Widok

Normalnej kobiety szukam... casting czas - start!

Cechy wymagane:

1. Umiejętność komunikacji na poziomie zdań pełnych
2. Zdolność do poświęcenia dla przyjaciela
3. Chęć tworzenia wspólnego domu/życia dla dwojga niezależnych jednostek
4. Umiejętność wypracowywania kompromisów
5. Szaleństwo - cecha może być nabyta w terminie późniejszym
6. Brak przywiązania do miejsca/miasta/kraju
7. Otwartość na ludzi i nowe miejsca - cecha może być nabyta w terminie późniejszym
8. Tolerancyjność
9. Dobroć serca
10. Umiarkowany egoizm i asertywność
11. Szacunek dla ludzkiego życia i dla Natury
12. Umiejętność rozmawiania poprzez ciszę - cecha może być nabyta w terminie późniejszym

Oferty pod postem proszę składać do końca Świata... nigdy nie jest za późno na poznanie wartościowego człowieka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaciekawił mnie punkt numer 2 ;)
Wydaje mi się , że wszystko co robimy dla przyjaciół nie jest żadnym poświęceniem ;)
Jak rozumiesz słowa " poświecenie dla przyjaciela " ?
Nie czepiam się absolutnie , pytam z ciekawości , nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz :)))
Partnerka zawsze była dla mnie też przyjaciółką :) To ważniejsze od kontraktu na papierze... każdy postrzega miłość na swój sposób, ta bezinteresowna istnieje tylko ze strony dziecka. Z kolei przyjaźń to cos namacalnego, to zaufanie, pewność i komfort psychiczny, ale tez poświęcenie siebie, swojego czasu i energii, nie sądzisz?:)
W tym sensie owszem zgadza się ;) Dlatego byłam ciekawa , co masz na myśli pisząc o poświęceniu dla przyjaciela ;)) Fakt , dobry związek powinien być oparty na przyjaźni :))
Myślisz, że takie kobiety istnieją? Może mam za wysokie wymagania?...
Jestem pewna , że istnieją... Prędzej czy później znajdziesz taką , kwestia pozostaje taka , czy ... owszem zaakceptujesz jej zalety , ale czy wady także ? Bo jak wiadomo , ideałów nie ma ;)
Nikt nie jest doskonały, że tak zacytuję jeden film ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sam ideałem nie jestem, wiec nie widzę problemu. A po pytaniach, które zadałem, garść informacji i o mnie można wyciągnąć... swój do swego ciągnie, a przeciwności wcale się nie przyciągają..;)
A tu się nie zgodzę ;) Przeciwieństwa się przyciągają , ale od tego jak dużo ich jest , zależy ile i czy w ogóle taki związek przetrwa :) Jeśli więcej jest przeciwieństw niż zgodności , a chęci do akceptacji i kompromisu sa małe , lub nie ma ich wcale , to prędzej czy później wszystko się posypie ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ruda, zgadzam się z Tobą. Dodam jeszcze, że w związku liczy się również zaangażowanie oraz szczere chęci bycia ze sobą---obu stron, żeby związek miał sens i przetrwał.
punkt 2 kłóci sie z 10-tym
a i 10-ty z 11-tym

według mnie oczywiscie:)
ojć a 12-ty!!!!!!
oznacza ze nie szukasz kobiety:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
E tam, ja na przykład mało mówię :)
Isztar , dobrze że chłopak wypisał w punktach , potencjalna kandydatka będzie wiedziała , czy jej to wszystko pasuje i czy jakieś punkty ze sobą się kłócą ;)
Przykładowo , ja mówię dużo ... ale są osoby z którymi dobrze mi się milczy :)))
A poza tym , są w życiu chwile , kiedy kobiety milczą :D :D :D
Bo czasem słowa tylko przeszkadzają :P
Nie strasz chłopaka , bo będzie musiał obniżyć poprzeczkę ;)))
> Nie strasz chłopaka , bo będzie musiał obniżyć poprzeczkę ;)))
Ruda, a ona jest aż tak wysoko, aby móc ją obniżać? Raczej to standard, który my kobiety na dzień dobry reprezentujemy ;) Kwestia tylko, czy w terminie późniejszym nabywamy cech, których oczekuje facet :)
W końcu to o mężczyznach się mówi, że należy ich wyszkolić :D
"E tam, ja na przykład mało mówię :)"
Vi...no nie zauważyłam;)
Ech, bo Ciebie już znam, to się rozkręcam ;) Ale w większym towarzystwie to mało mówię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Aaaa...no chyba że tak;)...ja też w nowym towarzystwie bywam nieśmiała:)
Ilona ;)
Poprzeczka nie jest bardzo wysoko , ale znam kobiety , dla których to i tak za duże wymogi ;))) ;))
A w ogóle to się kobiety rozpisałyśmy , a założycielowi wątku chyba zabrakło słów :D :D
Pkt.12...rozumiem że wybranka musi opanować język migowy;)
Ja stawiam na wymowne spojrzenia ;)
punkt 12. Chyba nie chodzi o ciche dni, ani ciszę przed burzą:)
Graszko , na bank chodzi o ten wspaniały rodzaj ciszy :))
Zresztą , pisałam o tej ciszy wcześniej , ale chyba zbyt delikatnie :D
Pkt 12 spełnia się zawsze, tylko faktycznie w terminie późniejszym, i to często z musu a nie z własnej woli tudzież próby upodobania się mężczyźnie ;)
No ja nie pojmuję umiejętności rozmowy poprzez ciszę:)))
Ja rozumiem delektowanie się ciszą,celebrowanie ciszy,porozumienie bez słów,milczenie we dwoje,napawanie się ciszą...ale rozmowy ciszą nie kumam;)
inka, zapewne chodzi o język migowy lub czytanie z ruchu warg ;P
inko, jak partner coś palnie przy gościach niewłaściwego, to partnerka spojrzy na niego złowrogo i już on wie, że należy ugryść się w język:)) zatem bez zbędnych słów...
Oj dziewczyny...autor wie , o co mu chodziło :) Jest wielka szansa , że potencjalna kandydatka też będzie wiedziała , o co chodzi z tą ciszą :) :)
Między ciszą a ciszą słowa się kołyszą ;)
Mikro..toż pisałam o miganiu ...no ale o ruchu warg nie pomyślałam;p
Vi...Ty chyba dzisiaj czytałaś tomik bo ciągle śpiewasz;)
Ups, nieuważnie czytam ;)
Inka, ja nawet bez czytania śpiewam ;)
Mikro, każdemu się może zdarzyć ;)
Za dużo tych wpisów, czasem tylko przelatuję wzrokiem... ;)
@Ilona

Poprzeczka jest na zwyczajnym poziomie wg mnie, co nie zmienia faktu że sprawia to trudność wielu Paniom :-)

Co do cech późniejszych - potrafię tego nauczyć, wystarczy odrobina dobrej woli i współpraca.

