Widok

Legolandia-przedszkole-gdynia - proszę o opinie.

Czy ktoś ma jakieś opinie? Szukam miejsca odpowiedniego dla mojego 3 latka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
otoczenie przedszkola bardzo zagracone, porządek chyba tylko do zdjęć na stronę. Mieszkam po sąsiedzku, niestety znam właścicielkę z nie najlepszej strony, osobiście nie powierzyłabym jej dziecka.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11
Również mam blisko do tego przedszkola i brałam je pod uwagę, choć otoczenie faktycznie odstrasza. Wnętrze i wyposażenie przedszkola OK, ale po dłuższej rozmowie z właścicielką zdecydowałam się na inne przedszkole, do którego mam dużo dalej, ale przynajmniej zaufanie, że moje dziecko będzie w dobrych rękach. Bardzo dziwna pani.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11
Podzielam przedmówczynię, Pani nie zbudza zaufania a czesne jest za spore. Kolejny punkt przedszkolny,który zrobiony jest za dotacje a po roku już go nie ma i rodzice zostają z problemem.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ja również nie zostawiłabym tam swojego dziecka, pomieszczenie ciemne, z zewnątrz faktycznie odstrasza, punkt liczy bardzo mała liczbę dzieci, czesne za wysokie jak na ogół tego co oferuje Legolandia. Niestety albo i dla nas rodziców stety w rejonie karwin i wielkiego kacka powstało sporo placówek więc jest w czym wybierać. Ja osobiście wolę żeby moje dziecko miało kontakt z rówieśnikami więc grupa czwórki dzieci zupełnie mnie nie przekonuje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10
Punkty przedszkolne nie są zrobione za dotację tylko ze swoich środków.Jeżeli otrzymują dotację to znaczy , że spełniają ostre wymogi p-poż,sanepidu i bhp.Tylko takie przedszkola budzą zaufanie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ta nora nie wygląda jakby była zrobiona za dotacje..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Przedszkole jest śliczne i bardzo dobrze wyposażone. Nie jest żadną norą. Znam właścicielkę i wiem, że przedszkole zostało wykonane z jej własnych ciężko zarobionych pieniędzy a nie za dotację.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Witam
To przedszkole nie zostało wykonane za dotacje tylko własną cieżką praca.Stek bzdur piszecie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Najwyraźniej konkurencja nie śpi, skoro jest tyle negatywnych opinii.
Moja córka uczęszcza do przedszkola od początku sierpnia. Przedszkole jest po generalnym remoncie, wyposażone w zabawki renomowanych firm. Uczy się w nim odpowiedzialności za zwierzątka-jest tam świnka Lola i zajęcia z psem terapeutycznym. Właścicielka i druga nauczycielka to panie z wielkim sercem i jeszcze większą pasją. Traktują każde dziecko indywidualnie i dbają jak o własne. Córcia już zaczyna śpiewać pierwsze angielskie piosenki. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym lepiej trafić. A rodzinna atmosfera sprawiła, że moje dziecoa nigdy nie płakało, nie bało się. Zdarza się raczej, że mówi, że za wcześnie wróciłam :) więc całym sercem polecam to przedszkole! GODNE ZAUFANIA!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przedszkole swietne,a te wstretne wpisy sa chyba pomowieniami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Punkt legolandia jest kiepsko wyposażony,wygląda nieatrakcyjnie, z zewnątrz przypomina kurnik.Byłam latem,strasznie się kurzyło z pętli autobusowej.Właścicielka chaotycznie określała warunki,zostałam zbyta ulotką i mało konkretnymi informacjami na temat opiekunki i jej doświadczenia.Po wyjściu z przedszkola zorientowałam się,ze w przedszkolu mieszka pies właścicielki a mój wnuk ma alergie,zrezygnowałam więc z tej opcji.Jestem emerytowaną nauczycielką i wiem,że edukacja na wczesnym poziomie jest bardzo istotna,nie sądzę aby to przedszkole mogło oferować coś sensownego dzieciom,to tylko przechowalnia.Świadomie nie polecam!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13
