Widok

Letnie opony

Masa uberów i taksówek jeździ na letnich oponach. Jakie są warunki na drodze widać na podstawie raportów. Gdzie odpowiedzialność za pasażera?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko opony

Im w głowie a oblodzone chodniki to kogoś obchodzą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma obowiązku zmiany opon na zimowe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wybraliście takich do rządzenia miastem to nie narzekajcie.Widziały gały co brały. Wkrótce pod waszymi domami staną ci którzy szukają swego miejsca na ziemi. To słowa waszego guru ryżego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Autobusy i auta ciężarowe mają opony całoroczne. Ekonomia to główny powód. Wyobraźcie sobie wymianę 12 albo i więcej opon i gdzie je przechowywać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lodowisko

Kierowcy muszą zrozumieć że do jazdy po lodzie są specjalne opony z kolcami. Typowe opony "zimowe" są do jazdy po śniegu. Taka ciekawostka. Wielu kierowców przecenia swoje możliwości i posiadanie zimówek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Większość kierowców pierwszy raz widzi śnieg... I nie wie jak taki warunek na zewnątrz może być zdradliwy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak kierowca p to i zimowki nie pomogą

Jechałem o 22:30 do pracy i wracałem po 6:30 - musiałem wziąć drugie auto które jest na letnich. Spokojnie jadąc można uniknąć poślizgów - w tym na białych ulicach. Wystarczy umieć prowadzić, a nie tylko trzymać kierownicę . Należy myśleć, jechać na odpowiednim biegu , operować delikatnie gazem i hamować głównie silnikiem - przygód nie będzie. No ale żyjemy w czasach, gdzie ludzie maja ogrom systemów na pokładzie - a zero wiedzy o prowadzeniu i przewidywaniu jak zachowa się auto.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Glupoty

Żaden rozsądny taksówkarz nie jeździ swoim autem na letnich oponach, szkoda auta i straconych zarobków w czasie naprawy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ty co sprawdzasz czy mają zmienione opony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty tu nowy chyba to wyjaśnię

Raport to miejsce gdzie wrzucasz post a inni komentują i się nabijają z Ciebie oraz z siebie nawzajem. Także tego...pozdrawiam cieplutko i jedź SKM.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

Dlatego niejezdrze typu uberami bo tanio a potem niema ubezpieczenia dlatego jezdrze z centralami normalnymi typu hallo taxi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie

I są głośniejsze. Ta opona ma pół bieżnika zimowego i pół letniego ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Po co im opony zimowe jak oni mają prawa jazdy kupione na bazarze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielosezonowe latem są gorsze niż letnie a zimą gorsze niż zimowe. Jak nie umiesz jeździć to nie widzisz różnicy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 26

Jestem nieśmiertelny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na lodzie to bez różnicy jaka opona

Na lodzie to nawet najlepsza zimówka nie ma przyczepności, to jest lód guma się w niego nie wgryzie, zimówka lepiej odprowadza śnieg. Na gładki lód jedynie lancuchy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i co z tego miszczu? Ja mam tez caloroczne i zawsze normalnie jezdze. Jakbym jezdzil na trasy po Polsce i w gory to bym zmienil, ale po miescie przy takiej ilosci sniegu jaki pada w trojmiescie to glupota miec dwa komplety opon...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 13
do góry