Z tym tresowaniem to mnie rozbawiłaś :-) Często jest tak, że kobieta myśli, że wytresowała sobie faceta, podczas gdy on pięknie gra, aby dostać to czego chce... tylko po to, by potem dowiedzieć się, że został zmanipulowany aby tak zagrać... i tak w kółko :-) Jak tak obserwuję ludzi wokół mnie to naprawdę mam niezły ubaw.. :-)
@RudaWredna

Wydaje mi się, że partnerom o podobnych zainteresowaniach, podobnym podejściu do wielu spraw w życiu jest łatwiej. Nie twierdzę, że nie możliwe jest dogadanie się dwojga zupełnie różnych ludzi w sensie związku, jednak nie wiem czy po moich wieloletnich doświadczeniach chciałbym tak znów ryzykować :-)
@dfx
Czasem warto ryzykować ;)
To jeszcze tak z ciekawości , nie zakreśliłeś przedziału wiekowego ... czyżby nie miał żadnego znaczenia ? :)
Swoją drogą , my tu tak gadamy i gadamy , a póki co , żadnej poważnej propozycji co do kandydatury pod Twoim postem nie ma ...
I jeszcze jedno mnie ciekawi ( wiem , wiem , ta moja ciekawość :/ ) , czy w świecie realnym także ogłosiłeś taki sam casting ? :D Jeśli jestem zbyt ciekawska , to daj mi pstryka w nos ;) Lubię być dobrze poinformowana , ale wścibska nie jestem ...lecz na piśmie może to inaczej wyglądać ;)))
@Ruda Wredna

Wiek nie ma znaczenia... i tak za kilka lat będziemy wszyscy starzy i pomarszczeni... a może już jesteśmy, tylko nie zauważamy drobnych zmian patrząc w lustro każdego dnia..;-)

Zgadza się, póki co formalnej odpowiedzi na druku "Aplikacja" z pieczątką "Tak, taka właśnie jestem" nie było.
A w świecie realnym nie ma castingu. W świecie realnym będzie spotkanie i pierwsze wrażenie... z którym nota bene będzie można powalczyć ;-)
@dfx
Masz fajne podejście :)) Aż się uśmiechnęłam , bo fajnie się Ciebie czyta :))
A dlaczego w świecie realnym nie ma castingu ? W sieci każdy może napisać co chce i na tej podstawie człowiek buduje sobie jakiś obraz osoby z którą rozmawia a później na spotkaniu może być mały szok ... :-) Albo duży :D
Pisanie jest zgubne , powoduje dużo pomyłek ;))
Aj , już nic nie mówię , bo faktycznie zaczynam być coraz bardziej ciekawska :D
@Ruda Wredna

Dzięki za komplement ;-)

Chyba mnie nie zrozumiałaś - w świecie realnym nie ma stricte castingu. Nie chodzę przecież po ulicy z naklejką na czole "Casting! Która chętna" :-) Ludzi poznaje się przy rożnych okazjach, wiadomo.

A co do internetowych znajomości - świat nie jest aż tak zakłamany jak można by sądzić. Poznałem w ten sposób kilku naprawdę wartościowych ludzi, z którymi ciągle mam jakiś wirtualny kontakt. Nie widzę w tym niczego złego :-)
@dfx
Ależ proszę bardzo ;)
Teraz Ty mnie trochę nie zrozumiałeś :-) I to aż w dwóch kwestiach ;)
Nie miałam na myśli biegania z naklejką na czole :D
Jeśli chodzi o internetowe znajomości , także nie widzę w tym nic złego :)
Sama poznałam wielu super ludzi w sieci , z którymi mam kontakt realny , wirtualny także , ale mniej ;) Nie lubię tylko pisać , ponieważ samo pisanie dla pisania... jakieś nie dla mnie ;) Podstawą znajomości jak dla mnie są spotkania ;) Oczywiście , nie wymagam , żeby wszyscy mieli takie podejście jak ja :)
Jak napisałam chwilę wcześniej , pisanie bywa zgubne ;)
Dobra , już milczę :D
@Ruda Wredna

Jak ja Ciebie z kolei czytam, to mam wrażenie, że zabijasz na śmierć stereotyp, że rude to wredne :-)

Myślę że doskonale rozumiemy o co chodzi z tymi znajomościami, każde z nas nazywa to trochę po swojemu... nie brnijmy w słówka ;-)
@dfx
Zabijam na śmierć , dobre :D
A może to tylko pozory i tak naprawdę jestem bardzo , bardzo wredna ? :D
No dobra , oszukuję samą siebie ;) Jesteś już którąś osoba z kolei , która pisze , że mój nick jest mylny... nie wiem , czy to dobrze :-) Wrednym chyba łatwiej w życiu pod pewnymi względami ;)
W porządku , nie będziemy się czepiać słówek :-) ;-)
@Ruda Wredna

Wredna mała złośnica w łóżku... jeszcze o ognistych włosach... intrygujące, fascynujące, aż muszę trzymać moją męską wyobraźnię na wodzy ;-)

...ale jeśli miałabyś być wredna tak życiowo, tak na co dzień, tak w każdej sytuacji... to lepiej będzie dogadać Ci się z wrednym ;-) Cenię sobie spokój ducha na co dzień, jakkolwiek by tego nie zrozumieć - ubóstwiam ciszę i możliwość niezaburzonej kontemplacji świata wokół mnie ;-)
@dfx
Wcale nie jestem wredna życiowo :P Chociaż czasem ta cecha mogłaby się przydać ...
Z tą ciszą to tak średnio , bo uwielbiam ludzi i towarzystwo ( nie mylić z imprezowaniem :P ) , ale lubię też czasem uciec od ludzi ;) Choćby na spacer do lasu.. Chyba zabrzmiało to jak reklama i to kiepska ..
A co do reszty , to niech to pozostanie tajemnicą :P
@Ruda Wredna

Tak, twardy tyłek trzeba mieć, ale "wredota życiowa" to nie to.

