Widok

Kuchnia na wymiar - cena - opinie

Kosakowo Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich ! :)
chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na wymiar. :)
Byłam z mężem w ikea - niestety ich rozwiązania nie sprostały moim oczekiwaniom.. i teraz poszukuje stolarza lub firmę projektową, która w sensownych pieniążkach zrobi mi kuchnię. (GDYNIA/KOSAKOWO)
W Ikea wycena była na 13 tyś zł - niestety więcej nie jesteśmy w stanie dać (ta cena obejmowała oświetlenie, szafki szuflady itd na elementach Blum, fronty, montaż i projekt)
Jakie firmy polecacie?? Chodzi o to, żeby była to firma rzetelna i wykonywała kuchnie w rozsądnych cenach :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mi kuchnie robiła firma Świat Wnętrz z Gdyni na Morskiej. Wyszło przepięknie i solidnie. Co do ceny to wszystko kosztowało 13500zł razem z sufitem podwieszanym i oświetleniem. Nie wiem jak to będzie cenowo wyglądało u Pani bo nawet nie brałem pod uwagę produktów z Ikei, ale w porównaniu do innych firm w Gdyni było najtaniej. Proszę podać e-maila to prześlę zdjęcia mojej kuchni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
To prawda, że kuchnie Ikea mają ograniczenia i nie grzeszą oryginalnością a nie każdy chce mieć to co jest w co drugim mieszkaniu.

Ale pamiętaj, że kuchnia spoza Ikea o jakości porównywalnej z Ikea wyniesie Cię min 50% drożej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
A jakie wymiary ma twoja kuchnia?
Moja w kształcie lit. U o wym. 3,2 x 2,4 została wyceniona na 20-24 tys. Czekam aktualnie na wycenę od firmy spoza Trójmiasta ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Polecam firmę LiMeble http://www.limeble.pl Projekt i wycena za darmo i niezobowiązująco.
spróbuj od nich wyceny
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
dziękuje - na pewno się do nich zgłoszę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Brałem firmę z Tczewa - za kuchnię gdzieś 8,5 linii blatów z wyspą zamykającą, cargo, domykaczami i innymi pierdołami + szafa zabudowana 1,85 szerokości, 2-poziomowa + pokój 9 m2 przerobiony i zabudowany na garderobę - w sumie wyszło gdzieś 13-14 tys. - ale to było 4 lata temu.
Z drugiej strony po tych 4 latach wszystko trzyma się świetnie.

Ile wyszło za samą kuchnię nie pamiętam - chyba 8-9 tys.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
WYSLIJ NR TEL LUB PODAJ MAILA, WYŚLĘ WYCENĘ - STOLARZ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dorcia900@op.pl
i poproszę jeszcze zdjęcia kuchni, które Pan wykonał...
u mnie kuchnia będzie około 3,5 x 2,3, chhciałabym żeby była w białym połysku - blaty w kolorze drewna (nie drewniane bo są ciezkie w utrzymaniu).. cały dół w szufladach (nie koniecznie BLUM) może być coś tańszego. Szafka cargo 40 cm koniecznie.
Interesuje mnie kuchnia w literę U lub kuchnia L z wyspą.
co to za firma mogę jakieś namiary ? - i jeśli możesz prześlij mi na e-mail zdjęcia swojej kuchnia: dorcia900@op.pl
Kształt U lub wyspa?.....chyba trochę za małe masz pomieszczenie.
nie nie sama kuchnia będzie tyle miała - tak mniej więcej - salon z aneksem na 28 m2. z czego część ma być na kuchnię ... ale dokładnie nie znam jeszcze wymiaru.. :)
Poleam Legatus-firma z Gdańska(Siedlce). Korzystają z bdb materiałów, sa otwarci na propozycje i uwagi klienta i zawsze cos podpowiedza. Robilismy u nich 2 kuchnie. Cenowo podobnie jak inni-nie są najtańsi,ale za jakość czasem trzeba zapłacić więcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Piękna reklama - pozostaje ile trzeba za jakość dopłacić, bo czytając tu można dojść do wniosku, że dopłaca się akurat nie za jakość.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam kuchnię z IKEI - samem składałem. Meble są dosyć precyzyjne ale nie perfekcyjne. Jedyne do czego mogę sie przyczepić to system wyrównywania płyty przedniej w zabudowie zmywarki - bardzo szybko się wyrobił, jednym słowem lipa...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
byliśmy z mężem w Ikei - zrobiliśmy wymiar projekt i... niestety ale ich systemy i wymiary nie pasują w naszej kuchni.. oni mają gotowe komponenty i niestety ale nie mieści się to w naszej kuchni. Dodatkowo chce lodówkę o szerokości 70 cm - oni mają w standardzie 60 cm ... i niestety ale musieli by mi zaślepić te 10 cm ... a 10 + 10 itd. zabierze nam jakąś część miejsca w szafkach kuchennych...
ogólnie Ikea jest dobra ale na kuchnie gdzie ma być zrobiona na jednej ścianie albo w dużym pomieszczeniu... W projekcie z Ikei nie mieściła nam się nawet zmywarka..
dlatego musi być kuchnia na wymiar.. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nam robil pewien pan kuchnie prywatnie i cenowo taniej jak w Ikei 2800 zl ale meble dopasowane idealnie i jakosc idealna, a w Ikei nie potrafia doradzic tylko aby sprzedac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witaj,
Polecam firmę tanieszafygdansk.pl.
Stolarz dokładny oraz przede wszystkim terminy zgodnie z ustaleniami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

dobry i tani projekt domu (24 odpowiedzi)

gdzie najlepiej kupić lub zamówic projekt domu? macie jakieś doświadczenia i wskazówki?

do góry