Widok

Kotki

Siedlce Temat dostępny też na forum:
Mieszkam w Gdańsku na Siedlcach koło tzn."górek" na których jakieś dwa tyg temu urodziły się dwa małe kotki i 'mieszkają' pod moim blokiem razem ze swoją kocią mamą.
Mam teraz problem bo kompletnie nie wiem co z tym zrobić.
Czy zostawić je, zabrać(ale gdzie? w domu mamy psa). Proszę o jakieś wskazówki..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zostawić, dwutygodniowe kotki nie mogą być zabrane od matki.

Koty w świetle prawa to zwierzęta wolnobytujące... zadbaj tylko by kocia mama nie głodowała.
Ważniejsze od znalezienia im domu jest sterylizacja kotki, zanim ta znów sprowadzi na świat gromadkę kociąt - skontaktuj się z UM czy Schroniskiem po namiary na lecznice gdzie można dokonać tego rodzaju zabiegów i warunki.
Nie jest łatwo znaleźć dom dla kociaka, z prostego powodu: zwierząt poszukujących opiekuna jest po prostu za dużo.
Mimo to spróbuj zrobić zdjęcia i ogłoszenie - polecam forum miau - tam sa osoby, które udzielą Tobie więcej porad i pomocy ode mnie bo dysponują większym doświadczeniem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisz na forum miau.pl - tam są dziewczyny, które mogą Ci pomóc znależć dom dla małych kotków (ale dopiero jak koty podrosną!!! muszą mieć ze 3 miesiące) i wysterylizować kotkę. Możesz teraz zanosić kotce mokrą karmę np Butcher's, śmietanę, twarożek wiejski, jogurt.
Trzymiesięczne kotki to hodowcy kotów rasowych przekazują do nowych domów, myślę, że w przypadku "zwykłego" dachowca ukończenie przez niego 8 tygodni wystarczy, w końcu kociak musi jak najszybciej nauczyć się przebywać wśród ludzi (nikt nie chce dzikiego, drapiącego kota w domu).
pola, i co u kotków? jak się mają?
tamte niesety zdechły ;/ ... a teraz znowu ta sama kotka ma dwa ... czarne piękne są i dalej nie wiem co z robić teraz z nimi. Matke karmie ale nie da sie ona złapać np. żeby ją dać do wet, a z małymi nie wiem , teraz mają może z 3 tyg. chodzą same , oczy mają otwarte ale nie jedzą tego co daje matce.
napisz na forum miau.pl, podając w tytule nazwę miasta
Szkoda że nie ma u nas misiów: gryzli albo brunatnych...
Dokarmiałabym :) najlepiej samymi dokarmiaczami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Kobieto, jaki masz problem???
Idź leczyć ból d**y gdzie indziej..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Inne

Własna firma (40 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście jest dobre miejsce dla prowadzenia małej firmy? Mam tu na myśli możliwość...

jak najszybciej odzyskac dlug od os. prywatnej? (36 odpowiedzi)

lokatorzy mi nie zaplacili za mieszkanie... wszystko jest wynajete legalnie...

Mahjong, tradycyjna gra karciana (6 odpowiedzi)

Mahjong to jedna z najbardziej znanych gier pasjansowych, w którą codziennie grają miliony....

do góry