Widok

Kursy, szkolenia - paznokcie

Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
Witam ;-)

Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np. manicure, żel itd. ) nie wiem jak to profesjonalnie się nazywa. Myślałam czy nie warto by było zrobić taki kurs, z tego co początkowo się zorientowałam to są i one trwają dzień czy dwa i że cna jest z zestawem i bez zestawu, i że trzeba swoja modelkę mieć.
Czy po takich kursach mogę gdzieś pracować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak i krzywde ludziom robic po 1 dniowym kursie bravo. Ja bym nie chciała trafic do takich osob...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Robiłam w Quality Nails, kurs trwał 2 tygodnie, bo to był manicure, pedicure, akryl, żel, zdobnictwo i fiber.
1,5 tyg. po kursie dostałam pracę w salonie SPA i nikomu krzywdy nie zrobiłam,ale nie oszukujmy się, praktyka czyni mistrza i najwięcej uczysz się wrzucona na głęboką wodę czyli pracując w salonie :)

Po 1dniowym kursie krzywdy się nie zrobi - np. po kursie manicure :P
Co nie zmienia faktu, że na początek żeby ćwiczyć na koleżankach itd lepiej kupić tańsze kosmetyki :)

Pracuje jako styliska od sierpnia 2012 i przyznam, że nikt mi nie podpowiedział co powinnam kupić,a czego nie. Kupiłam najdroższe i żałuje... Konkretnej firmy nie polecę, ale po prostu - tańsze niż droższe :)

Sama się zastanawiam jak się za to zabrać, chcę robić innym pazurki w przyszłości :)

Ze swojej strony polecam szukac profesjonalnych kursow kosmetycznych niekoniecznie u siebie w mieście. Czasami opłaca sie pojechac trochę dalej do innego miasta ale wybrać się na kurs prowadzony przez osobę doświadczoną i wykwalifikowaną. Taki który jest mi w stanie duzo dać jeśli chodzi o informacje.
Kursów jest bardzo wiele, dobrze jest wcześniej zweryfikować doświadczenie szkoleniowca oraz jego osobiste prace.

Polecam też zainwestować w dobrej jakości lakiery hybrydowe https://urodaizdrowie.pl/lakiery-hybrydowe-klucz-do-trwalego-i-eleganckiego-manicure/ Bo znacznie ułatwi Ci to potem pracę :)

Inne tematy z forum Nauka

GASP (5 odpowiedzi)

Czy ktoś się orientuję ile wynosi obecnie czesne w Gdańskiej Autonomicznej Szkole Podstawowej ?...

Język angielski, szkoła policealna, jaki poziom? (9 odpowiedzi)

Muszę iść do jakiejś szkoły na język angielski. Na szkołę językową funduszy nie mam, dlatego...

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...

do góry