Widok
Kradzież roweru z fotelikiem - Gdańsk Brzeźno
Moi Drodzy!! W nocy ze środy na czwartek skradziono mi rower, do którego był przymocowany fotelik Cross. Czerwony pokrowiec, niebieski kolor. Rower miał 19 lat!!!, choć miesiąc temu wymieniłam w nim wszystkie ważniejsze częsci (linki hamulcowe, klocki, zebatki)Fotelik był duzy, wysoki zagłówek , w bdb stanie. Rower czerwony, damka, miał z tyłu bagażnik. błotnik z tyłu pekniety starszego typu. Z przodu mechanizm mocujący kosz. Bardzo prosze o pomoc.
Hejka, ukradli mi rower sprzed klatki. Był przypięty linką-jedną z grubszych. Sprawa zgłoszona na policji, niestety nie mam ani dowodu zakupu, ani paragonów . Koszyk , fotelik rowerowy, no i mój rower. Wstawiam zdjęcie. Wczoraj poszukiwałam wśród działek i pijackich skwerków, lasków, tych w Brzeźnie nie brakuje. Fiasko. Obdzwoniłam też pobliskie złomowce. Bedę dzwonić co dwa dni. Codziennie sprawdzam ogłoszenia, olx, trojmiasto, allegro. Nie byłam na rynku.
Wiecie co, Kochani jesteście, dzięki za wsparcie. Postanowiłam sama intensywnie szukać do 1,5 m-ca a potem powinnam już chyba sobie darować.
Jednocześnie bardzo Was proszę o solidne zabezpieczenia rowerów. Na policji moje zgłoszenie było już drugie. Również Brzeźno.
Wiecie co, Kochani jesteście, dzięki za wsparcie. Postanowiłam sama intensywnie szukać do 1,5 m-ca a potem powinnam już chyba sobie darować.
Jednocześnie bardzo Was proszę o solidne zabezpieczenia rowerów. Na policji moje zgłoszenie było już drugie. Również Brzeźno.
WOW, gratulacje, rzadko komu udaje się tu tak fajnie wkleić fotkę.
Sam używam właśnie grubej linki. Uważam, że jak złodziej się uprze, pokona nawet ulock NY Kryptonite. Złodziei trza gonić, a nie zwalać na słabość zabezpieczeń. Mam nadzieję, że się znajdzie.
Częściej jeżdżę po Gdyni, jeśli złodziej wywlókł go w mój teren, też może wpaść.
Sam używam właśnie grubej linki. Uważam, że jak złodziej się uprze, pokona nawet ulock NY Kryptonite. Złodziei trza gonić, a nie zwalać na słabość zabezpieczeń. Mam nadzieję, że się znajdzie.
Częściej jeżdżę po Gdyni, jeśli złodziej wywlókł go w mój teren, też może wpaść.
nie płać! najwyżej zapłać takiemu kajdankami na złodziejskich łapach!
jeśli ci, którzy stracili rowery w wyniku kradzieży zaczną ogłaszać, że zapłacą złodziejowi za oddanie roweru, to się zacznie mafia złodziei rowerów tworzyć, która zechce zarabiać na tym procederze. tak jak mafia samochodowa, która dzwoni do właściciela i proponuje mu oddanie samochodu w zamian za sporą kasę.
jeśli ci, którzy stracili rowery w wyniku kradzieży zaczną ogłaszać, że zapłacą złodziejowi za oddanie roweru, to się zacznie mafia złodziei rowerów tworzyć, która zechce zarabiać na tym procederze. tak jak mafia samochodowa, która dzwoni do właściciela i proponuje mu oddanie samochodu w zamian za sporą kasę.
'teoria atomowa' jest przereklamowana (ale ty, zgadł bym raczej ~50%?)
Natomiast wątek jest Basi. Jeśli ma jej pomóc, to nie wolno brnąć. Niestety, w realu nie wierzę że da się znaleźć raz skradziony i szybko nie znaleziony rower, choć akurat mi znaleziono i to w trakcie wyprawy. Ale to było w prawdziwszym kraju, z prawdziwszą milicją. Ech, jak bym chciał to uczucie przeżyć jeszcze raz.
Natomiast wątek jest Basi. Jeśli ma jej pomóc, to nie wolno brnąć. Niestety, w realu nie wierzę że da się znaleźć raz skradziony i szybko nie znaleziony rower, choć akurat mi znaleziono i to w trakcie wyprawy. Ale to było w prawdziwszym kraju, z prawdziwszą milicją. Ech, jak bym chciał to uczucie przeżyć jeszcze raz.
Złożyć się. Ten wyglada nawet lepiej. Gorzej z fotelikiem.
http://allegro.pl/rower-gorski-arkus-arizona-shimano-mtb-i5316018324.html
http://allegro.pl/rower-gorski-arkus-arizona-shimano-mtb-i5316018324.html