Nie mam nic przeciwko przyjaciołom i towarzystwu, tylko widzisz, niektórzy spędzają czas z innymi aby wewnętrznie nie czuć się samotnym. Jeśli to jest powód do spotkań towarzyskich, to ja wolę ciszę... nie wiem, może zwyczajnie ciężko u mnie o uczucie samotności? Świat wokół jest wspaniały, wręcz fascynujący... kontemplacja tego, kontakt z naturą, czy choćby nawet z miejską dżunglą, może dawać niesłuchaną radość i wewnętrzny spokój... chciałbym mieć możliwość jeszcze kiedyś kogoś tego nauczyć ;-)

Ale owszem, mam przyjaciół i spotykam się z nimi, nie jestem aż tak dziwny ;-)
@dfx
>nie jestem aż tak dziwny ;-)
To dopiero mnie zaciekawiło :D Nie jesteś AŻ tak dziwny.. Dobrze już nie czepiam się słówek ;)
Myślę , że prędzej czy później znajdziesz kogoś , kogo będziesz mógł " uczyć " ;) Ja Ci tego życzę z całego mojego wrednego serducha :P
Ciekawe , gdzie się podziały rozgadane koleżanki .. wczoraj tak głośno tu było a dziś cisza..
@Ruda Wredna

Niektórzy zapewne już zaczęli weekend... :-)
@dfx
Albo ciężko pracują ;) Lub udają , że pracują , tak jak ja ... :-D ;-)))
@Ruda Wredna

"Lub udają , że pracują , tak jak ja .."

Widzę, że mamy jednak sporo wspólnego... :-D
@dfx
Też mam takie wrażenie :-)
Ja jestem w pracy, ale zaraz kończę ;)
Vi , ja mam koniec za dwie godzinki :-)
A ja za 19 minut ;)
Jesteście jednak obie wredne... :-P

Ja się muszę męczyć do 16...
Pozwolę sobie pozazdrościć ;-)
A jaki plan na weekend ? Ja chyba pobiegam z aparatem , bo nie mam żadnych nowych fotek , żeby wrzucić do albumu :-D
@dfx
Jak mi przykro , że jestem jednak wredna :-D
Nie wydaje mi się , żebyś się jakoś bardzo przemęczał w tej pracy :-P
Ale co ja tam wiem na ten temat.... :-P
@Ruda Wredna

"Nic nie robienie" potrafi być jeszcze bardziej meczące niż harówka na budowie... :-P

Pstrykasz fotki? Gdzie dokładnie? Wyjeżdżasz poza 3city czy tu gdzieś w pasie nadmorskim?
@dfx
Ciekawe pytanie zadałeś :-D :-D :-D
Ja nie jestem jeszcze z Trójmiasta , dopiero będę od 1 czerwca :-D
Póki co bywam w 3city co trochę , nawet za jakiś czas się wybieram :-P
Ale fotki pstrykam najczęściej właśnie w Trójmieście i jego okolicach , w dziale Hydepark jest watek album ze zdjęciami , i tam wrzuciłam dwie fotki , możesz zobaczyć sobie ;-)
5 minut ;)

Ruda, liczę na fotki w wiadomym wątku ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Vi , zamieszczę jak najbardziej ;-) Tylko muszę popstrykać :-)
Też coś wrzucę, ale z zasobów, bo nowych na razie brak.
Zasobów mam dużo , idzie w tysiące , ale wolałabym coś nowszego , może moje psiaki wrzucę :-) :-)
@RudaWredna

Super pasja, fotografia potrafi świetnie zrelaksować :-) A przy tym dotlenić i inne takie... ;-)

To skąd piszesz, jeśli nie z Trójmiasta? Z ciekawości pytam i nie chcę być wścibski.. ;-)
@dfx
Jeszcze ze Szczecina ;-) To żadna tajemnica :-)
Info za info ;-)
Ty skąd piszesz ? :-P
Wiem , że to super pasja :-)
@RudaWredna

...z Gdyni. Bywam czasem w pasie, na klifie. Mimo spłycenia tych miejsc przez wszechobecnych gapiów i tak zwanych "turystów", jest tam jeszcze kilka miejsc, gdzie można zrobić warte kontemplacji ujęcia ;-) Szczególnie pięknie bywa o wschodzie słońca, ale z tą nadmorską kapryśną pogodą częściej można się zawieść... niemniej jednak spacer to zawsze spacer :-) Moc endorfin i świeże powietrze robią swoje :-)
@dfx
Z Gdyni , no proszę :-P
Na klifie jeszcze nigdy nie byłam , muszę to nadrobić :-)
Czyżbyś miał coś do " turystów " ? :-)
Wschód słońca to owszem , coś dla mnie :-) A pogoda jak dla mnie każda jest super... pod warunkiem , że nie panuje przesadny upał :-D
@RudaWredna

Do turystów nie mam nic, ale do "turystów" owszem, sporo... zanieczyszczają nie tylko teren, ale i odgłosy lasu/morza... Nie da się tego dziś uniknąć, ale nie lubię przeludnionych miejsc... a Trójmiejski pas nadmorski w sezonie jest zwyczajnie stłumiony... dlatego wole zapakować aparat w autko, i wyskoczyć gdzieś na weekend, np. na moje ulubione Mazury ;-)
@dfx
Ty też robisz fotki ? :-)
No to może wrzucisz coś do naszego forumowego albumu ? ;-)
Tak myślałam , że masz na myśli takich " turystów " , ale chciałam się upewnić , czy mam rację :-)
@Ruda Wredna

...jak nie zapomnę, może w wolnej chwili poszukam. Ale wiesz zapewne, że nie o fotki tu tak naprawdę chodzi... ;-)

A zmieniając temat - casting nie zadziałał... chyba jestem mało atrakcyjną osobowością, nawet pytać nie warto... ;-)
Nie trać ducha, Dfx, i daj sobie trochę czasu :)
Vilette, czasu mam aż nadto...

