jak kazdy wybiera auto to stojcie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale nie buduje miasto tylko developer
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To że im więcej mieszkańców tym więcej samochodów?

Naprawdę trzeba wam tłumaczyć takie podstawy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

W cywilizowanych miastach komunikacja jeździ pod ziemią i nazywa się "metro"

Niestety pomorska wieś Gdańsk nie dorobiła się jeszcze metra, a każe ludziom rezygnować z samochodu jakby była jakimś Tokio.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tak, trzeba, bo nadal nie pojmuję kilku rzeczy

1. czy wy kupujecie te mieszkania w ciemno?
2. kto was zmusza do kupna i jazdy samochodem?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

wystarczy wysiąść na przystanku rębowo, przejść się 15 minut na pętle lawendowe wzgórze to zdążysz na poprzedni autobus który stoi w korkach d
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale to miasto jest zobowiązane budować i utrzymywać ulice dojazdowe dostosowane do zabudowy a nie developer
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

no to pora je sprzedać

bo teraz już jest bardzo stare
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

najlepsza manipulacja to taka kiedy robią ciebie w jajo a ty myślisz że to twój wybór i jeszcze im dziękujesz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

1. Nie, ale nie każdy ma babcię która dostała mieszkanie we Wrzeszczu po Niemcu, a i Wrzeszcz nie pomieści wszystkich mieszkańców Gdańska i dlatego musi się on rozrastać, a jak się rozrasta to trzeba budować nowe drogi
2. Władze Gdańska, organizując nam fatalną komunikację miejską. Nie chodzi o brak buspasów, bo po co buspas jak autobus jest raz na godzinę i musi się zatrzymać co 300 metrów? Chodzi o brak SKM lub metra jeżdżącego co kilka minut, które pozwoliłoby w np. w 20 minut być na Przymorzu. A skoro nie ma metra a nie chcę czekać godzinę i jechać kolejną godzinę to biorę samochód. A skoro większość mieszkańców wybiera samochód to trzeba poszerzać drogi.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

A jak to się ma do braku infrastruktury dla pojazdów ? Według Ciebie deweloper ma większe prawa niż zwykły podatnik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Samochodem do pracy mam 40 minut, komunikacją 1h20 min, a to tylko czas, pomijam wygodę. Nigdy mnie nie przekonacie do tych śmierdzących autobusów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry