Widok

Kupno mieszkania w Gdyni Chylonii

Witam
Bardzo liczę na waszą pomoc i konstruktywna opinię.
Kupuje mieszkanie w Gdyni Chylonii, sama nie pochodzę z 3 miasta, mam zamieszkac tam z siostrą. Niestety doszły do mnie słuchy że Chylonia jest nieciekawą i najniebezpieczniejszą dzielnicą Gdyni . Czy to prawda ?! Poczytałam troche w internecie i rzeczywiscie opinie są podzielone, chociaż głównie padają ulice Zamenhoffa i Opata jako niebezpieczne.
Czujecie sie tam bezpiecznie szczegolnie wieczorami lub w okolicach dworców SKM Chylonia/Leszczynki.
Jak wam się mieszka, czy spotkały was jakieś niemiłe sytuacje? Bardzo prosze o wyrazenie swojego zdania , mam nadzieje ze mnie troche uspokoicie bo sporo osob na forach twierdzi ze to tylko taka zła łata która została przypieta Chylonii odbiegająca od rzeczywistosci...
Pozdrawiam !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sama patologia tam mieszka z wyjątkami. Chociaż z patologią na każdej jednej dzielnicy się spotkasz. Późnym wieczorem i nocą także w centrum Gdyni w okolicach skwerku i plaży oraz kamiennej górze po zachodzie słońca.

Mieszkałem w wielu dzielnicach Gdyni i najbardziej spodobało mi się na Karwinach, Dąbrowie, Fikakowie oraz w Śródmieściu.
W śródmieściu uważać trzeba na ćpunów łażących po klatkach i złodziei a w nocy na porywaczy i gwałcicieli.

Coś jeszcze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mieszkam w tej dzielnicy od paru lat i mogę powiedzieć, że fajnie mi się mieszka. Wszędzie mam blisko park, przedszkola, szkoły ( mam dzieci ) , przychodnia, przystanki zkm i skm Gdynia Chylonia. Ja mieszkam w okolicy domu towarowego Chylonia pewnie bliżej zamena może być inaczej choć nie słyszy się o niepokojących sytuacjach. W każdej dzielnicy pewnie jest jakiś pijaczek itp. Czasem masz luksusową dzielnice, blok a okazuje się, że sąsiedzi są do d*py nigdy nie wiadomo na co się trafi ;) Tutaj jest sporo dziadków a z nimi jest różnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba glupi jestes,chylonia jest najlepsza,a te dzielnice ktore podales,to zadupia gdyni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam tutaj od urodzenia i zdecydowanie mogę Ci polecić tą dzielnicę. Osobiście z patologią czy przemocą się nie spotkałam, najgorszą opinię maja Zamenhoffa i jej okolice, ale to już podobno tylko trwanie złego imienia po niegdysiejszej złej reputacji. W Chylonii masz wszędzie blisko: targowisko, Lidl, Biedronka, szkoły, przedszkola, przystanki autobusowe, skm,dużo punktów różnych usług; mówiąc krótko od koloru do wyboru. Nie masz się czego bać, sama nieraz wracałam późno w nocy i nic złego jak dotąd mnie nie spotkało :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie! Chyloni, nie Chylonii !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam opinię pozostałych. Sama jestem spoza Trójmiasta i fajnie mi się żyje w Chyloni. Mieszkania są najtańsze, ludzie spokojni, wszędzie blisko, no i dobra komunikacja. Większość bloków jest już wyremontowana i ocieplona, dużo zieleni. Okolice Zamena i Opata są najgorsze, ale jeżeli zawierzyć agentom nieruchomości to tamtejsza ludność już się wymieszała i nie jest aż tak źle jak ludzie gadają. :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko nie kartuska,nonstop remonty mieszkan,halas itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Chylonia

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Kosmetyki do opalania (6 odpowiedzi)

Jak w temacie, gdzie kupujecie? Jest coraz cieplej a ja blada jak ściana :) Jakiś bronzer...

do góry