Widok

Lądowanie helikoptera na zabiance

Helikopter wyladal na zabiance koło skm. Kto bogatemu zabroni.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co mówią przepisy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

proste

Proste zgoda jest to ląduje .Teren boiska pewnie kurii . Lub kogoś z popis
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

To by było znaczące naruszenie przepisów. Może tylko do maksymalnie 14 dni w roku

I tylko za zgodą właściciela nieruchomości. Natomiast w te 14 dni może sobie startować i lądować a i z 10-20 razy dziennie. I jeśli przez 4 miesiące lądowałby 3 razy tygodniowo (a po lądowaniu odlatywał), mieściłby się w limicie. Ale tylko przy posiadaniu zgody właściciela nieruchomości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj lądował prywatny śmigłowiec,trochę mniejszy od tego...

No właśnie niezupełnie.

Kliknąłeś w link ale nie przeczytałeś treści. Ten numer rejestracyjny był przypisany do śmigłowca w USA, który uległ zniszczeniu w 2006 r. Kilka miesięcy później przypisano go do śmigłowca z Wlk. Brytanii i ten jest aktualny - southern aircraft consultancy inc trustee
bungay suffolk.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

On ląduje tam praktycznie co tydzień.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

to ja latam regularnie

szkoda mi czasu na podroze samochodem pozwolenia nie mam ale grunt jak 11% Gdańska jest moja własnoscia,owszem helikopter jest zarejestrowany w Stanach to też tam prosze skladac skargi i Państwa roszczenia
mimo wszystko życzę wszystkiego dobrego
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

odp:

wiertalot
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe

A czy przypadkiem smigłowieć o tym numerze nie został wyrejestrowaniy w USA i nie zarejestrowany w Polsce? Może tak jak w przypadku samochodów powypadkowych .

Skłmałeś publicznie - dla takiego lądowania (poza awaryjnymi) potrzebna jest zgoda właściciela nieruchomości

Czyja jest ta łąka, co? Właściciel udzielił zgody?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kasa

Co się dziwić maja tyle kasy a samochody już nie robią żadnego wrażenia bo każdy głupi może sobie w najem wziasc co chce, to się teraz helikoptery kupuje, normalna kolej rzeczy, jak wejdą jakieś statki kosmiczne to będą je kupować i tak dalej byle pokazać kto jest lepszy ,bogatszy itd,itp,etc
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niby można, ale pod określonymi warunkami

Pozwala na to art. 93 ust. 6 Prawa lotniczego, po spełnieniu określonych warunków. Pierwszym z nich jest zgoda posiadacza nieruchomości na wykonanie operacji lotniczej. Drugim częstotliwość operacji nieruchomość nie może być wykorzystywana na lądowisko dłużej niż 14 dni w ciągu 12 kolejnych miesięcy. Czyja to działka i czy zgoda była?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry