Widok
Znaczy chcesz powiedzieć, że produkty firm Włocławek, Winiary, Mlekowita, Morliny, Tymbark, Hortex są niemieckie? Przecież tam praktycznie połowa produktów jest teraz w wersji zarówno Lidlowe jak i Markowe, a nawet jak coś jest lidlowe to w 90% jest produkowane u nas w PL, bo jest taniej, niż wozić przez europę (podatki/cła).
Jeśli powstanie lidl... ucieszy mnie to. Zakupy robię w różnych sklepach w Baninie i Żukowie. Ale fakt nie raz obsługa nie miła albo brak miejsc na parkingu. Do różnych sklepów chodzę po różne towary... Lidl ma ciekawą ofertę produktów ale nie wszystko tam jest dobre i smaczne więc z pewnych sklepów nie zrezygnuje. A im większa konkurencja na rynku to może lokalnym sklepikarzom da trochę do myślenia.
Wszyscy tak namawiacie, żeby nie kupować w sklepach z obcym kapitałem, ale tak naprawdę jeden max i kilka innych sklepików, nie są w stanie zaspokoić potrzeby wszystkich konsumentów z Banina. Przydałoby się więcej sklepów. Już dzisiaj pod biedronką jest walka o miejsce na parkingu, a w środku tłumy do kasy. Ja jestem jak najbardziej za lidlem lub jakimkolwiek innym większym sklepem, gdzie można bez problemu zaparkować samochód i zrobić zakupy.