Duch jednak rwie się
do przeżywania uniesień...

Czuje, że rymuję?..;-) ...to będzie fascynujący weekend ;-)
@dfx
Wiem , że nie o fotki chodzi ;-)
Szczerze mówiąc , wiedziałam że casting nie zadziała :-)
Nie pytaj skąd , po prostu wiedziałam .. i nie ma to nic wspólnego z byciem atrakcyjnym :-P
Ja już po pracy :-P ... wiem , wiem , wredus ze mnie , lub jak to mówi jeszcze ktoś , Wrudzielec :-D
Weekendy są przeważnie fascynujące ;) Mam trochę do poczytania, a że pogoda zapowiada się deszczowo-wietrzna to może trochę nadgonię.

Rudzielcu, nigdy nic nie wiadomo, choć z castingiem może być kłopot, ale nowe znajomości są jak najbardziej możliwe :)
Wrudzielec... dobre, i jakie kreatywne :-)

hmm... a skąd wiedziałaś? :-D
Może Wrudzielce już tak mają? ;)
@dfx
Zachowam dla siebie , skąd wiedziałam :-)
Natomiast zgadzam się z Vi , nawet jeśli z castingiem nie wyszło , to przynajmniej jest fajna ( chyba fajna :-D ) rozmowa , a znajomych nowych zawsze warto mieć ;-)
@Vilette, Widzę, że ktoś się ewidentnie z Tobą nie zgadza... :-) Przed-weekendowy hejt czy co...
Dobrze napisane Wrudzielcu ;-) Tak jak pisałem w anonsie - nigdy nie jest za późno na konstruktywne znajomości :-) A rozmowa wynikła bardzo ciepła, jak na tę porę roku ;-)
Ktoś mi daje minusy za wygląd, grzywka się nie podoba czy jak? ;) Wszak nic drażliwego nie piszę.

Nowe znajomości są jak najbardziej realne, sama poznałam koleżankę-kinomaniaczkę i kilkoro innych Forumowiczów. Szykują się też nowe znajomości :)
dfx, na te łapki w dół trzeba się uodpornić:)
Ja także poznałam kilkoro fajnych forumowiczów i mam nadzieję, że grono poznanych osób jeszcze powiększy się:))
@dfx
Rozmowa ciepła , ale jak wszystko co ma początek , będzie mieć także koniec ..
A pora roku teoretycznie także jest ciepła :-) W praktyce u mnie dziś zimno . Mam nadzieję , że weekend będzie jednak w miarę ciepły :-)
@Graszka , Vi , ja też mam nadzieję na poszerzenie grona znajomych :-P
@RudaWredna

Zdecydowanie jestem ciepłolubnym stworzeniem... marzy mi się sauna w weekend. Tak, to będzie dobry plan.. sauna. a w niedzielę książki odstawione na półkę tydzień temu... ;-)
@Graszka

łapki w dół mnie nie bolą, zastanawiam się tylko nad tym ciekawym zjawiskiem z analitycznego punktu widzenia ;-) Ludzie są zwyczajnie żałośni w sieci, a w rzeczywistości szare myszki... nie ważne, są tu widzę w miarę ogarnięte jednostki też ;-)
U mnie aktualnie pada, i to mocno. Chyba szykuje się książkowo-filmowy weekend ;)

Ruda, pamiętaj, żeby ćwiczyć kroki na lipiec, playlista się tworzy ;)
@Vilette

"kroki na lipiec"...? Tańczycie razem? ;-)
Mam to obiecane ;)
@dfx
Jeszcze nie tańczymy razem , ale będzie w lipcu dobra okazja ku temu :-P
Sauna to akurat nie dla mnie , ale książki tak :-)
Temat łapek także poruszałyśmy gdzieś kilka dni temu , ja tam macham łapką na te łapki :-D
Vi , ale że niby ja sama mam ćwiczyć ?? Graszka też powinna , jak się bawić to razem :-D
No, ja codziennie ćwiczę, łącznie ze śpiewaniem ;) Tak wczoraj ćwiczyłam, że trunki pomyliłam ;)
@RudaWredna

No pochwal się jak już poruszyłyście temat... ;-) zmieniasz stan cywilny czy jakiś fajny koncert się szykuje? ;-)
Vi , mnie się to udzieliło , jak z pewnością pamiętasz :-D
Dlatego ten planowany taniec na koniec imprezy , ten na kolanach ;-) , ja będę tańczyć na wszelki wypadek na soczku , żadne inne paliwo nie wchodzi w grę :-D
@dfx
Żadne zmiany stanu cywilnego , nic z tych rzeczy :-D Koncert ? Nic mi o tym nie wiadomo :-D Impreza taka trochę imieninowa , trochę towarzyska , ot miłe spotkanie w wesołym gronie kobiecym :-D
To będzie clou programu ;) Ten ostatni taniec ;)
Pod warunkiem , że towarzystwo dotrwa do tego momentu :-D
To dalekosiężne plany jak na lipiec, nie ma co. Za to po entuzjazmie wnioskuję, że "bedzie, bedzie zabawa"... ;-)
Towarzystwo jest wprawione w boju ;)

Będzie zabawa, będzie i fotorelacja, ale dla uczestników imprezy ;)
@dfx
Plan to dobra sprawa , można go dobrze dopracować ;-)
Natomiast podczas zabawy będzie królował spontan :-D
Vi , ta fotorelacja mnie przeraża , fatalnie na fotkach wychodzę...
Czyżbyś zapraszała @dfx na imprezę , czy ja zrobiłam nadinterpretację ? :-))
no no, powolutku... Księżyc dla księży, a babskie wieczorki dla babek... :-P Tego nie zniósłby żaden męski umysł... :-P Nie że byłem na takim, ale to i owo o zgromadzeniach jajników na kilku m2 już słyszałem... :-)

Co nie zmienia faktu, że życzę udanej imprezki!
Ruda, już myślałam, że mnie to ominie;-P mam na myśli naukę kroków:))
@Graszko
Tak dobrze to nie ma , jak wszyscy to wszyscy , kolektywnie :-))