Moim zdaniem dobrze wyposarzony jak ktos się nie zna to niech nie pisze bzdur
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Przedszkole jest super byem tam
Robert-pies właścicielki?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Opinie zamieszczane w sprawie przedszkola zainteresowały mnie i osobiście je odwiedziłem.Punkt jest świetnie wpasowany na trasie Chwa
szczyno-Gdynia,Sopot kilkaset metrów od ul.Wielkopolskiej.Jest to nowocześnie i ze smakiem przygotowane przedszkole.Nowe meble,cie
pły wystrój.Szefowa z wielkim sercem dla dzieci i chyba tylko konkurencja
tego nie dostrzega.Polecam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wszelkie złe opinie o przedszkolu są zupełnie nie trafione, to stek nieprawdziwych i wyssanych z palca informacji. Pisała je zapewne jedna i ta sama osoba, która zazdrości właścicielce. Przedszkole jest bardzo ładne. Właścicielka niezwykle uprzejma.Zarówno otoczenie jak i przedszkole sprawia bardzo miłe wrażenie. Jak tylko moje dziecko skończy drugi rok życia to na pewno je zapiszę do Legolandii.
Popieram poprzednią opinię. Codziennie przechodzę obok przedszkola z moim rocznym dzieckiem. Uważam, ze otoczenie Legolandii jest zadbane, ze ślicznym, dobrze wyposażonym ogródkiem, gdzie dzieci mają dużo miejsca na swobodną zabawę. Słyszałam opinie o właścicielce, że jest wykwalifikowaną nauczycielką, a przy tym bardzo cierpliwą, miłą i godną zaufania osobą.
to nie jest przedszkole tylko punkt przedszkolny. Jeśli ktoś twierdzi, ze jest dobrze wyposażony i ładny niech tam pójdzie- tak jak ja, lub zobaczy stronę internetowa i zdjęcia na niej i sam sie przekona. wszystkie pozytywy na bank wpisuje sfrustrowana właścicielka. ilość dzieci świadczy o tym, ze rodzice nie sa ślepi. mam tylko nadzieje, ze to nie właścicielka zajmuje sie dziećmi. Lepiej sie prezentowało poprzednie przedszkole w tym miejscu, Jagódka, mimo, że nie było tam takich ogromnych nakładów o jakich wspomina właścicielka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
Każdy inteligentny człowiek wie, ze zaczynając nową działalność potrzeba wiele czasu aby ją rozwinąć, więc jeśli ktoś nigdy tego nie próbował niech wogóle nie zabiera głosu. Przedszkole jest elitarne. Prowadzi je osoba, którą znam i wiem, że się świetnie do tego nadaje. To,że został wykonany tam gruntowny remont za dużą kwotę widać już z daleka i nie potrzeba oświadczeń właścicielki (która na pewno by się tym nie chwaliła). Myślę, że te wszystkie negatywne opinie nie mają żadnego sensu a wręcz dzięki nim, to naprawdę wartościowe przedszkole pozyska wielu nowych małych klientów.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przedszkole super głupoty piszesz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jestem mamą jednego z dzieci i gwarantuje że przeczkole legolandia jest jednym z lepszych przeczkoli na Karwinach i na Wielkim Kacku. Widać gołym okiem ze te negatywne komentarze pisze ktoś z konkurencji, a wypowiedź jest tak płytka ze brak słów. Panie w przeczkolu wkładają całe serce w edukacje dzieci.Ja jako matka wiem ze moje dziecko trafiło w cudowne ręce jeśli ktoś potrzebuje więcej informacji to udzielę prywatnie bo konkurencja zaraz będzie wypisywać bzdury.A język jakim posługują się osoby które piszą negatywne komentarze świadczy o tym jakimi są ludźmi czy zaufali byście takim osobą bo ja nigdy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przedszkole
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

