Widok
Letnie Urodziny Gdyni 2026
[lead]Letnie Urodziny Miasta będą okazją do spotkań i wspólnego świętowania. Na mieszkańców i gości czekają koncerty, Park Centralny w urodzinowej odsłonie i najdłuższy urodzinowy stół w historii miasta. Wieczorem na Molo Południowym zagra sanah, z kolei na Skwerze Arki Gdynia wystąpi m.in. Young Igi.Przez cały jubileuszowy rok świętujemy historię miasta i ludzi, którzy od stu lat tworzą ...
więcej
więcej
AHA
No proszę, chociaż i tak bym się nie wybrał to mnie to zszokowało:
"Wejście na teren wydarzenia będzie możliwe za okazaniem Karty Mieszkańca Gdyni. Jedna Karta Mieszkańca uprawnia do wejścia z osobą towarzyszącą."
Urodziłem się w Gdyni, czuje się Gdynianinem, codziennie jestem w Gdyni, jednak już w niej nie mieszkam i co teraz?
"Wejście na teren wydarzenia będzie możliwe za okazaniem Karty Mieszkańca Gdyni. Jedna Karta Mieszkańca uprawnia do wejścia z osobą towarzyszącą."
Urodziłem się w Gdyni, czuje się Gdynianinem, codziennie jestem w Gdyni, jednak już w niej nie mieszkam i co teraz?
Sarah
Masakra wejście tylko z kartą mieszkańca. Ja mieszkam z rodziną w Gdyni i nie mamy karty mieszkańca. Trzeba to było wcześniej ogłosić. Jednak wcześniej było napisane że dla mieszkańców i gości i nikt nie wspomniał o karcie mieszkańca. W Rumi są darmowe różne koncerty i nie potrzeba karty. Po prostu żenada.
Kto?
Wymyślił tę bzdurę ze wstępem na kartę mieszkańca? Chyba ktoś komu zależy na totalnym popsuciu wizerunku Gdyni. Przyjeżdża do mnie siostra z dwiema córkami - nastolatkami, fankami Sanah. Mamy losować która wejdzie? Jak to w ogóle będzie wyglądało? Postawią policję czy może wojsko żeby broniło wstępu?
Gdynia straci wizerunkowo
Gdynia niestety sporo traci wizerunkowo na takim rozwiązaniu. Koncert jest od dłuższego czasu szeroko promowany, mówi się o nim wszędzie, a przecież mamy koncówkę wakacji i w mieście przebywa mnóstwo turystów. Tym bardziej szkoda, że nie pomyślano o formule, która pozwoliłaby uczestniczyć w tym wydarzeniu wszystkim chętnym.
Takie wydarzenia powinny być wizytówką miasta - otwartym świętem, w którym mogą wziąć udział zarówno mieszkańcy, jak i osoby, które akurat spędzają wakacje w Gdyni. Zimą się udało i atmosfera była świetna. Dlaczego tym razem zdecydowano inaczej?
Dobra impreza dostępna dla wszystkich to przecież jedna z najlepszych reklam miasta. Ludzie przyjeżdżają, bawią się, robią zdjęcia, publikują je w mediach społecznościowych i zapamiętują Gdynię jako miejsce, do którego warto wracać.
Jestem naprawdę rozczarowana sposobem, w jaki zostało to rozwiązane. Karma wróciła, bo prognozy zapowiadają deszcz przez cały dzień...
Takie wydarzenia powinny być wizytówką miasta - otwartym świętem, w którym mogą wziąć udział zarówno mieszkańcy, jak i osoby, które akurat spędzają wakacje w Gdyni. Zimą się udało i atmosfera była świetna. Dlaczego tym razem zdecydowano inaczej?
Dobra impreza dostępna dla wszystkich to przecież jedna z najlepszych reklam miasta. Ludzie przyjeżdżają, bawią się, robią zdjęcia, publikują je w mediach społecznościowych i zapamiętują Gdynię jako miejsce, do którego warto wracać.
Jestem naprawdę rozczarowana sposobem, w jaki zostało to rozwiązane. Karma wróciła, bo prognozy zapowiadają deszcz przez cały dzień...