Widok
Kuchnia na wymiar - cena - opinie
Witam wszystkich ! :)
chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na wymiar. :)
Byłam z mężem w ikea - niestety ich rozwiązania nie sprostały moim oczekiwaniom.. i teraz poszukuje stolarza lub firmę projektową, która w sensownych pieniążkach zrobi mi kuchnię. (GDYNIA/KOSAKOWO)
W Ikea wycena była na 13 tyś zł - niestety więcej nie jesteśmy w stanie dać (ta cena obejmowała oświetlenie, szafki szuflady itd na elementach Blum, fronty, montaż i projekt)
Jakie firmy polecacie?? Chodzi o to, żeby była to firma rzetelna i wykonywała kuchnie w rozsądnych cenach :)
chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na wymiar. :)
Byłam z mężem w ikea - niestety ich rozwiązania nie sprostały moim oczekiwaniom.. i teraz poszukuje stolarza lub firmę projektową, która w sensownych pieniążkach zrobi mi kuchnię. (GDYNIA/KOSAKOWO)
W Ikea wycena była na 13 tyś zł - niestety więcej nie jesteśmy w stanie dać (ta cena obejmowała oświetlenie, szafki szuflady itd na elementach Blum, fronty, montaż i projekt)
Jakie firmy polecacie?? Chodzi o to, żeby była to firma rzetelna i wykonywała kuchnie w rozsądnych cenach :)
Mi kuchnie robiła firma Świat Wnętrz z Gdyni na Morskiej. Wyszło przepięknie i solidnie. Co do ceny to wszystko kosztowało 13500zł razem z sufitem podwieszanym i oświetleniem. Nie wiem jak to będzie cenowo wyglądało u Pani bo nawet nie brałem pod uwagę produktów z Ikei, ale w porównaniu do innych firm w Gdyni było najtaniej. Proszę podać e-maila to prześlę zdjęcia mojej kuchni.
Polecam firmę LiMeble http://www.limeble.pl Projekt i wycena za darmo i niezobowiązująco.
spróbuj od nich wyceny
spróbuj od nich wyceny
Brałem firmę z Tczewa - za kuchnię gdzieś 8,5 linii blatów z wyspą zamykającą, cargo, domykaczami i innymi pierdołami + szafa zabudowana 1,85 szerokości, 2-poziomowa + pokój 9 m2 przerobiony i zabudowany na garderobę - w sumie wyszło gdzieś 13-14 tys. - ale to było 4 lata temu.
Z drugiej strony po tych 4 latach wszystko trzyma się świetnie.
Ile wyszło za samą kuchnię nie pamiętam - chyba 8-9 tys.
Z drugiej strony po tych 4 latach wszystko trzyma się świetnie.
Ile wyszło za samą kuchnię nie pamiętam - chyba 8-9 tys.
u mnie kuchnia będzie około 3,5 x 2,3, chhciałabym żeby była w białym połysku - blaty w kolorze drewna (nie drewniane bo są ciezkie w utrzymaniu).. cały dół w szufladach (nie koniecznie BLUM) może być coś tańszego. Szafka cargo 40 cm koniecznie.
Interesuje mnie kuchnia w literę U lub kuchnia L z wyspą.
Interesuje mnie kuchnia w literę U lub kuchnia L z wyspą.
byliśmy z mężem w Ikei - zrobiliśmy wymiar projekt i... niestety ale ich systemy i wymiary nie pasują w naszej kuchni.. oni mają gotowe komponenty i niestety ale nie mieści się to w naszej kuchni. Dodatkowo chce lodówkę o szerokości 70 cm - oni mają w standardzie 60 cm ... i niestety ale musieli by mi zaślepić te 10 cm ... a 10 + 10 itd. zabierze nam jakąś część miejsca w szafkach kuchennych...
ogólnie Ikea jest dobra ale na kuchnie gdzie ma być zrobiona na jednej ścianie albo w dużym pomieszczeniu... W projekcie z Ikei nie mieściła nam się nawet zmywarka..
dlatego musi być kuchnia na wymiar.. :)
ogólnie Ikea jest dobra ale na kuchnie gdzie ma być zrobiona na jednej ścianie albo w dużym pomieszczeniu... W projekcie z Ikei nie mieściła nam się nawet zmywarka..
dlatego musi być kuchnia na wymiar.. :)