@dfx
Toteż dlatego nie wiedziałam jak zrozumieć słowa Vi ;-)
Z życzeniami udanej zabawy się wstrzymaj , to jeszcze mnóstwo czasu :-)
Babskie spotkanie to babskie spotkanie, poza tym nie śmiałabym zapraszać w czyimś imieniu :) A na moich fotkach wszyscy i wszytko wychodzi pięknie :)
Vi , będziesz miała okazję przekonać się , że określenie " wszyscy " mnie nie dotyczy :-P
Lepiej namów Graszkę , żeby kroki ćwiczyła :-D
I mamy kolejny wątek , który poszedł w zupełnie innym kierunku...
@DFX , nie gniewaj się , że rozwalamy Ci casting :-))
DFX jest raczej sympatyczny i się nie pogniewa, jak sądzę ;)

Ruda, musu nie ma, jeśli chodzi o fotki, ja mam zaledwie kilka, z których jestem zadowolona :)

A co do kroków, ustalmy piosenkę na finał to i kroki będzie można trenować ;)
Już się pogodziłem, RudaWredna, że z castingu nici... ;-)

Dzięki za pogawędkę miłe Panie, ja spadam, czas porobić w końcu coś konstruktywnego... :-D

Udanego weekendu! Powodzenia!
Powodzenia w ćwiczeniu kroków, tak? ;)

Miłego weekendu, wzajemnie.
@Vi
No finał ma być na kolanach... mogą wyjść ciekawe kroki :-)
@dfx
Głowa do góry , gdzieś kiedyś ta jedyna się znajdzie :-)
Pamiętaj o fotkach dla nas ... oczywiście nie ma przymusu :-P
Fascynującego weekendu :-)
Widzisz Ruda, nie muszę ćwiczyć kroków, Vilette mnie nie zamierza namawiać:-))
Dfx, miłego weekendu:)
Oj Graszko , Vi nie namawia , ale ja ładnie proszę :-P
Jak to napisała Vilette- musu nie ma.
Musu nie ma, jeśli chodzi o fotki ;) A taniec na finał musowo ;)
hmmm, no to nie pozostaje mi nic innego, jak ćwiczyć kroki:-))
Vi , dziękuję za poparcie :-D
Graszko , mniemam że właśnie pilnie ćwiczysz ? :-))
Ruda, ja nie mam z kim:(
Rany Julek, ja też nie mam z kim ;) Ale chyba mnie to nie dyskwalifikuje?
Dziewczyny , a Wy myślicie , że ja mam z kim ?? :-) Ale od czego jest lustro ? :-D :-D
Przed lustrem nieźle się tańcuje :)
Nie mam takiego dużego lustra, w samotności poćwiczę, a co mi tam...może nawet teraz:))
Graszko , od czego wyobraźnia ? :-P
Dziewczyny , a na maj zdążycie się wyćwiczyć ?? :-) Bo tak mi przyszło do głowy.... że może....
Do maja niedaleko, ale my zdolne jesteśmy :)
No dobra , to ćwiczymy intensywnie i tym sposobem będziemy mieć dwie imprezki :-) Dobry pomysł czy nie ? ;)
Na majówce zrobimy próbę generalną ;)
Niech będzie i tak :-) Z fotorelacją , jak sądzę ? ;-)
W takim razie czekam na zdjątka dziewczyny ;)
Oczywiście, że z fotorelacją.Tam gdzie vilette tam i zdjęcia. Musicie się do tego przyzwyczaić ;)
...fotorelacja z cat fight? ;-) Poproszę o próbkę :-P
Vi , od wczoraj przywykłam do tej myśli i zaprzestałam buntu :-)
Pada u mnie deszcz :-/ U Was także ?
....i zaprzestałam buntu :-)

I to jest słuszne podejście do tematu. A pogodowo-pochmurno, ale jeszcze nie pada.

DFX, sorry, ale fotorelacja tylko dla wtajemniczonych ;)
Vi , po prostu doszłam do wniosku , że opór nic nie da , to po co mam wierzgać ? Lepiej się przyłączyć do reszty i mieć z tego super zabawę :-D
A Dfx zainteresowany fotkami , bo mu wyobraźnia zaczyna szaleć , wczoraj już coś pisał o tym , ze musi ją trzymać na wodzy :-D
Zabawa będzie przednia, DFX musi poprzestać na swojej bogatej wyobraźni ;) Ale na Forum odbywają różnego rodzaju spotkania, zawsze ma szansę się przyłączyć :)
Fakt , to kwestia chęci :-) Będzie miał ochotę poznać ludzi realnie to pozna :-)
Pozna, i to bez castingu ;)
Ale casting był na ukochaną , a ja mam na myśli znajomych :-) Chociaż i tam może się trafić ta jedyna :-)
Człowiek nie zna dnia ani godziny ;)
Kiedy trafi go miłość :-) Żeby tylko nie zwaliła z nóg.... ;-)
Albo nie oślepiła ;)
A może już powaliła i oślepiła ? :-) :-)
Nie wiem, jak DFX'a, ale mnie może już tylko powalić, bo ślepa już jestem, jak można zauważyć po moich gustownych, avatarkowych okularkach ;)
Jak to dobrze , ze mnie nie może ani powalić ani oślepić :-)
A okularki są czadowe :-)
Moda na retro wraca ;)
Wg mnie jest wiele kobiet, które "spełniają" powyższe kryteria.
Jednak, to nie wszystko. Musi być to COŚ, by między dwoma osobami zaiskrzyło. Ponadto nie oszukujmy się, pierwsze wrażenie jest bardzo ważne, zatem wygląd lub jak ktoś woli aparycja również są istotne.

dfx przybliż nam bardziej swoją osobę :)
@jaga
Pierwsze wrażenie to nie tylko wygląd ;) Ale zgadza się , musi zaiskrzyć ;))
Dfx chyba już nic nam o sobie nie napisze ;) Przeraził się chyba grona " rozgadanych " kobiet i zaczyna się zastanawiać czy casting to dobry pomysł :D :D
@jaga

