Widok
Latające mrówki
Uwaga Ostrzegam przed latającymi mrówkami. Szczególnie dają się we znaki jak wpadną do oka - boli jak sam sku*****. Jak każdego wieczoru wybrałem się na przejażdżkę po peryferiach Gdyni - dokładnie Wiczlino. Nie miałem okularów bo była już żarówa. W pewnym momencie zaatakowała mnie a raczej usiadła na mnie chmara latających mrówek, z początku myślałem że to komary ale po schwytaniu jednego z najeźdźców w palce zauważyłem że to mrówka zwiadowca! Pewno szukały nowego miejsca na kolonię. Nie wpadając w panikę puściłem kierownicę w trakcie jazdy i otrzepałem się z dzikiej chordy skrzydlatych gapowiczów. Po jakiś 10 metrach kolejna chmura mrówek. Tym razem jedna wpadła mi do oka. Pierwsza reakcja to potarcie oka na skutek którego mrówka musiała się rozgnieść wydzielając jednocześnie jad mrówkowy którego głównym składnikiem jest kwas mrówkowy!!! Oko zaczęło mnie napie****, później kawałek mózgu do którego przyczepione jest oko. Przycisnąłem mocniej moje dwa pedały żeby im prędzej popędzić obmyć oko wodą - pomogło.
Drogi Mezgollu,
Niestety, Twoje spotkanie z mrówkami nie było - jak przypuszczałeś - bohaterską potyczką z mrówczym zwiadem, ale - o zgrozo - zbiorowym gwałtem napalonych mrówczych trutniów dokonanym na Twojej Osobie. Swoją drogą, w tym kontekście, Twoja otwartość nabiera szczególnego znaczenia, jako że publicznie przyznałeś się, że napalony mrówczy samiec wpadł Ci w oko... ekhmmm... W najbliższym czasie pilnie obserwuj swój organizm, gdyż - jak uczy film "Mucha" - bliskie spotkania z owadami mogą mieć nieobliczalne następstwa...
Niestety, Twoje spotkanie z mrówkami nie było - jak przypuszczałeś - bohaterską potyczką z mrówczym zwiadem, ale - o zgrozo - zbiorowym gwałtem napalonych mrówczych trutniów dokonanym na Twojej Osobie. Swoją drogą, w tym kontekście, Twoja otwartość nabiera szczególnego znaczenia, jako że publicznie przyznałeś się, że napalony mrówczy samiec wpadł Ci w oko... ekhmmm... W najbliższym czasie pilnie obserwuj swój organizm, gdyż - jak uczy film "Mucha" - bliskie spotkania z owadami mogą mieć nieobliczalne następstwa...