Widok
Bo oczywiście Wave to się tu nigdy nie reklamuje, w ogóle. Zadałem konkretne pytanie, dlaczego właśnie Wave - co takiego mają, co przekonało do wyboru spośród kilku radiówek, właśnie tej. Chyba nie przechodziliśmy na "ty", ale jak Gościu uważasz moją firmę za marną, to może zdobądź się na odrobinę konstruktywnej (trudne słowo) krytyki, zamiast pluć jadem. Jak coś jest nie tak, staram się to poprawić. A z dolegliwościami żołądkowymi proponuję zgłosić się do lekarza. Specjalnie by się nie reklamować, tym razem podpisuję się prawdziwym imieniem i nazwiskiem. Również pozdrawiam.
Info wysłane. Oferta negocjowana indywidualnie po wizji lokalnej w konkretnej lokalizacji, zwykle da się zrobić lepszą. Ping jak niski ma być i dokąd konkretnie? Fizyki nie da się oszukać, prędkości światła nawet Wave nie zwiększy, w szkle jest 2/3 tego co w próżni i dlatego do routera brzegowego gdzieś pod Warszawą mam około 7ms. Jak potrzebny bardzo niski do jakichś szybkich transakcji giełdowych (high frequency trading) to tylko radiolinia mikrofalowa i raczej nie z Banina, brak widoczności bo Ziemia zbyt okrągła :)
Pierwszy test po podłączeniu: http://www.speedtest.net/result/5570585615.png - zobaczymy, czy dalej też tak da radę, ale jest obiecująco :)
Co prawda jeden test to za mało, ale na więcej nie było czasu, więc jak nie zapomnę dopiszę za tydzień jak wrażenia :)
Co prawda jeden test to za mało, ale na więcej nie było czasu, więc jak nie zapomnę dopiszę za tydzień jak wrażenia :)
Pamiętaj ze my wpisujemy w umowie predkość bez magicznego "do".
Gdy mamy jakas awarie/prace planowe wszyscy klienci objęci problemem z automatu dostają sms'a z informacją co się dzieje i kiedy przestanie.
Sam siedze na radiówce ( swojej wlasnej ) bo od roku nie moge sie zebrać by przekopać 5 metrów kabla. To o czymś świadczy (-;
Oferta jest elastyczna.
http://www.speedtest.net/my-result/5605735056
Było by 90/90 ale jambox te 15-20 Mb potrzebuje.
Gdy mamy jakas awarie/prace planowe wszyscy klienci objęci problemem z automatu dostają sms'a z informacją co się dzieje i kiedy przestanie.
Sam siedze na radiówce ( swojej wlasnej ) bo od roku nie moge sie zebrać by przekopać 5 metrów kabla. To o czymś świadczy (-;
Oferta jest elastyczna.
http://www.speedtest.net/my-result/5605735056
Było by 90/90 ale jambox te 15-20 Mb potrzebuje.
Też mam Wave i nie narzekam.
Łącze jest spoko, dość stabilne, szybkie.
W porównaniu z innymi operatorami jak zmieniałem łącze na Wave to oferta była znacznie atrakcyjniejsza bo z 6Mb/s przechodziłem na 40 Mb/s w podobnej cenie.
Dla domowego łącza jest to jak najbardziej zadowalająca prędkość.
Jak do tej pory może z raz była jakaś awaria i to w momencie kiedy w Baninie były problemy z prądem, więc przyczyna dość oczywista.
Co do Amelka, to nie jest zaskoczeniem że dość nachalnie przegląda fora, ponieważ nie ma strony internetowej (przynajmniej jeszcze niedawno nie miał) więc skąd ludzie mają wiedzieć o jego sieci i możliwościach ? Pocztą pantoflową ? :)
Obu dotychczasowych dostawców znalazłem poprzez najpopularniejszą wyszukiwarkę, za I razem rozpatrywałem Amelka, ale odpadł własnie z powodu brak stronki.
Łącze jest spoko, dość stabilne, szybkie.
W porównaniu z innymi operatorami jak zmieniałem łącze na Wave to oferta była znacznie atrakcyjniejsza bo z 6Mb/s przechodziłem na 40 Mb/s w podobnej cenie.
Dla domowego łącza jest to jak najbardziej zadowalająca prędkość.
Jak do tej pory może z raz była jakaś awaria i to w momencie kiedy w Baninie były problemy z prądem, więc przyczyna dość oczywista.
Co do Amelka, to nie jest zaskoczeniem że dość nachalnie przegląda fora, ponieważ nie ma strony internetowej (przynajmniej jeszcze niedawno nie miał) więc skąd ludzie mają wiedzieć o jego sieci i możliwościach ? Pocztą pantoflową ? :)
Obu dotychczasowych dostawców znalazłem poprzez najpopularniejszą wyszukiwarkę, za I razem rozpatrywałem Amelka, ale odpadł własnie z powodu brak stronki.
Co prawda test do Gdyni, ale w domu po wifi a potem radiem do Wave więc do obojętnego serwera i tak wynik gorszy niż byłby na kablu - a tu ping 10ms!
http://www.speedtest.net/result/5589786893.png
http://www.speedtest.net/result/5589786893.png
Ja wole t mobile bez limitu kabli anten maly sprzecik w pokoju goscinnym smiga jak ta lala lte seriale i filmy w hd z hbo go cena to 40 zl minus to ze umowa na 2 lata ale nie zamierzam zmieniac ale znajomi maja z wave i sa mega zadowoleni z obslugi i samego internetu amelek podobno gorszy i slaby serwis i obsluga
Witam. Z tej strony nachalny amelek :) - tak, wielu klientów mam z polecenia "pocztą pantoflową" bo komuś działa i polecił znajomym. Jak będą pracownicy (temat w trakcie załatwiania - dużo papierów, badania lekarskie do prac na wysokości, szkolenia BHP itp.) to będzie i lepszy serwis, a w wolnej chwili zrobią też lepszą stronkę. Po niedawnym zwiększeniu wyjścia w świat prędkości mam podobne jak Wave, stały publiczny IP (u wielu innych dostawców opcja za dopłatą/dla biznesu) u mnie w standardzie dla każdego.
T-mobile prawdziwe bez limitu, to niestety duży sprzęcik z kablami i anteną bynajmniej nie w pokoju gościnnym (radiolinia NEC iPasolink 400) i tak około dwa zera do ceny (umowa na rok) - wiem bo sam mam (nie mój wybór, zaczynałem współpracę jeszcze z GTS który potem został wchłonięty). Zapraszam za 2 lata, a może szybciej jak samo się zlimituje (cudów nie ma, LTE to nie magia tylko też radio). Nie wiem dlaczego podobno gorszy - może warto byłoby wypróbować zanim się powtórzy zasłyszane opinie?