Widok
Ładowanie akumulatora-beznadziejne-brak wiedzy
Oddałem akumulator do ładowania-nie wiem jakim cudem można tak naładować,że gęstość elektrolitu wynosiła 1,20 g/cm3/ i przy plusie widoczne płyty,brak elektrolitu.Nigdy więcej nie będę tam ładował akumulatora.Całkowita niewiedza i beznadzieja-nie polecam.
Moja ocena
Nippon-Tech
kategoria: Akumulatory
obsługa: 3
oferta: -
jakość asortymentu: -
przystępność cen: -
ocena ogólna: 3
3.0
* maksymalna ocena 6
Widocznie oddał Pan akumulator głęboko rozładowany i bez elektrolitu. A także w stanie zasiarczenia lub opadu masy czynnej, wówczas akumulator nie nabierze gęstości i nadaję się mówiąc wprost na śmietnik.
Skoro posiada Pan areometr do sprawdzenia gęstości, to powinien zauważyć brak elektrolitu w celi, za nim oddał Pan akumulator do badania.
Oddając akumulator do ładowania do takich miejsc, akumulatory są ładowane ładowarkami automatycznymi, czyli takimi które same dobierają prąd ładowania i wyłączają się po naładowaniu akumulatora.
Skoro posiada Pan areometr do sprawdzenia gęstości, to powinien zauważyć brak elektrolitu w celi, za nim oddał Pan akumulator do badania.
Oddając akumulator do ładowania do takich miejsc, akumulatory są ładowane ładowarkami automatycznymi, czyli takimi które same dobierają prąd ładowania i wyłączają się po naładowaniu akumulatora.