Widok
Krystian - ocena
Nie polecam Orange Polska. Podejście do klienta jest na bardzo niskim poziomie. W listopadzie 2025 r. leżałem w szpitalu po poważnej operacji serca i wtedy zaczęły się problemy z siecią w Gdańsku. Rodzina, znajomi, a nawet lekarze informowali mnie, że nie mogą się do mnie dodzwonić. Po kontakcie z infolinią dowiedziałem się, że w Gdańsku uszkodzona jest antena, a naprawa planowana jest dopiero na koniec marca 2026 r. Reklamacja została automatycznie odrzucona, a w odpowiedzi dostałem jedynie regulamin.
Dopiero po interwencji Urzędu Komunikacji Elektronicznej Orange zgodziło się rozwiązać umowę bez kar z dniem 10 marca 2026 r. Na tej podstawie rozpocząłem przeniesienie numeru do innego operatora. Mimo to Orange wyłączyło mi wszystkie usługi już 5 marca, tłumacząc to końcem okresu rozliczeniowego. Efekt jest taki, że zostałem bez aktywnego numeru telefonu i bez możliwości kontaktu.
Chaos, brak informacji i całkowity brak odpowiedzialności za własne błędy. Tak wygląda obsługa klienta w Orange.
Dopiero po interwencji Urzędu Komunikacji Elektronicznej Orange zgodziło się rozwiązać umowę bez kar z dniem 10 marca 2026 r. Na tej podstawie rozpocząłem przeniesienie numeru do innego operatora. Mimo to Orange wyłączyło mi wszystkie usługi już 5 marca, tłumacząc to końcem okresu rozliczeniowego. Efekt jest taki, że zostałem bez aktywnego numeru telefonu i bez możliwości kontaktu.
Chaos, brak informacji i całkowity brak odpowiedzialności za własne błędy. Tak wygląda obsługa klienta w Orange.