Widok

Kredyt hipoteczny

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Jestem w trochę podbramkowej sytuacji, więc proszę o oszczędzenie mi dodatkowych stresów związanych ze złośliwościami. Mam pytanie, czy jest w którymś banku sposób na uzyskanie kredytu hipotecznego bez wkładu własnego i jak to się kalkuluje. Do tej pory mieszkaliśmy w domu teściów, remontowaliśmy (łącznie poszło ze 100 000 zł). Teraz teściowi zaczęło odbijać i wyrzuca nas z domu. Nie chcę płacić za wynajem, wolę od razu spłacać kredyt. Problem tylko tkwi w wkładzie własnym, bo mamy bardzo dobrą zdolność kredytową, no ale.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak nie chcesz placic 2% to kup nowe. Rynek pierwotny nie placi tego.
Ale za to wydasz na urzadzenie sie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
forbes.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jestem tuż po zawarciu umowy kredytowej, przy podpisywaniu której pomogła mi brokerka. Z tego co się orientuję, możliwe jest wzięcie kredytu hipotecznego na 90% wartości (niedługo 85%), a 10% trzeba mieć wkładu własnego. Z tymże, niektóre banki dopuszczają możliwość sfinansowania 10% innym rodzajem kredytu, oczywiście z wyższym oprocentowaniem. Trzeba mieć na uwadze, że przy takiej metodzie mieszanej konieczna jest zdolność na oba kredyty, a po drugie rata będzie wyższa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jak jest marza i w jakim banku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prochu nie wymyślę, polecę doradcę który w moim wypadku się sprawdził – Andrzej Lewański. Nie mam uwag. Fachowo, szybko, w miłej kulturalnej atmosferze. Profesjonalna wiedza, ma ofertę banków w małym palcu, szczegółowo wyjaśnie konkretne zapisy w umowie, naprawdę taka współpraca to czysta przyjemność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja również mogę polecić Pana Andrzeja bardzo dobrze doradził mi podczas brania kredyty hipotecznego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Elewacja zewnętrzna - jakie materiały i farby polecacie? (16 odpowiedzi)

Pogoda się zrobiła i czas pomyśleć o elewacji zewnętrznej domu. Z tego co zdążyłam się...

do góry