Widok
Kubły na śmieci
Czy już można wyrzucać śmieci na drogę z powodu braku kubłów czy jeszcze nie ?
Czemu firmy nie dostarczyły kubłów 2 tygodnie przez 1 lipca ? Jak rozumem u mnie wdomu przynajmniej wyrzuca się śmieci z przeszłości a nie z przyszłości a tu ktoś myśleć nie umiał
Może warto zmienić bezradnych i tę gmine ? Zmienmy ją razem referendum !
Czemu firmy nie dostarczyły kubłów 2 tygodnie przez 1 lipca ? Jak rozumem u mnie wdomu przynajmniej wyrzuca się śmieci z przeszłości a nie z przyszłości a tu ktoś myśleć nie umiał
Może warto zmienić bezradnych i tę gmine ? Zmienmy ją razem referendum !
będę pisać skargę do gminy bo oni tam zapisów przetargu nawet nie czytali. To firma która wygrała przetarg ma nam dostarczyć worki/kubły. Owszem my mamy je zamówić bo nie wiedzą do kogo przywieść a do kogo nie. Jednak my nie mamy umowy z firmą wywozową tylko gmina , oni robili przetarg i robili w nim odpowiednie zapisy to niech teraz pilnują żeby tamci się wywiązali z umowy. Dzisiaj piszę meila ze skargą.....
dekalracje możesz zmienić kiedy tylko zechcesz na niesegregowane, jak jednak potem tez będziesz chciał segregowac, to znowu sobie zmienisz. podobno duże kolejki w gminie, bo przez ten bałagan dużo osob wlasnie zmienia.
wczoraj doszly mnie sluchy, ze od braci strach nie ma poki co na dzierzawe kosza, bo sa kolejki i nie mogą podolac.
i powiedzieli nawet, ze to jest obowiązek wlasciciela domu żeby kosz zapewnić.
A dodzwonić się do nich ciężko.
ja poki co zmienie na niesegregowane, zakupie sobie jeden kosz. i jak się wszystko unormuje, to najwyżej przepisze się na segregacje.
ze starymi smieciami nie chce w d omu mieszkac:?
wczoraj doszly mnie sluchy, ze od braci strach nie ma poki co na dzierzawe kosza, bo sa kolejki i nie mogą podolac.
i powiedzieli nawet, ze to jest obowiązek wlasciciela domu żeby kosz zapewnić.
A dodzwonić się do nich ciężko.
ja poki co zmienie na niesegregowane, zakupie sobie jeden kosz. i jak się wszystko unormuje, to najwyżej przepisze się na segregacje.
ze starymi smieciami nie chce w d omu mieszkac:?
Najbardziej wkurza mnie,że wogóle muszę o tych śmieciach mysleć. Już nie mówię o złotych radach od gminy czy kogokolwiek gdzie to ja powinnam zadzwonić i poprosić co by mi firma, która zarabia na tych moich śmieciach, z łaską wielką przywiozłą kubeł..... albo na zebranie mam przyjść co by sobie to wszystko zamówić. Wyobraźcie sobie że w gminie Biesiekierz w woj Zachodniopomorskim mój tato odtrzymał tygodnie temu worki z opisem co do którego wolno wrzucać a czego nie i kubeł też dostał i nikogo o nic nie musiał prosić - kubły stare zniknęły - nowe sie pojawiły . Pstryk i jest!
I tak można ! Naprawdę! I teraz z zapałem segreguje :) Tym czasem w naszym pięknym Baninie w kolejce w sklepie słychać, jak jedna Pani drugiuej radzi co by te wszystkie śmieci z garażu do lasu wywieźć.... nie mówiąc kłębach smrodliwego dymu z kominów w czasie upałów......
To tyle z nadzieją ,że przestaniemy pozwalać traktować się stado owieczek, które wszystko sobie same zorganizują, przeczytają, podpiszą i przywiozą..... Ludzie szanujmy swój czas! Organizoawać to wszystko powinna firma wyworząca śmieci a wymagac powinna gmina i ja osobiście gminę za ten bałagan niniejszym rozliczam.
I tak można ! Naprawdę! I teraz z zapałem segreguje :) Tym czasem w naszym pięknym Baninie w kolejce w sklepie słychać, jak jedna Pani drugiuej radzi co by te wszystkie śmieci z garażu do lasu wywieźć.... nie mówiąc kłębach smrodliwego dymu z kominów w czasie upałów......
To tyle z nadzieją ,że przestaniemy pozwalać traktować się stado owieczek, które wszystko sobie same zorganizują, przeczytają, podpiszą i przywiozą..... Ludzie szanujmy swój czas! Organizoawać to wszystko powinna firma wyworząca śmieci a wymagac powinna gmina i ja osobiście gminę za ten bałagan niniejszym rozliczam.
Xolo na burmistrza! ;)
kooochani, luz! moje śmieci wszystkie zabrane!, i te z kubła i te pod kubłem...wszyscy się uczymy, ustawa napisana do d...ale to nie gminy wina tylko tych darmozjadów na górze! gmina bez winy nie jest, bo ceny kiepskie wynegocjowała, i jeszcze ta opłata za dzierżawę kubła...TO mnie właśnie zniechęciło do segregacji! teraz płacę za jeden kubeł i mam to gdzieś! zmienię na segregowane, jak gmina zmądrzeje i zafunduje mi te 5 kubłów!
kooochani, luz! moje śmieci wszystkie zabrane!, i te z kubła i te pod kubłem...wszyscy się uczymy, ustawa napisana do d...ale to nie gminy wina tylko tych darmozjadów na górze! gmina bez winy nie jest, bo ceny kiepskie wynegocjowała, i jeszcze ta opłata za dzierżawę kubła...TO mnie właśnie zniechęciło do segregacji! teraz płacę za jeden kubeł i mam to gdzieś! zmienię na segregowane, jak gmina zmądrzeje i zafunduje mi te 5 kubłów!