Pewnie masz rację, tylko jakoś ciągle się ukrywają. Może to ja jestem jakiś inny/dziwny ;-)

Zgadzam się z Tobą, pierwsze wrażenie może sporo przyspieszyć poznanie, ale też dać złudne wrażenie, że ktoś do nas nie pasuje. Niedawno odbyłem bardzo interesującą rozmowę z przyjacielem, rozmowę na gruncie psychologii behawioralnej. Wiele wskazuje, że pierwsze wrażenie to efekt końcowy lawiny niewerbalnych sygnałów, komponowanych przez podświadomość w coś, co my odczuwamy właśnie jako "pierwsze wrażenie". Niestety nie zawsze intuicja trafia w cel... i mija nas wiele okazji do poznania wartościowego człowieka, może więc czasem warto dać "drugą szansę" i pozwolić sobie poznać kogoś bliżej ot tak?...
@dfx
Dokładnie , prawie to samo napisałam w jakimś wątku kilka dni temu , że " pierwsze wrażenie " jest ważne , ale nie najważniejsze i czasem trzeba kilku spotkań by wiedzieć , czy będzie ciekawa znajomość :D
Rozbawiłyście mnie :-) Spokojnie, nie boję się konwersacji, miałem dość zajęty wieczór wczoraj.. no wiecie, casting trwa ;-)

Nic się tu nie kłóci, choć oczywiście wszystko zależy od zrozumienia. Punkt 1. dotyczy ogólnej dojrzałości nazwijmy to - intelektualnej. Nie potrzebuję "słodkiej idiotki"... choćby nie wiem jak słodka była :-)

Punkt 12. dotyczy chęci nauczenia się partnera, tak aby rozumieć się w wielu sytuacja bez słów. Z doświadczenia wiem, że tylko głębokie relacje mają taka cechę i z pewnością trzeba się tego nauczyć... niektórzy z Was chyba zrozumieli w czym rzecz wnioskując po postach ;-)
Pkt.12 wymaga czasu i poznania siebie wzajemnie:) a najlepsze jest to gdy partner odgaduje bez słów Twoje pragnienia,to jest mistrzostwo i tego Ci życzę poszukiwaczu;)
"dojrzałosc intelektualna"???
na czym wg ciebie polega

rozumienie bez słów albo idzie z latami
albo po prostu-trafiasz na forme dopasowana do ciebie
i piszesz smsa dokłądnie w tym samym momencie ,kiedy ona o Tobie pomysli
to jest moze i wiecej niz nadawanie na tej samej fali
albo---jest tak silny emocjonalnie zwizaek,jak np matki z dzieckiem(normalnej)--i wtedy sie wie---ze cos sie dzieje--czuje sie to
kiedy np--dzieciak własnie spadł z trzepaka a ty jestes w domu i nie masz szans ani widziec ani krzyku słyszec

skad kobieta ma wiedziec na samym poczatku-czy Ciebie w pełni zrozumie?
i odczyta?
przeciez to zalezy w duzej mierze od ciebie
i od tego czy bedziecie silnie zwiazani i to moze na róznych poziomach
nie tylko -skok do wyrka i fajnie nam było
i poza tym jest też kulturalnie..

znalezienie tego własciwego odbiornika wcale nie musi polegac na szukaniu intelektualnym--jak ty tu zaczałes--z pełna ,wysublimowana listą oczekiwan

ja ciebie nie miałam zamiaru rozbrajac
bo zwyczajnie sam sobie przeczysz---jesli ktos ma byc zdrowym egoista i zdrowym asertem to nie bedzie w zupełnosci oddawał sie przyjacielowi-

a poza tym do kitu z takim przyjacielem-który przyjazn uwaza
za jednosstronne pełne oddanie
to masohizm,nie ma nic wspolnego z umiejetnoscia trzymania swoich granic w nalezytym porzadku

to samo w partnerstwie-
nie za bardzo kobiety lubia,zeby im liste na lodówce wywieszac

"kochanie

wiesz co masz zrobic mi dzisiaj na obiad i deser---ty przeciez mnie odgadujesz bez słów:)"

komunikacja bez słów jest też komunikacja
dwustronna
najpierw musisz ty sie nauczyc człowieka i potem dac nauczyc o sobie

taka kolejnosc jest szczytem intelektualnym
prawdziwego faceta
:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Isztar , ale o tym zrozumieniu bez słów Dfx napisał , że może to być cecha nabyta w późniejszym czasie ;-)))))
Zresztą , sądzę że ten casting Dfx zrobił z bardzo dużym dystansem i nie trzeba tego brać aż tak bardzo serio ;-))))) ;-))))
Pozdrowionka dla Ciebie :-)))
-ja tam im nie wierze:)
p
Oj tam ;-) Nie wszyscy są tacy sami :-D
@Isztar

Cóż za zamęt w Twojej wypowiedzi...

Dojrzałość intelektualna - wynika z wiedzy i umiejętności posługiwania się nią, podejmowania przemyślanych decyzji...

Zrozumienie bez słów - kompletnie nie zrozumiałaś o co chodzi. "Pisanie smsów? Nadawanie na tej samej fali? Tlepatia?" - co za pierdoły droga Isztar tu pociskasz? :-) To, że piszecie smsa w tym samym momencie to zwykły przypadek. Mi chodziło zdecydowanie o codzienne sytuacje życiowe, kiedy nie trzeba sobie bezsensownie tłumaczyć głupot. Dla dwojga inteligentnych, dojrzałych ludzi takie współistnienie nie jest żadnym problemem, wymaga jedynie przebywania ze sobą jakiś czas, nauczenia się siebie i wypracowania kilku kompromisów.

