Widok

Kucharze

Poszukuję kucharzy, po zamieszczeniu ogłoszenia przyszło około 40 aplikacji, z wybranych przeze mnie osób telefon odebrało 5 kandydatów, umówiłem ich na czwartek i piątek aby przyszli na 3, 4 godziny pokazać co potrafią, żaden nie przyszedł i nie odbierał później telefonu.
Wszyscy narzekają że nie ma pracy ale za bardzo to chyba się nikomu nie chce pracować!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam ja chetnie sprobuje prosze o kontakt na email tola107@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze potrzebujesz pomocy kuchennej? na przyuczenie kucharza? polece Ci pewną osobe;)
Nie jestem zawodową kucharka ale chętnie spróbuję sił jako pomoc kuchenna,kelnerka.

helenamichas5@p.pl
MIKO !!! źle wybierasz z aplikacji przesłanych. Mój mężczyzna wysyła cv - i jakoś mało kto do niego oddzwania lub proponuja stawkę 6-7 na godzinę jak idzie na rozmowę o pracę-co jest smieszne.
ALBO wybiersz osoby za młode lub studentów. PRACODAWCO stawiaj na wykwalifikowaną kadrę w wieku odpowiedzialnym a nie MŁOKOSÓW zatrudniać bo taniej-nic z tego później nie wychdzi, młodzi się szybko zniechęcają a starsi chca stabilności (CZY WIEK 40 -to juz przegrany wiek ????)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ejejej,moze troche szacunku do mlodszych,niektorzy mlodsi też chcą sie ustablizowac,niektorzy muszą wyżyc na siebie. Ze starszy to nie znaczy że bardziej odpowiedzialny....
po co zawracasz głowę Mirku skoro nie odpisujesz na meila???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale praktyka niestety tak mówi - chcesz mieć dojrzałego pracownika, nie przychodzącego na kacu, szanującego swoją pracę - zatrudnij starszego.

Starszy jest:
- bardziej odpowiedzialny;
- wyszumił się w młodości;
- ma ustabilizowaną sytuację rodzinną;
- nie machnie ręką jak mu będzie coś nie pasować.

Taki stereotyp i się często potwierdza. Na pewno częściej niż znajdują się ci "niektórzy".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie zgodzę sie z Tobą. Dużo jest młodych osób którym zależy na pracy. Pozatym nie wiem kto wymyslił te idee że mlody to zawsze na kacu... ludzie litości i troche wiecej zaufania...
a skoro już tak wymieniami +
to mlodzi są zwinniejsi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powiedz, czy napisałem coś niezgodnego z prawdą, że pracodawcy tak nie myślą w większości?
Sam w końcu podjąłeś ten temat wcześniej, więc coś na rzeczy musi być ;)

A zwinność? W cyrku nie pracujesz ;p
może myślą ale to jest błedne myslenie.
zwinność w operowaniu nożem.
Pracowałeś kiedyś na kuchni? potrafisz ugotować coś innego niż wode na herbate. Jezeli nie to przestan cwaniaczyć. bo widze ze robisz to w kazdym temacie.
Marcinie, nie masz lepszych argumentów niż "przestań cwianiaczyć"?

Z operowaniem nożem i lepszą "zwinnością" się nie zgadzam, gdyż nie ma znaczenia kto ile ma lat lecz jakie ma doświadczenie...i nóż.
Zresztą sam przyznałeś - tak myślą pracodawcy, czyja to wina? Moja?
Nie naszą winą jest też to, że głównie chcą zatrudnić do "kebabiarni" za 6-7 zł za godzinę brutto, gdzie praca ogranicza się do ścięcia kilka plastrów mięsa i włożenie go do bułki razem z kilkoma warzywami - marzenie wielu kucharzy :/

PS. mam pojęcie o gotowaniu, na pewno nie takie jak Ty ponieważ moje działania w kuchni ograniczają się do domowych obiadów i kombinowania co zrobić z resztek jakie mam w kuchni - ale jak dla mnie wystarczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
MIKO
podaj maila o pracę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

do góry