Widok
Kurs Alpha - Gdańsk Siedlce
[lead]Centrum Integracji Na Górce zaprasza na spotkania w ramach Kursu Alpha. To nie wykłady, lecz przestrzeń do rozmów o tym, co naprawdę ważne. Spotkania odbywają się stacjonarnie w Gdańsku-Siedlcach, w Centrum Integracji u sióstr Pallotynek (ul. Malczewskiego 144). W każdą środę, godz. 19:00-21:15 (11 spotkań).[/lead]Kurs Alpha to: luźna atmosfera wspólny posiłek otwarci ludzie ciekawe ...
więcej
więcej
Polecam!
Na kursie Alpha byłam w zeszłym roku - na początku sceptycznie do tego podchodziłam. Nie miałam pojęcia kogo spotkam, o czym będziemy rozmawiać, czy to w ogóle dla mnie miejsce, koleżanka mnie namówiła. Jakże byłam zaskoczona, kiedy przyszłam na drugie spotkanie (pierwsze przegapiłam) a tam na stole kolacja wystawna jak u mamy na święta :) Przy stole poznałam kilka osób z grupy, luźna rozmowa i pyszne jedzenie. Nastepnie organizatorzy nas powitali, opowiedzieli jak wyglądaja spotkania. Kolejnym krokiem było obejrzenie przez wszystkich ok 40 minutowego filmu - cała seria nagrana tylko pod kurs, poruszany temat, perspektywy różnych ludzi - zarówno wierzących jak i niewierzacych co fajnie otwiera hooryzonty. Po filmie rozchodzimy się do małych salek i mamy spotkanie w grupach - tych samych co siedzieliśmy przy stole, więc jest raźniej, rozmawiamy na temat naszych doświadczeń w temacie filmu. Na prawdę. przychodza różni ludzi - wierzący, niewierzący, chcący się dzielić swoimi spostrzeżeniami ale też przysłuchujący się, żeby się zainspirować. Wszystko pozostaje na grupie, a już kolejne spotkania to chcemy więcej - bo zawiązuje się wartościowe znajomości, dzielimy się swoimi przeżyciami i tworzą się relacje i więzi. W trakcie tych 11 tygodni jest jeden wyjazd weekendowy - mający olbrzymią wartość dla każdego z uczestników indywidualnie - tutaj nie będę wchodzić w szczegóły, bo po prostu trzeba to przeżyć :) To nie żadna sekta, bo niektórzy sceptycznie podchodza - kurs Apha to wersja katolicka zaakceptowana przez kurię i samego biskupa. Nikt nie chce kończyć, taką wartość dodana :) Szkoda, że można go zrobić tylko raz. Ale polecam z całego serca każdemu, kto nie był.
Polecam każdemu kto szuka Boga
Gorąco polecam kurs Alpha. Jeżeli masz wątpliwości co do istnienia Boga? Nie jesteś pewien? Czujesz że nie jesteś spełniony to na kursie Alpha będziesz spełniony i poznasz cudownych Bożych ludzi. Ja rok temu brałam udział na kursie poznałam cudownych ludzi i cudowne przyjaźnie️. Przyjdź bo Bóg czeka na Ciebie