...odniosłem wrażenie, że masz jakieś kompleksy na punkcie własnego intelektu. Mój przekaz dotyczył m.in. jednej z moich pasji, którą są rozmowy często na intelektualnie wysokim poziomie, na tematy generalne, kompletnie nie związane np. z moją ścisłą, techniczną branżą; za to związane z psychologią, egzystencją itd.. ;-) Jak się możesz domyślić, nie da się o tym rozmawiać z idiotą bądź człowiekiem o wąskich horyzontach lub człowiekiem niedouczonym itp. Ludzie nie są równi i nie jest to żaden rasizm ani nietolerancja, to zwyczajne stwierdzenie faktu. Ja preferuję kontakt z tymi o szerszych horyzontach, dlatego szeroko pojęty intelekt jest dla mnie dość istotnym czynnikiem ;-) Ponadto bardzo łatwo można sprawdzić, co sobą reprezentuje przeciętny kowalski... ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Liczy się również bogate życie wewnętrzne :)
Vi , popieram Twoje zdanie w pełni :-)
Zgoda, tylko z czego miałoby ono wynikać?... Bo chyba nie z siedzenia w 4 ścianach.. :-)
Ale nikt nie powiedział o siedzeniu w czterech ścianach :-P
@Ruda Wredna

...to była metafora "wąskich horyzontów" ;-)
Dfx
Czy z góry zakładasz , że osoby biorące udział w tym wątku mają wąskie horyzonty ?
Wręcz przeciwnie - bogate życie wewnętrzne nie bierze się z "siedzenia w 4 ścianach", co z kolei implikuje, iż dodając to stwierdzenie do mojej wcześniejszej wypowiedzi, doskonale wiecie w czym rzecz, miłe Panie... ;-)

...chyba naprawdę mam dziś kiepski dzień, jeśli chodzi o komunikację na tym forum ;-) A weekend był taki relaksujący...
Ja po prostu zwyczajnie mam wrażenie , że wstałeś dziś lewą noga , i mówiąc wprost , zwyczajnie się czepiasz :-P
Czasem są takie dni , że im bardziej chcemy by ktoś nas zrozumiał , tym bardziej nieporozumienie narasta... wtedy po prostu najlepiej nic nie tłumaczyć :-)
Ludzka rzecz :-P Najgorsze, że ja się wcale nie czepiam, nie widzę tylko empatii i odrobiny zrozumienia ze strony niektórych rozmówców... ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ach, DFX, ja czasami ruszam się z domu ;)
Prawidłowo Vilette ;-) ...choć zabrzmiało to odrobinę jak westchnienie totalnie zmęczonej życiem kobiety... Tobie tez kawka? ;-)
Właśnie kończę, słodkość też już zjadłam :)

W tygodniu to ciężko z wyjściami, ale w weekendy jak najbardziej :) A do kina zawsze :)
dfx, ja sobie zapewniłam dawkę świeżego powietrza dzisiaj, zaraz jeszcze pójdę pojeździć na rowerze.A czy Ty, byłeś dziś na spacerze?
Pozdrawiam Cię i uśmiechu życzę:)
Graszka, niestety wczoraj nie udało mi się wyjść na spacer. Popołudniu byłem tak padnięty, że przespałem cały wieczór... ;-) Za to dziś jak skowronek od 5.00 na nogach ;-) Ale dziś się dotlenię na treningu, więc wszystko w miarę rozplanowane ;-) Pozdrawiam również i udanego dnia!
słuchaj siusiumajtku! wylazł z Cibie diabelny intelektualista od siedmiu bolesci
nabierz troche szacunku do kobiet i do ludzi-

napisałam prowokacyjnego posta,zeby sprawdzic ile z tego co oczekujesz od płci przeciwnej sam reprezentujesz1
no i wylazło...

powodzenia
młodsze ode mnie i cwansze dziewuszki szybciej sie zorientuja z kim maja do czynienia niz ja
bez prowokacji:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Isztar, złość piękności szkodzi :-) Po co te nerwy?

Twój post wcale nie był prowokacyjny, jedynie odniosłem wrażenie, że nie zrozumiałaś tematu, wiec zwyczajnie życzliwie Cię poprawiłem ;-)

Czytaj to wiec z pewnym dystansem, nie jesteśmy tu po to, aby się obrażać, tylko aby dyskutować ;-)
Ad.
1. Tak, Dziękuję, Proszę.
2. Cecha nabyta w terminie późniejszym :)
3. Dwa pokoje plus salon.
4. Trochę Ciebie - trochę Mnie, Czasem Ty - Czasem Ja.
5. Do nauki.
6. Cecha nabyta w terminie późniejszym :)
7. Jak wyżej.
8. Nie znoszę palenia :)
9. Czasem nakarmię, napoje, przytulę.
10. Równowaga.
11. Nie oddam mojego życia nikomu.
12. Enjoy the silence.
No to mamy odpowiedź na casting , super :-) Tylko poszukującego coś nie widać dziś :-/
A palenie to faktycznie , nałóg którego ja także nie toleruję :-D
@Vo

Brawo za odwagę! :-)

Szaleństwo do nauki mnie zaintrygowało :-D Co miałaś na myśli?

PS. "Nietolerancja palaczy" nie jest brakiem tolerancji, tylko zdrowym rozsądkiem.
Dobrze, że odwagi nie było liście UFFF,
Bo szaleństwo się jakoś chyba wiąże z odwagą..
Nie wiem co chciałam.. Przepraszam. Nie ciągnę.
Nie jestem szalona, i nigdy nie będę i nie zamierzam w sumie się tego już uczyć.:) Dziękuję :) Dotarło do mnie.
No i atmosferka się nam skisiła trochę :-/
Każdy szuka kogoś , kto mu pasuje , pod każdym względem i w tym nie ma nic dziwnego , sposób w jaki sposób Dfx to ujął może nie był zbyt elegancki , ale ... wypowiedział swoje zdanie , ma do tego prawo. Nawet jeśli my się z tym zdaniem nie zgadzamy...
Nie ma sensu się kłócić , szkoda nerwów :-)
Moje szaleństwo naukowe skończyło się na wypełnieniu testu i odczytaniu wyników. To żem się potraktowała! Ale walor edukacyjny jest.
@Vo
Teraz już wiesz , dlaczego wcześniej napisałam , że nie dziwi mnie brak odzewu na casting ? ;-)
No wiem, myślałam, że to nawet zabawne :P
No cóż , podejdź do tego z lekkim dystansem i będzie ok ;-))
...jak to pozytywny wynik testu może być odczytany opacznie... chyba muszę popracować nad komunikacją na forum ;-)
A może po prostu casting był chybionym pomysłem ? Albo sam casting był ok , tylko został zrobiony w złym miejscu ? :-))
Chorym czy nie - wydawało mi się to w jakimś sensie ciekawym podejściem. Czy forma ma naprawdę aż takie znaczenie? A co ze skupieniem uwagi na treści?
Wszystko ma znaczenie :-)
I nie napisałam , że chorym , tylko chybionym pomysłem :-D
Ponieważ bardzo , bardzo nie lubię jakichkolwiek nieporozumień , to już zamilknę . Z doświadczenia już wiem , że czasem lepiej odpuścić rozmowę , niż próbować na siłę się zrozumieć :-)
Miłego dnia :-)
Chybionym nie chorym, racja ;-) Te internety mnie dziś dobiją chyba... idę po kawę ;-)

