Żeby zrobić dobre lody, potrzebny jest surowiec, dobra receptura, wysokiej klasy urządzenia, intuicja, determinacja i serce
Podobno nawet w podręcznikach z Niemiec czy Włoch nie ma pełnej informacji i wszystkich wiadomości, jak zrobić dobre lody. Jeden z producentów mówił kiedyś: Sami robiliśmy próby na podstawie...
rozwiń
Podobno nawet w podręcznikach z Niemiec czy Włoch nie ma pełnej informacji i wszystkich wiadomości, jak zrobić dobre lody. Jeden z producentów mówił kiedyś: Sami robiliśmy próby na podstawie podręczników zagranicznych, ale zupełnie to nie wychodziło. Dopiero ponaddwudziestoletnie doświadczenia mogły przynieść konkretne rezultaty. Lody nie powstają przy zastosowaniu wzorów matematycznych, a wyjątkowy, niepowtarzalny smak i jakość, jakie można uzyskać, wynikają z szeregu prób i doświadczeń.
zobacz wątek