Widok
Piękna baśń o siostrzanej miłości
Bardzo ciekawa fabuła. Świetnie nawiązująca do pierwszej części ale z zupełnie nowym tchnieniem i pomysłem. Siostry są starsze, dojrzalsze. Bajka mądra, wzruszająca, ciekawa, pełna przygód, nie głupkowata jak większość kreskówek. Olaf przezabawny. Piękne obrazy, ujmująca muzyka. No mi się bardzo podobało - mama siedmiolatki.
Moja siedmiolatka szła do kina z nastawieniem takim sobie - wyszła oczarowana :D
Polecam
Moja siedmiolatka szła do kina z nastawieniem takim sobie - wyszła oczarowana :D
Polecam
Kraina Lodu
Byłam wczoraj z córkami i znajomymi. Dla nas dorosłych nuda. Dzieci 5-8 latki niestety nie do końca rozumiały fabuły, która jest według mnie mocno naciągnięta. Piękna grafika i fantastyczne efekty specjalne które moim zdaniem zaburzają przekaz a dzieci gubią wątek. Ponadto za dużo śpiewania, co nudziło dzieci. No średnio... Pierwsza część zdecydowanie ciekawsza.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Spodziewałam się czegoś lepszego
Film ogólnie fajny , jednak nie dorównuje części pierwszej. Fabuła zawiła , że aż czasami nie wiadomo o co chodzi. Czasami wręcz irytuje przesadna i nadgorliwa opiekuńczość Anny wobec siostry. No i ten beznadziejny wątek z próbami oświadczyn Kristofa. Jedyne co warte pochwały, to grafika , która jest na wysokim poziomie. Wątek ciekawy, choć zawile rozciągnięty. Ogólnie film się podobał, choć nie zachwycał. Po pierwszej części spodziewałam się czegoś lepszego.
Doskonała!
Druga część różni się zdecydowanie od pierwszej. Zaskakuje totalną zmianą fabuły, nowymi, cudnymi piosenkami. Bajka ujmująca, mądra, piękna, zabawna i z przekazem. Niesamowita zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Polecam wszystkim gorąco. Mimo, że dzieckiem nie jestem już dawno, a i swoich dzieci nie mam, poszłam na film i nie żałuję pieniędzy ani czasu.
Olaf to zdecydowanie najbardziej beznadziejna, irytująca postać tego typu.
Mam na myśli dyżurnego pajaca, który zwykle jest barwnym elementem takiej baśni.
Ale gdzie Olafowi do takich postaci jak Osioł ze Shreka czy Sid Leniwiec z Epoki Lodowcowej... Do tego jeszcze Mozil czyni tę postać irytującą do kwadratu.
Ale gdzie Olafowi do takich postaci jak Osioł ze Shreka czy Sid Leniwiec z Epoki Lodowcowej... Do tego jeszcze Mozil czyni tę postać irytującą do kwadratu.