Miłego również!
Kawa dobra jest, a w połączeniu z czymś słodkim jeszcze lepsza :)
Np. z babeczką? ;-D
Nie odmówię :)
Jak już ktoś robi kawę to poproszę białą bez cukru i szarlotkę z lodami waniliowymi...mniaaaam;)
"Nie po to Bóg stworzył kawę czarną i gorzką, aby ją potem słodzić i zabielać"... :-P
Nie po to Bóg stworzył kubki smakowe żeby nie delektować się białą kawąi pysznym ciachem;p
Inko, a propo ciasta, przypomniało mi się, ze muszę upiec ciasto na jutro.( lat mi przybywa) A gdy spojrzałam na zdjęcie fal morskich Vilette, to stwierdziłam, ze będzie to " fale dunaju"
Graszka...i znowu osiemnastka?;)...fale dunaju...dobreeee:D
Tak Inko:-) w końcu będę pełnoletnia:)))
Fale dunaju, mniam. Jak ja dawno nie jadłam tego ciacha. Poproszę przepis. Co ja bredzę, jakie proszę, żądam przepisu i to już ! ! :D
Ilonko, ciasto nie jest zbyt fit:) ale od czasu do czasu do kawy to nie grzech! ja zrobiłam z tego przepisu:
http://www.przepisykulinarne.org/fale_dunaju_z_wisniami_3369.html
Na fotce to nie był z całą pewnością Dunaj, ale fale przednie :) Jeno słodkie nie były :)
Zapisane, dziękować :)

Vi, gdyby były słodkie, zapewne byś z wody nie wyszła :)
W końcu bym wyszła, ale grubsza ;)
Vilette, zażyłaby słodkiej, aczkolwiek zimnej kąpieli, potem osy by za nią latały;)
Boszsz, tylko nie osy. Nie znoszę owadów :)
A widzisz Vilette, lepiej słodkości zjeść;))ale Ty wiesz o tym doskonale:))
Kto ma wiedzieć, jak nie ja? ;)
Każda z nas kobiet lubi słodkości:)tylko potem się to odbija na wadze ale można spalić to w przyjemny sposób:>
Żeby spalić dużą dawkę kalorii, to chwila przyjemnych ćwiczeń nie będzie zbyt skuteczne. Szybki marsz, jogging, skakanka ćwiczenia angażujące jak największą grupę mięśni ( cardio,aerobic, zumba)jak najbardziej:) tylko trzeba conajmniej pół godziny:)
> co najmniej poł godziny :)
Graszka, tak można właśnie w przyjemny sposób :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
O ile nie ma później narzekania, że biodra bolą ;>
Młodość nie narzeka :P
Ilona, pół godziny, ale trzeba intensywnie, a nie leżeć:)
Sadyl-- jeszcze kolana;)
I tak nie ma to jak dobre kardio... dwa razy w tyg. zrób sobie "dzień konia" i utrzymanie dowolnej wagi jest naprawdę możliwe :-) Tylko trzeba być zdyscyplinowanym i wytrwałym, a to chyba największy problem...
dfx---- użyłeś określenia " dzień konia".
Masz na myśli taki dzień, w którym człowiekowi nic się nie udaje, nie może ogarnąć obowiązków i jest zakręcony?
Może " dzien konia" ma jeszcze drugie znaczenie?:)) pytam z ciekawości.
Graszka, użyłem tego w sensie wykonania bardzo dużego wysiłku fizycznego ;-) Ja podpinam to pod kardio i siłownię, ale każdy robi to co lubi ;-)
Graszko , mnie tez to zaciekawiło , ale uznałam , że ostatnio za dużo pytam , więc dobrze że byłaś pierwsza :))))
dfx- dziękuję za odpowiedź.Właśnie zaciekawiło mnie, co ma wspólnego dzień konia z ćwiczeniami:))
Ruda, czasami chęć wiedzy jest silniejsza, coś o tym wiem:)
Próbuję powstrzymywać tę chęć , bo ponoć ciekawość to pierwszy stopień do piekła .. :D
Dzień konia, ciekawe. Ja to bym chciała mieć dzień kota, najlepiej mojego ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
...raczej do "poznania" ;-)
Vilette, a co jest dzień kota? o.O
Dzień kota? Leżałabym sobie na słoneczku, wygrzewałabym się, wstałabym, żeby się napić i zjeść coś pysznego, a potem, jeśli miałabym ochotę, to pobrykałabym trochę i poszalałabym, jak moja kicia. To tak w skrócie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
@Vilette

Strasznie to bezproduktywne ;-) Nie lubię kotów przez ten ich egocentryzm i pasożytniczy tryb życia :-P
Wiem, DFX. Ale czeka mnie w najbliższej przyszłości duuużo pracy i taki jeden dzień bardzo by mi się przydał.
Vilette, każdy zabiegany człowiek marzy o tym, by zapomnieć obowiązkach i pobyć sobie takim kotkiem:) ja także:)

Inne tematy z forum Poznajmy się

Szukam towarzystwa na kawusię w Gdańsku (4 odpowiedzi)

Cześć. Jestem młoda emerytką. Od pół roku jestem sama I chciałabym poznać kogoś kto...

Poznam znajomych - Gdańsk i okolice :) (38 odpowiedzi)

Cześć! Poszukuję osób do wspólnego spędzania czasu na piwko, planszówkę, rower czy rolki, ale...

Kawa /. Spacer (3 odpowiedzi)

Szukam koleżanki do spotkania na kawę czy na spacer , zapraszam do kontaktu . Osoba 33 lata...

do góry