Widok

Legalizacja butli LPG na kolejne 10 lat - gdzie?

Skończyła mi sie wazność butli, niedługo auto musi jechać na przegląd a nie dostane pieczątki bez ważnej butli lpg :P

Zna ktoś kogoś kto za rozsządną cenę zalegalizuje mi butle na kolejne 10 lat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Butle musisz wymienić a nie ja legalizowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 25
nie trzeba wymieniać wystarczy przedłużyć homologacje - maksymalny czas użytkowania butli wynosi bodajże 20-25 lat więc jeśli butla ma 10 lat to na kolejne 10 powinieneś dostać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
O zobacz, nie wiedziałem. Przepraszam za wprowadzanie w błąd!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A gdzie ja mogę to zrobić?I ile to będzie kosztować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tu masz spis gdzie można to zrobić:
http://www.tdt.pl/jednostka-inspekcyjna-tdt/zbiorniki-stanowiace-wyposazenie-pojazdow-samochodowych-lpgcnglng/badania-zbiornikow.html

Jak to wygląda kosztowo to nie wiem. Pare lat temu bardziej opłacało się wymienić na nową. Jak jest teraz to musisz sam sprawdzić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie opłaca się legalizować, bo po pierwsze nie wiadomo na ile dostaniesz legalizację, raczej na 10 lat nie dadzą tylko na 2-3lata i potem znowu koszta. Lepiej kupić nową butlę, cena podobna a na 10 lat spokój a więcej to i tak pewnie samochód już nie da rady. Poza tym bardzo ciężko znaleźć firmę która robi takie legalizacje, parę lat temu to przerabiałem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dokładnie. Sprawdzałem dla koleżanki.
Koszt legalizacji - samej - to spora część nowego zbiornika. Do tego konieczność dostarczenia zbiornika do legalizacji oraz skrócony czas ważności badań to raczej gwóźdź do trumny tego pomysłu.
Koszt legalizacji to 300 zł+. Nową butlę dostaniesz za około 500 z badaniami na 10 lat. Cena oczywiście zależna od rodzaju zbiornika.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
w Gdańsku w firmie Sandrem na 10 lat jesli jest 10-cio letnia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
lepiej zalegalizowac:)
ja płaciłam 250 zł w gd, podbite na 10 lat
na osowej,
Gdzie robiłeś legalizacje? Mam Astre 93'rok. Nie opłaca się na kolejne 10 lat (wymieniać butlę) bo tyle nie pojeździ. 3 lata mi wystarczą maksymaaaalnie. Gdzie można coś takiego dokonać?? Jakie miejsce polecacie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy trzeba było demontować butle przed badaniem? Jeśli tak to czy można to zrobić samemu?
Na stronie firmy sandrem jest wszystko opisane. Można wymontować butlę samodzielnie i przywieźć ją do badania. Można też wybrać opcję demontażu i montażu zbiornika przez pracowników firmy (opcja dodatkowo płatna).

Generalnie jestem właśnie po badaniu butli i wszystko ok - homologacja na kolejne 10lat. Panowie z firmy w porządku, można pogadać, zapytać o jakieś techniczne szczegóły jak ktoś ma chęć. Cała akcja bardzo sprawnie przebiegła.

A czy ktoś tutaj jeździ VW? Mąż wspominał, że prowadzą teraz jakąś akcję wymiany butli. Poszperałam trochę w internecie i znalazłam coś takiego: http://cnginfo.volkswagen.com/de/de/home.html I tak się zastanawiam czy ktoś już z tego korzystał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Auto Części (8 odpowiedzi)

Cześć, Gdzie kupię tanio Auto Części przez internet? Niestety w Gdańsku się cenią ;/ a na olx...

JAKI MOTOCYKL (32 odpowiedzi)

Jaki motocykl polecacie jako pierwszy dla osoby która chce używać motocykla dla przyjemności i...

do góry