Widok

Leśna Dolina

Morena Temat dostępny też na forum:
Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego zapewnia ciszę i spokój. Jednocześnie usytuowanie w dzielnicy położonej blisko centrum Gdańska zapewnia wygodę codziennego życia z pełną dostępnością oferty miasta oraz z łatwym dojazdem do pracy czy szkoły. To ostatnie ułatwia szczególnie niewielka odległość powstającego osiedla od przystanku PKM oraz tramwaju. Osiedle zaprojektowano jako kompleks 25 wolnostojących domów o nowoczesnej i ...
więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozważałem też to osiedle jak szukałem mieszkania ale zdecydowałem się na gdańskie tarasy bo to też dobra lokalizacja ale ceny za m2 niższe
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

pisanie u wszystkich deweloperów...

swoich treści marketingowych to słabe, widać że Allcon ma duuuuże problemy ze sprzedażą Tarasów
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdanskie Tarasy to osiedle przy Kartuskiej, w okolicy działek na Jasieniu. Deweloiper Invest Pel, a nie Allcon.

Allcon

Allcon? to chyba nie jest inwestycja tej firmy... i nie są to Tarasy

Zielone dachy - czy to aby na pewno dobry pomysł?

Ciekawe jak wg. dewelopera ma wyglądać pielęgnacja zielonych dachów. Nie są to przecież dachy płaskie, a dwuspadowe. Czy zakłada, że mieszkańcy będą dbać o schludny wygląd zielonych dachów ryzykując upadek z wysokości? Jakoś łatwo mogę sobie wyobrazić bure dachy z wysuszoną lub nieskoszoną trawą. Dziwny pomysł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pielęgnacja zielonych dachów

Sugerowałbym dowiedzieć się więcej na temat zielonych dachów, zanim napisze się coś o ich koszeniu ;)
Obsadzane są roślinnością nie wymagającą żadnej pielęgnacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Domy z widokiem... na kolej ;)

można notować spóźnienia, podawać kanapki podróżującym, mierzyć poziom hałasu oraz zanieczyszczenia spalinami (pociągi bez trakcji elektrycznej)... piękne miejsce na dom, wprost wymarzone! :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A na zdjęciu wygląda tak ładnie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

elektryfikacja

trwa elektryfikacja kolei. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A gdzie Ty mieszkasz???

Nie mieszkasz a krytykujesz, dobre!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przemek

Ktoś wie co się dzieje z budowa? Są opóźnienia i to duże... Jest tu ktoś kto kupił dom?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

alfacorp.pl nie działa

Wie ktoś czy ten deweloper upadł czy zawiesił działalność? Strona nie działa, na otodom nie ma ogłoszeń.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podtrzymuję pytanie

Rozważaliśmy kupno w etapie II ale stan etapu I mocno niepokoi.

A który dom rozważaliście? Też się wahamy, lokalizacja przyjemna ale sporo niepewności
do góry