Widok

Krav Maga

Witam,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej a Ja cwicze w Irlandi :))

zapraszam wszystkich na ciekawa polska stronke o krav madze na facebooku-duzo ciekawych artykulow i porad

http://www.facebook.com/#!/kravmagalive

A tutaj mozecie porozmawiac z innymi co trenuja krav mage w calej Polsce
http://www.facebook.com/#!/groups/256305811063077/

Zgodze sie z kolega z bokserem:) z tymi udezeniami na ulicy...zazwyczaj to sierpy:) a jak sie zmecza to sie wieszaja na tobie...

Osobiscie cwicze krav mage ostatnio muay thai. Krav Maga jest dobra dla osob ktore chca sie nauczyc samoobrony-zachowan odruchow- w krotkim czasie-samoobrona ma byc szybka i krotka--nie mylic z walka ringowa pozdr\awiam. Nie kazdy ma czas na lata treningu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Autor powyższego tekstu jak i "Julo" widać, że są znawcami tematu:D Bardzo mnie bawi to co piszą. Jak widać czytanie ze zrozumieniem sprawia problemy.Dla pierwszego kolegi dam wskazówkę ze napisałem słowo zwycięzca w cudzysłowie co o czymś świadczy:) Dla drugiego znawcy nap. że nie pisałem o tym, że technika z wyskoku jest najlepsza na ulicę i skuteczna, każde techniki nawet z wyskoku warto trenować chociażby dlatego, że podczas treningu wielokrotnie zaliczymy upadek, dzięki czemu nauczymy się padać w sytuacjach nieprzewidzianych, będziemy bardziej sprawni.Aha..i dla ZNAWCÓW technik skutecznych i nie skutecznych kopnięcie low kick też może doprowadzić do upadku i jak to pewien znawca nap. będzie "POZAMIATANE". W skrócie zostałem zaatakowany przez chłopaczka prawdopodobnie pod wpływem narkotyków kopnąłem low kick, od razu go wyciąłem, ale już po chwili był z powrotem na nogach jeden drugi trzeci front kick nie zrobił na nim wrażenia po czym znowu kopnąłem lołą i co?Fakt padł, ale ja razem z nim, bo padało i był ślisko....walka zakończyła się w parterze.I co?Najniższe i NAJSKUTECZNIEJSZE kopnięcie doprowadziło do pozamiatania?Aha ja to się nie znam, nie mam pojęcia o ulicznej walce:D Pozdrawiam znawców;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój powyższy tekst odnosi się do "Julo" i "Mat".
odradzam krav maga na legionów we wrzeszczu...trener Adam poswieca 80% czasu swojej dziewczynie ktora trenuje i zachowuje sie jak paniusia, nie polecam masakra jakas
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przepraszam za opóźnienie z odpowiedzią
Ja jestem oryginalny i trenuje Hapkido :-)
Na moich treningach są elementy boksu, walki w parterze, kopnięcia i oczywiście techniki z dźwigniami oraz nauka padania. Trzeba nabyć rękawice bokserskie i ochraniacze na nogi - oczywiście nie są wykorzystywane na każdych zajęciach.
Jeśli chcesz ćwiczyć na Przymorzu 2 razy w tygodniu to mogę podać namiary. Jeden trening kosztuje 15 zł można wpaść i stwierdzić czy taki styl pasuje czy nie, opłata miesięczna 90 zł Grupa liczy aktualnie 5 osób + trener. Jest fajna atmosfera. Co prawda sami faceci ale szowinistów nie ma. Zresztą to może być plus bo realny ewentualny napastnik przypuszczalnie to będzie właśnie facet.
Pozdrawiam
Kto prowadzi treningi Hapkido?Czy to jest w szkole obok tesco?
Hej :) Jestem w 100% tego samego zdania ... Widze że nie tylko ja mam takie odczucia ! Zero profesjonalizmu....:///
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trening prowadzi Leszek Rafiński.
Aktualnie jeden trening w szkole 44 (sala gimnastyczna) drugi w 79 (sala wyłożona matami).
Wcześniej treningi były w Corpusie.
Aa..Leszek:) A Pan Newlaczyl już nie prowadzi zajęc?Leszek przejął grupę?Co się stało, że nie ma ich już w Corpusie?
Leszek ma swoją grupę, a Jacek Newlaczyl swoją.
W Corpusie były dwie sale treningowe ale zostały połączone i teraz jest jedna. Przypuszczam że to było głównym powodem zmiany miejsca treningów. Nie powiem żeby mnie to zmartwiło bo klub nie miał ogrzewania. Była co prawda nagrzewnica i grzejniki olejowe ale efekt był mizerny i w zimie zastanawiałem się czy nie odmrożę sobie stóp.
Moim zdaniem w tym klubie w ogóle nie jest zbyt fajnie.
Za to w Gdansku na Łąkowej w Armadzie miło, kameralnie i z klimatem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chodzi o klub Corpus?Nie jest fajnie tzn?Brak ogrzewania, czy duże ceny za treningi, czy brak dobrych trenerów albo podejścia do zawodników?Kto tam teraz prowadzi zajęcia?
Byłam tam raz i już więcej nie poszłam. Okropna atmosfera, równie dobrze mogłabym usiąść pod ściana i patrzeć.
mówisz o armadzie czy o legionów
A co to za bzdura!? Krav Maga to izraelski system walki. Nie sugeruj sie nazwą;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chodzę do Armady i jest super. Grupka nie duża a treningi prowadzone super.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kiedy tam ostatnio byłeś? Zmiany, mój drogi, zmiany.
Cześć w Sopocie jest fajna sekcja u filipa,przede wszystkim trener konkretny i atmosfera miła,pozdrawiam
jacek newlaczyl to smieszny czlowiczek z 7 danem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Sport

Motywacja w sportach górskich (17 odpowiedzi)

Wspinaczka i kolarstwo górskie to dyscypliny, które wymagają nie tylko siły fizycznej, ale też...

do góry