Widok

Lewy pas - cwaniactwo + debilizm

Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Codziennie wracam z pracy (trasa Gdynia-Rumia, ul. Morską).
Jedna refleksja mnie naszła - o jakże przyjemnie i płynnie się jedzie gdy zachowujemy na lewym pasie odpowiedni odstęp od poprzedzającego auta. Jazda jest wtedy przyjemnością i mamy spokojny przejazd.
Niestety taka sytuacja to rzadkość, bo codziennie pojawia się wielu debili-cwaniaków, dla których odstęp paru metrów od poprzedzającego auta jest w ich mniemaniu zbyt duży i oczywiście wyprzedzają prawym pasem, wpychają się przed maskę stwarzając zagrożenie, często na skrzyżowaniach również.
Zachowanie charakterystyczne - najpierw najeżdżanie na zderzak, a potem wyprzedzanie prawym pasem, bo za wolno jadę, a sznur samochodów przede mną to też można jakoś tam wyprzedzać.
Taki cwaniak - idiota zaoszczędzi może 1-2 min na całej trasie, kosztem wielu niebezpiecznych sytuacji, o swoich własnych nerwach nie wspominając.
Pytanie zasadnicze, czy taki debil nie może jechać jak normalni ludzie, bez tego cwaniactwa?
Myślę że zakup kamery i nagrywanie idiotów to już powoli konieczność.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 31
a wiesz do czego służą ograniczenia prędkości i znaki drogowe ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10
cwaniactwo +debilizm

cwaniactwo
jazda nowym(zazwyczaj) autem po lewym pasie i lansowanie sie ze mam auto za pare parenascie tysiecy z silnikiem 1.2 i jade 40 lewym pasem i nie zjade choc by ci klakson padl

debilizm
miec prawo jazdy i nie wiedziec do czego sluzy lewy pas. ludzie czesto sie spiesza i moim zdaniem wlasnie taka d.... na lewym pasie stwarza wieksze zagrozenie .i utrudnienia w ruchu. niz taki kierowca ktory chce byc gdzies tam mimute wczesniej .
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 10
nawet czytać nie umiecie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 17
W co sie bawią mieszkańcy Rumii, Redy i Wejherowa?

W Trójmiasto :D
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 7
Niech zgadnę, autor tematu ma rej GWE. Jeżeli tak to wiadomo czemu jest mistrzem lewego pasa.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 9
A może tak Pan zjechałby na prawy pas, jak jest wolny?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 10
zjedź na prawy pas i masz z głowy.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 12
do góry