Widok
Kurs egazminacyjny CEA jest tylko z nazwy "egzaminacyjny"
Nie polecam zajęć egzaminacyjnych CEA w Gdyni w soboty od 11:30. Dziś, zapisałem się na zajęcia przed zajęciami, dopiero po zajęciach zobaczyłem jaki błąd zrobiłem. Lektor - native speaker - realizuje co prawda podręcznik od deski do deski, i nic poza tym, o innych materiałach można zapomnieć, o egzaminie CEA lektor nie wspomina, reguł i zadań na egzamin CEA grupa (6 osób) nie zna, gramatyka nie jest warta przypomnienia i lektor teorii nie powtarza, speaking'i są o wszystkim z książki ale nie w formule egzaminu CEA - zajęcia na pewno nie przygotują nikogo do egzaminu Cambridge CEA. Ja po tych zajęciach podjąłem decyzje o rezygnacji, pomimo iż będę musiał zapłacić karę w wysokości 500 zł. Jest to jednak warte tego, abym spokojnie mógł przygotować się gdzie indziej do tego egzaminu. Inne osoby w grupie mają nadzieję ze ten lektor się "otrząśnie" ale jak dla mnie nic na to nie wskazuje. Poza tym od osoby z sekretariatu (już niestety po zajęciach i po podpisaniu umowy) dowiedziałem się, że pomimo, iż zapłaciłem za kurs egzaminacyjny wyższą kwotę (+100zł) to te zajęcia są tylko z nazwy "egzaminacyjne" a realizowane są w formule ogólnej. Tragedia!
Moja ocena
ProfiLingua
kategoria: Kursy przygotowujące do egzaminów
oferta: 4
poziom nauczania: 2
opieka: 4
przystępność cen: 4
ocena ogólna: 2
3.2
* maksymalna ocena 6
Odpowiedź obiektu
Dzień dobry Panie Tomku,
jest nam bardzo przykro, że zajęcia CAE były dla Pana niesatysfakcjonujące – dokładamy wszelkich starań, aby zachować najwyższy poziom nauczania. Dlatego też po otrzymaniu Pańskiego komentarza zaniepokoiliśmy się opisaną sytuacją i zleciliśmy hospitację z Metodykiem, który czuwa nad jakością naszych zajęć i sprawdza, czy lekcje zachowują międzynarodowe standardy. Wynik hospitacji był jak najbardziej pozytywny – wg opinii Metodyka lektor nie tylko wytłumaczył, jaki jest cel i jak będzie wyglądał przebieg zajęć, ale również przeprowadził z kursantami ćwiczenia, które są zgodne z wytycznymi wymaganymi na kursach przygotowujących do certyfikatów Cambridge (zarówno jeśli chodzi o speaking, jak i reading w formacie CAE). Zależy nam, aby kursanci byli pewni, że nad programem ich nauczania czuwa profesjonalna opieka metodyczna, dzięki której dajemy gwarancję zdanego egzaminu. Dostaliśmy informację, że pieniądze zostały Panu zwrócone, być może chciałby Pan jednak odwiedzić nas jeszcze raz i porozmawiać z naszą kadrą pedagogiczną? Jesteśmy przekonani, że rozwiejemy wszystkie Pana wątpliwości i będziemy mogli pomóc Panu w przygotowywaniach do egzaminu Cambridge – z sukcesem przeprowadziliśmy setki kursantów przez egzamin CAE.
Pozdrawiamy serdecznie,
jest nam bardzo przykro, że zajęcia CAE były dla Pana niesatysfakcjonujące – dokładamy wszelkich starań, aby zachować najwyższy poziom nauczania. Dlatego też po otrzymaniu Pańskiego komentarza zaniepokoiliśmy się opisaną sytuacją i zleciliśmy hospitację z Metodykiem, który czuwa nad jakością naszych zajęć i sprawdza, czy lekcje zachowują międzynarodowe standardy. Wynik hospitacji był jak najbardziej pozytywny – wg opinii Metodyka lektor nie tylko wytłumaczył, jaki jest cel i jak będzie wyglądał przebieg zajęć, ale również przeprowadził z kursantami ćwiczenia, które są zgodne z wytycznymi wymaganymi na kursach przygotowujących do certyfikatów Cambridge (zarówno jeśli chodzi o speaking, jak i reading w formacie CAE). Zależy nam, aby kursanci byli pewni, że nad programem ich nauczania czuwa profesjonalna opieka metodyczna, dzięki której dajemy gwarancję zdanego egzaminu. Dostaliśmy informację, że pieniądze zostały Panu zwrócone, być może chciałby Pan jednak odwiedzić nas jeszcze raz i porozmawiać z naszą kadrą pedagogiczną? Jesteśmy przekonani, że rozwiejemy wszystkie Pana wątpliwości i będziemy mogli pomóc Panu w przygotowywaniach do egzaminu Cambridge – z sukcesem przeprowadziliśmy setki kursantów przez egzamin CAE.
Pozdrawiamy serdecznie,