słabo

to ma być elitarne przedszkole? proszę sprawdzić w słowniku co znaczy to słowo. Bralismy je pod uwage szukajac miejsca dla naszej córki. Umówiliśmy sie na spotkanie rekrutacyjne ale nikt nie przyszedł na wyznaczoną godzinę i nawet nie oddzwonił. Miejsce trochę straszy, w srodku mimo checi nie miałam okazji zobaczyc. Lepiej byloby aby wlascicele wzieli negatywne komentarze do siebie a nie pisali bajki na swoj temat.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Polecam z całego serca. mój syn uwielbiał to przedszkole i Panią Paulinę. Złego słowa nie powiem na to przedszkole. Wspaniale prowadzone, podchodzące indywidualnie do dziecka i jego potrzeb, zainteresowań. Bardzo dużo czasu dziecko spędzało na świeżym powietrzu, co akurat dla mnie było bardzo ważne. Naprawdę nie rozumiem kto pisze tak negatywne i jak dla mnie wyssane z palca opinie? Czy faktycznie osoby te istnieją i czy ich dzieci chodziły do tego przedszkola?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Beznadziejne miejsce, mozna nim straszyc niegrzeczne dzieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
A wszystkie dzieci można straszyć tak krzywdzącymi opiniami! Powinno się wysłuchać opinii rodziców dzieci uczęszczających do tego przedszkola, a moja córka jest tam od połowy września. Codziennie tam jesteśmy, to jak córka tam się czuje, z jaka radością przychodzi- i niechęcią wychodzi :-) jest najlepszym dowodem że jest to bardzo fajne, przyjazne dzieciom miejsce. Obie Panie mają przede wszystkim przygotowanie do pracy z dziećmi, doświadczenie, ale przede wszystkim ogromne serce dla dzieci. Nikt nikogo nie zmusza do wyboru tej właśnie placówki, decyzje rodziców wszystkich dzieci tam uczęszczających były w pełni przemyślane, świadome i jestem pewna, że wszyscy jesteśmy z wyboru zadowoleni. To jak opisywane jest to miejsce przez osoby które ewidentnie tam nie były jest szalenie krzywdzące dla wszystkich, łącznie z dziećmi, a jad który się wylewa na tym wątku zakrawa na jakąś osobistą potyczkę. Ja jestem bardzo z wyboru zadowolona i szczerze Legolandię polecam :-)))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, przedszkole jest wspaniałe. Mój synek uczęszcza do niego od kiedy skończył 2 lata. Uwielbia tam chodzić. Opiekunki - w tym również właścicielka są serdeczne, życzliwe i mają bardzo profesjonalne podejście do dzieci. Każde dziecko jest traktowane jednostkowo, co stwarza idealne warunki do rozwoju. Widać po synku, że pobyt w przedszkolu bardzo stymuluje jego rozwój.
Miałam okazje skosztować również przedszkolnego jedzenia i uważam, że jest bardzo smaczne. Dzieci są ze sobą zżyte i zaprzyjaźnione, mała grupa stwarza ku temu odpowiednie warunki.
Do tego kadra jest naprawdę elastyczna i bardzo pomocna. Wiem, że moje dziecko jest pod najlepszą możliwą opieką.
Nie rozumiem tych nieprawdziwych i negatywnych opinii, które ewidentnie zamieszczane są przez jedną osobę. Szkoda, że nie ma odwagi podpisać się nazwiskiem. Na miejscu Pani Pauliny poprosiłabym o udostępnienie IP tego komputera. To zakrawa o zniesławienie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam ten punkt przedszkolny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rodzice, sugeruje sprawdzić, komu powierzacie dziecko pod opieke w legolandi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie ma jak opinie osób, które nigdy z przedszkolem nie miały tak naprawdę do czynienia poza przechodzeniem w pobliżu - rzeczywiście jest podstawa do snucia opinii bez uzasadnienia.

Bardzo fajne przedszkole, Panie, które po prostu lubią swoją pracę, a moje dziecko chętnie chodzi, dużo się uczy nowych rzeczy, lubi Ciocie, kolegów i koleżanki, więc to chyba najbardziej wiarygodna opinia :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj tak Pani Paulino, a podszywanie się pod cudze nicki i zachwalanie własnego biznesu jest już w porządku? Przedszkole jak przedszkole ale nigdy nie dorówna do trójmiejskiej średniej. Jeśli ktoś zaprowadza starsze dzieci do pobliskiej szkoły i nie ma czasu na szukanie alternatywy dla młodszego rodzeństwa to ok. ale na góra rok i dla dzieci max. do 4 roku życia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie mogę uwierzyć w to, o czytam na tym forum. Jedyne wyjaśnienie, jakie znajduję to takie, że posty są bardzo stare (sprzed 4 lat), więc może sytuacja diametralnie się zmieniła.

Wracając jednak do tematu - w tym roku wysłaliśmy naszą córeczkę po raz pierwszy do przedszkola i była to właśnie Legolandia. Nie mogę się nachwalić tego miejsca. To była nasza pierwsza adaptacja do warunków przedszkolnych i obawiałam się, że będzie ona dla nas wszystkich koszmarem. Cóż - życzę wszystkim, aby u każdego tak właśnie wyglądała adaptacja. Ciocie, które pracują w przedszkolu okazały naszej córeczce tyle serca, troski i profesjonalnego podejścia, że adaptacja okazała się czystą przyjemnością. Córka ani razu nie płakała i zawsze gdy po nią przychodzę ma ogromny uśmiech na twarzy. Codziennie dzieciaki robią coś ciekawego, rysują, wyklejają, robią domki z pierników, wyprawiają przyjęcia. Do powrotu do domu muszę córeczkę namawiać, bo zawsze chce zostać jeszcze w przedszkolu.

Powtórzę to jeszcze raz - Legolandia jest rewelacyjna i z chęcią powtórzę tę opinię wszędzie. Niezrozumiała zawiść, którą widzę w postach powyżej zdumiewa mnie bezgranicznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry